Yörsan ile İlk İftar Sofram & Yörsanlı Tariflerim




 Mübarek Ramazan ayı, tüm bereketiyle başladı.

Bütün evlerde de, iftar ve sahur sofraları büyük bir heyecanla ve keyifle hazırlanıyor.

Ben de ilk iftar davetimi hazırlarken, senelerdir severek kullandığım, lezzetine ve kalitesine  güvendiğim YÖRSAN ürünlerini tercih ettim..Çünkü en geniş peynir portföyünü ve birbirinden lezzetli kaymak,yoğurt,süt ve tereyağ çeşitlerini bu markada bulabiliyorum..Kalite ve lezzeti bir arada bulabiliyorsunuz..


 İlk iftar soframızda neler mi pişirdik???

Tabii ki ilk önce iftar sofralarının olmazsa olmazı, nefis bir çorba hazırladık...Çorbamız Sütlü Domates Çorbasıydı...Yanında Yörsan `ın kaşar peyniri ve kaymağıyla yaptığımız Kaymaklı Börek eşlik etti..

Daha sonrada bol tereyağlı Bademli Tavuklu Pilavımız vardı.Pilavımızı yeşil salata ve Yörsan ayranla servis ettik..

İftar sofrası bol bereketli çeşitli olur dedik..Pilavımızın yanına Yörsan labne peyniri ve Yörsan tava yoğurduyla hazırladığımız çok hafif bir salata olan Labneli Patlıcan Salatası ve Yoğurtlu Domates Soslu Semizotu Salatası servis ettik. Zeytinyağlı olarakta zeytinyağlı barbunya ve bademli zeytinyalı taze fasulyemiz vardı...

Ve son nokta tabiki iftar sofralarının baştacı sütlü tatlılar...Tatlımız Sakızlı Fırın Sütlaçtı..Çok keyifli ve bereketli bir iftar oldu..



Hepimiz için hayırlı ,bereketli bir ramazan olsun...Allah hepimizin orucunu kabul etsin.



Yörsan 50 yıllık köklere sahip bir marka..

Türkiye`de ilk kaymaklı tava yoğurdunu ,ilk ev tipi yoğurdu ve ilk kültürlü beyaz peyniri üreten ve hayata geçiren yenilikçi bir marka..Yörsanbu sene yani 2015 de logosunu yeniledi ve rengini gün doğumundan alan turuncuya geçiş yaptı..

Yörsan tüketicinin gözünde 

``Doğallık,lezzet,geleneksellik ve ustalıkla``özdeşleşen bir marka!!!

Evet ,Bu kadar bu lezzet dolu Yörsan`ı övdük..Sıra geldi iftar soframız için Yörsan``la hangi lezzet dolu yemekleri pişirdiğimize….

Yörsanlı ürünlerle hazırladığımız ilk tarifimiz:

LABNELİ PATLICAN SALATASI


MALZEMELER

6 - 7 adet patlıcan 

1 su bardağı Yörsan yoğurt 

1 paket Yörsan Labne Peyniri(200 gr)

 1 diş sarmısak 

1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz 

1,5 çay kaşığı tuz 

1 yemek kaşığı zeytinyağ

 YAPILIŞI

  • Patlıcanları közleyip,soyun ve bir kasenin içinde ezin.
  • Büyük bir kasenin içine ezilmiş patlıcanlar,yoğurt,labne peyniri,ezilmiş 1 diş sarmısak ve tuzu ekleyip karıştırın.
  • En sonda cevizleri ekleyip,salatanızı servis tabağınıza koyun.
  • Hazırladığınız salatanızın üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağ gezdirip,cevizle süsleyin ve soğuk olarak servis edin.
  • AFİYET OLSUN..
Yörsanlı ikinci tarifimiz ise Yörsan süt ve tereyağla yaptığımız,Yörsan labne peynirle sunduğumuz nefis bir domates çorbasıydı..Çorbamız masamızın favori lezzetiydi!!!!

SÜTLÜ DOMATES ÇORBASI

MALZEMELER 

2 yemek kaşığı un 

1,5 yemek kaşığı Yörsan tereyağ 

1 su bardağı Yörsan süt 

1 yemek kaşığı domates salçası

 2 domates rendesi

1,5 su bardağı domates suyu 

1,5 su bardağı et veya tavuk suyu 

2 çay kaşığı tuz

ÜZERİ İÇİN 

Yörsan labne peyniri 

Yörsan taze kaşar peyniri

YAPILIŞI

  • Tereyağı eritip,içine unu ekleyin ve biraz kavurun.Daha sonrada içine domates salçası ve rendelenmiş domatesi ekleyip,beraberce kavurun.
  • Kavrulan domatesli karışımınıza domates suyunu devamlı karıştırarak ekleyin.
  • Çorbanızı 10 dakika pişirdikten sonra büyükce bir bardak süt ekleyin ve 5 dakika daha pişirin.Çorbanız hazır…
  • Çorbanızı servis edeceğiniz zaman ,kaselere çorbanızı koyup,üzerlerine 1 tatlı kaşığı labne peyniri koyun ve biraz taze kaşar rendesi serperek servis edin.
  • AFİYET OLSUN..
Yörsanlı üçüncü lezzetimiz Ramazan sofralarının olmazsa olmazı,geleneksel lezzetlerimizden Damala Sakızlı Fırın Sütlaçtı…

DAMLA SAKIZLI FIRIN SÜTLAÇ 

MALZEMELER 

1 kg. Yörsan tam yağlı süt 

1 çay bardağı şeker 

1 kahve fincanı pirinç+1 su bardağı su 

2 tatlı kaşığı nişasta+2 yemek kaşığı soğuk süt 

1 yemek kaşığı sakız reçeli 

100 ml.krema 

YAPILIŞI 

  • Pirinç ve suyu beraberce iyice pişirin.
  • Pişen pirinçlerinizeönce sütü ekleyin ve 10 dakika beraberce kaynatın,daha sonrada içine şekeri ve soğuk sütle açtığınız nişastayı ekleyip,tekrar7-8 dakika kadar beraberce pişirin.En sonda içine sakız reçeli ve kremayı ekleyip,5 dakika daha pişirin ve altını kapatın.
  • Sütlaçlarınızı kaselere koyup,5 dakika dinlendirin,sonrada içi su dolu bir tepside fırın ızgarasını yakarak üzerlerini kızartın.
  • Hazırladığınız sütlaçaları 3-4  saat soğuduktan sonra servis edin..
  • AFİYET OLSUN..
Evet,Yörsanla hazırlayacağımız tarifler bitmez ama bu menüdeki son tarifimize geldik…Son tarifimiz,nefis Yörsan kaymak ,Yörsan taze kaşar peyniri ve Yörsan ev peyniriyle hazırladığımız,çok pratik bir börek..


KAYMAKLI KOLAY BÖREK

2 yufka 

1 büyük kase rendelenmiş köy peynir

SOSU 

1 kase Yörsan kaymak

 1,5 çay bardağı Yörsan yoğurt

 3 yemek kaşığı erimiş Yörsan tereyağ 

1 kase Yörsan taze kasar peyniri rendesi(üzeri için)

YAPILIŞI

  • Kaymak,yoğurt ve teryağı bir kasede karıştırın.
  • Yufkanızın birini tezgaha serip,hazırladığınız sostan yufkanın her yerine sürün.Daha sonrada peynirinizin yarısını yufkanın her yerine gelecek bir şekilde serpin.
  • Hazırladıgınız yufkayı iki taraflı akardiyon gibi büzün.Sonrada ortadan ikiye kesin ve yağladığınız bir fırın kabına yanyana yerleştirin.
  • Diğer yufkayıda diğeri gibi hazırlayın ve fırın kabına yerleştirin.
  • Böreğiniz hazır ,üzerine rendelenmiş taze kaşar peyniri serpip,170 derece fırında 30-35 dakika iyice kızarana kadar pişirin.
  • AFİYET OLSUN..

4 yorum:

  1. ellerinize sağlık . harika bir masa ve harika tarifler. Yörsanla lezzetine lezzet katmış.

    YanıtlaSil
  2. Sooo many delicious dishes!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık..Harika bir masa..Yörsan ürünlerini bende severek ve güvenerek kullanıyorum...Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Nursenciğim ellerine sağlık yine nefis lezzetler hazırlamışsın..Afiyet şeker olsun..Sevgiler..

    YanıtlaSil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic