BADEMLİ ŞEFTALİLİ KUPLAR

Bayram için hafif ve çok keyifli bir lezzet önerisi..

Bademli & Şeftalili Kuplar 

Bu bayram evinizin ve misafirlerinizin favori  lezzeti olmaya aday nefis bir tatlı...Hem meyva,hem tatlı yerine ikram edebileceğiniz bir lezzet!! Üstelikte çok pratik...

Haydi hemen hazırlıklarınızı yapın,bayramda misafirlerimize Bademli Şeftalili Kuplar ikram edeceğiz!!!

MALZEMELER
1 kg.süt
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişatası
1 paket vanilya
1paket krema(200 ml)
1 küçük su bardağı kıyılmış badem
2 adet şeftali+4 yemek kaşığı şeker+1 tatlı kaşığı nişasta
10 tane küçük kup bardağı
YAPILIŞI
  • Süt ,un,nişasta ve şekerle pürüzsüz bir muhallebi pişirin.
  • Pişen muhalebinizi ocaktan alıp,içine vanilya ve kremayı ekliyerek 10 dakika kadar çırpın.Çırparken içine bademlerin yarısınıda ekleyin.
  • Hazırladığınız muhallebileri kup bardaklarına paylaştırıp,buzdolabına soğumaya koyun.,
  • Şeftalileri küp küp doğrayıp,üzerine şekeri serpin ve 30 dakika bekletin.Sonrada sulandırılmış nişastayı ekliyerek 10 dakika kadar pişirin ve ,muhallebilerinizin üzerine paylaştırın.
  • Muhallebilerinizin üzerine kalan bademleri serperek soğuk olarak servis edin.
  • AFİYET OLSUN...


2 yorum:

  1. Merhabalar, ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  2. Badem, seftali ve sutlu tatli...mmm nefis. Ellerine saglik canim

    YanıtlaSil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic