LİMONLU VİŞNELİ KEK

Yazın en keyifli ,en özel meyvalarından biridir  vişne!!!! Her yaz babamın cennet bahçesindeki  vişne zamanını iple çekeriz...Olduğu zamanda kova kova toplarız ve vişneli lezzetleri pişirmeye başlarız...

Hafif ekşi tadıyla her lezzette lezzet katar...Kek,reçel,kurabiye,ekmek,muhallebi ve hatta yaprak sarmasına inanılmaz yakışır..Tabiki suyunuda unutmamak lazım..Kışın evimizin en  keyifli,en doğal içeceğimiz olur..

Şimdi ise tam zamanı...Ama zamanı deyip çok beklemeyin,zamanı çabuk geçer..

Biz bugün kekini yaptık.... Çok nefis ve hafif bir kek oldu. Tavsiye edilir!!!



MALZEMELER
4 yumurta
1 su bardağı şeker
150 gr.yumuşak margarin
1 küçük su bardağı ayran
1 limon rendesi
1 limon suyu
1 paket vanilya
1.5 paket k.tozu
1 kase ayıklanmış vişne
1.5 su bardağı un
YAPILIŞI
  • Margarinle şekeri  krema haline gelene kadar çırpın.Sonrada içine teker teker yumurtaları ve vanilyayı ekleyip,çırpın.Daha sonrada ayranı,limon rendesi ve suyunu ekleyip,çırpın.Elenmiş un ve kabartma tozunu da,ekleyip,kek hamurunu bitirin.Yağlayıp unladığınız kek kalıbına koyup,üzerine çekirdeği çıkarılmış vişneleri dizin ve kekinizi 170 derece fırında yaklaşık40-45 dakika pişirin.
  • Kekinizin pişmişliğini kürdan testiyle kontrol ettikten sonra kekinizi fırından çıkarıp,ılıdıktan sonra üzerine pudra şekeri serpip dilimleyerek servis edin. 
  • AFİYET OLSUN..



14 yorum:

  1. ellerinize sağlık çok güzel görünüyor. kek kalıbınızın markasını öğrenebilir miyim?

    YanıtlaSil
  2. vişneli kek muhteşem oluyor limonda eminim süper olmuştur içinde ellerinize sağlık ;)

    bloğunuzu takibe aldım bende beklerim bloğuma

    http://misevimm.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler,hoş geldiniz bloğuma..Iki ekşi tat birbirine çok yakışıyor..

      Sil
  3. I want a big slice of your cake!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Nurşen hanım neden ayran kullanıyoruz özel bir sebebi varmı yoksa yerine süt olabilirmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabiki yerine sütte koyabilirsiniz,sanki yoğurt ve ayran koyulan kekler daha bir taze kalıyor .:)

      Sil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. Hiç ayranla kek denememiştim. Kekte favorim hep yoğurt olmuştur. Ama ayranı da deneyeceğim. Ayrıca vişneli kek veya herhangi bir tatlı deyince benim için akan sular durur. Görüntüden çok lezzetli olduğu anlaşılıyor. Ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkürler .Ayran keki sanki daha bir güzel yapıyor,yumuşacık oluyor.Artık genelde yoğurt yerine koyunca bir ayran kullanıyorum..😍

      Sil
  7. Merhaba, su bardağı büyük boy olanlarindan mı acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar şekeri ve unu büyük boy su bardağıyla,ayranı küçük boy su bardağıyla koyuyoruz.

      Sil
  8. Merhaba, su bardağı büyük boy olanlarindan mı acaba?

    YanıtlaSil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic