GÜNLÜK EKŞİLİ TURŞU

Havalar çok sıcak...Sıcaklarda içimizi ferahlatacak lezzetler arıyoruz..

İşte bugünkü tarifimiz Güneydoğu yöresinde özellikle yazın yapılan soğutulup yenen günlük ekşili turşu..

Turşu hiç iç ferahlatır mı demeyin!!!

Bu turşuyu özellikle yazın hazırlıyorlar ve yanına mutlaka ya mercimekli soğanlı bulgur pilavı yada soğanlı dövme kavurması yapıyorlar..Unutmadan birde ayran...Nefis bir öğün..

Hemen hazırlayın ,yanınada sevdiğiniz bir pilavı yapın ve yiyin..Bu keyifli lezzeti çok seveceksiniz...


MALZEMELER
5 adet patlıcan
7-8 adet köy biberi veya charliston biber
1 küçük kase sumak
1 tatlı kaşığı tuz
7-8  diş sarmısak
1 yemek kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı sumak ekşisi(obsiyonel)
YAPILIŞI
  • Patlıcanları alaça soyup, parmak kalınlığında doğrayın.
  • Biberler, ayıklanıp,irice doğrayın
  • Sumağı suya ıslayıp,iyice şişene kadar bekletin.(30 dakika)
  • Sarmısakları soyup,havanda dövün..
  • Patlıcanları biraz tuz attığınız suda 5 dakika,biberleride 1 dakika haşlayın.
  • Sumağın suyunu süzüp,içine 3-4 bardak su ekleyerek çoğaltın. Tuzu  ve sarmısağı ekleyip,karıştırın.
  • Hazırladığınız sumak suyuna haşladığınız sebzeleri ekleyip,ağzı kapalı cam bir kavanozda 1 gün bekletin ve sonrada kaselere koyup,üzerine bolca kuru nane serperek servis edin.(corba gibi sulu olacak)
  • Eğer benim gibi ekşi seviyorsanız içine birazda sumak ekşisi ilave edin.
  • AFİYET OLSUN..
  • Bu güzel tarif için Sevgili Mine Emeksiz;e çok teşekkürler..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic