LAHMACUN PİDE

Nurlumutfakta olarak haftaya, evimizin en sevilen lezzetlerinden olan pideyle başladık...

Bu seferki pidemizin içini lahmacun içi olarak hazırladık..Hamurunuda her zamanki pide hamurumuzudan daha farklı hazırladık...Çok ama çokk lezzetli oldu...Tadan herkesten tam puan aldı..

Şimdide sizler için bu nefis lezzetin tarifi... 

Haydi üşenmeyin,herkes pidesini evde yapabilir!!!!



MALZEMELER
Hamuru
1 çay bardağı süt
1\2 çay bardağı sıvıyağ
1\2 çay bardağı su
1\2 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
1 paket toz maya[10 gr.]
1 yumurta akı
Aldığı kadar un(yumuşak bir hamur olacak)
İç Harcı
200 Gr.yağsız kıyma
1 büyük domates
2 adet kuru soğan
3 tane yeşil biber
1 tane kırmızı biber
1\4 demet maydanoz
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı yoğurt
Kenarlarına Sürmek İçin
1 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı su
1 yemek kaşığı sıvıyağ
YAPILIŞI
  • Ilık sütü,kuru mayayı ve şekeri genişce bir kasede karıştırın.10 dakika mayalanmaya birakın.
  • Hazırladığınız mayalı karışımın içine un hariç diğer malzemeleri koyup,karıştırın ve sonrada kontrollü olarak unu ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hazırladığınız hamurun üzerini bir bezle kapatın ve mayalanması için sıcak bir yerde 20 dakika bekletin.
  • İç harcı için,soğanı minik minik doğrayın ve karabiber,tuz,kırmızı biberle birlikte iyice ovun.
  • Domates,biber ve maydanozları küçük küçük doğrayın.Hazırladığınız bütün malzemeleri kıymaya ekleyerek ,iyice karıştırın.İç harcınız hazır.
  • Mayalan hamurunuzu ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın.Sonrada tezgahi hafif unluyarak merdaneyle oval şeklinde uzun uzun açın.(ne kadar ince açarsanız,pideniz o kadar gevrek olur.)Açtığınız hamurların içine kıymalı içten birer yemek kaşığı koyup,elinizle kenarlarında 1 cm.lik boşluk bırakarak yayın.Daha sonrada kenarları ince ince bükerek ,uçlarını kıvırın.
  • Hazırladığınız pideleri yağlı kağıt serdiğiniz tepsilere dizin,kenarlarına yumurtalı karışımdan sürüp,tepsi mayasının gelmesi için 10 dakika bekletin.Sonrada 190-200 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
  • Bu malzemelerden yaklaşık 20 adet büyük pide çıkıyor..
  • Afiyet olsun... 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic