KARAKÖY POAÇASI

Bugün sizlerle İstanbul``ùn Karaköy semtinin artık ünü sınırları aşmış bir lezzetini yapıyoruz..

Kıyır kıyır,çok lezzetli ve yapımı çok kolay bir poaça..Adını ünlendiği Karaköy semtinden almış.. KARAKÖY POAÇASI!!!

Biz bugün evdeki isteğe göre sucuklu ve peynirli hazırladık..Sizin canınız neli çekiyorsa onu yapın!!!


MALZEMELER
125 gr.  tereyağlı margarin(oda sıcaklığında)
1\2 çay bardağı ılık süt
1\2 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta(1 tanesinin sarısı üzeri için kullanılacak)
2 tatlı kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
1 paket kuru maya(10 gr.)
aldığı kadar un(yumuşak bir hamur olacak)
İÇ HARCI
Beyaz peynir ve doğranmış sucuk
YAPILIŞI
  • Ilık süt,şeker ve mayayı bir bardakta karıştırıp,10 dakika bekletin.
  • Daha sonra mayalı sütü ve diğer malzemeleri genişce bir karıştırma kabında karıştırın.Sonrada unu kontrollü ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun.Hazırladığınız hamurun üzerini örterek ılık bir yerde mayalanmaya bırakın.
  • Peynirle,minik doğranmış sucukları karıştırın.
  • Mayalan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alarak avucunuzun içinde yuvarlak olarak açın ve hazırladığınız içten içine koyarak ,yuvarlak poaçalar hazırlayın.
  • Hazırladığınız poaçaları yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün.Sonrada üzerlerini çatalla çizerek şekillendirin.
  • Hazırladığınız poaçaları 10 dakika tepsi mayasının gelmesi için bekletin ve sonrada 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
  • Bu ölçüden yaklaşık 25 adet poaça çıkıyor..
  • AFİYET OLSUN..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic