FIRINDA BİBERİYELİ TAVUK

Bugün çok ama çok pratik ve de çok lezzetli bir yemeğimiz var..

Evettt!!!Bugün biberiyeli nefis bir tavuk yemeği yapıyoruz..

Daha önce hiç biberiye kullanmadıysanız,çok şey kaybetmişinizdir..Mis kokulu,lezzetli ,faydalı bir ot!!Et ve tavuk yemeklerine,patatese çok yakışıyor...

yemeğinizi,sabahtan hazırlayın,koyun poşete ..Akşam iftardan bir saat önce koyun fırına ,kendi kendine pişşin..Sonrada afiyetle yiyin!!!

MALZEMELER
10 parça  kemiksiz tavuk
10 diş sarmısak
4 tane soğan
2 dal taze  biberiye veya 1 yemek kaşığı kuru biberiye
1 yemek kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı kimyon
2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 adet fırın torbası
YAPILIŞI
  • Tavukları yıkayıp,limonlu suda 10 -15 dakika bekletin ve sonra tekrar iyice yıkayın.,süzün.
  • Büyükçe bir karıştırma kabına tavukları ve baharatları ekleyip,iyice karıştırın.Sonrada soğan ve sarmısaklarıda ekleyin ve karıştırın.
  • Fırın torbasının içine bir yemek kaşığı un koyup,torbanın her tarafına gelecek şekilde sallayın.Sonrada tavuklarınızı ekleyin.
  • Hazırladığınız tavuk poşetinin ağızını kapatın ve fırın tepsisine koyun.Sonrada üzerine bir kaç delik açın.
  • 190 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirin.45 dakika sonra tavukları fırından çıkarın ve torbayı dikkatlice keserek açın.Sonrada bir fırın kabına yerleştirin ve üzeri açık olarak 190 derece alt üst fırında 10 daika daha pişirin.
  • Pişen tavuklarınızı ,patates ve pilavla servis edin.
  • AFİYET OLSUN..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic