TEPSİDE PATATESLİ PİRZOLA


Kurban Bayramı geldi,evler büyük telaşta!!!

Hazırlıklar yapılıyor...Kurbanlar kesilecek,,dağıtılacak,kalanlardan kavurmalar,kebaplar,etli yemekler yapılacak...Bu bayram iş bayramı,et bayramı..

Bizimde Nurlumutfakta olarak sizlere çok pratik,ama çok lezzetli bir bayram yemeği önerimiz var..Aslında hepiniz bildiği nefis ,pratik bir yemek..

Tepside Patatesli Pirzola..

Kendiniz çok yormadan hazırlıyabileceğiniz ,ekmeğinizi tepsideki suyuna keyifle bana bana yiyeceğiniz ,çok lezzetli bir yemek...

Hepimize iyi bayramlarrrr!!!



MALZEMELER
1 kilo pirzola
1,5 kilo patates
4-5 adet domates
10 diş sarmısak
3 tane yeşil biber
2 tane kırmızı biber
tuz,karabiber,kırmızıpulbiber,(patatesleri ve etleri avcarlamak için)
2 yemek kaşığı sıvıyağ(patatesleri ve etleri avcarlamak için)
2 tatlı kaşığı biber salçası(etleri ve patatesleri avcarlamak için)
2 dal biberiye(patatesleri ve etleri avcarlamak için)
75 gr tereyağ
YAPILIŞI
  • Patatesleri halka halka doğrayıp,baharatlar,salça,biberiye ve 1 kaşık yağla avcarlayın.(ben birazda kimyon ekledim.)
  • Etleri genişce kasede baharatlar,salça,biberiye ve 1 kaşık yağla avcarlayın.
  • Hazırladığınız patatesleri büyükce bir fırın tepsisinin altına dizip,üzerine avcarlanmış pirzolaları dizin.
  • Pirzolaların üzerine sarmısakları irice doğrayın,sonrada iri doğranmış biberleri, ve halka domatesleri dizin.Onun üzerinede biraz tuz serpin ve tereyağını doğrayıp,üzerini ıslatılmış yağlı kağıtla kapatın ve 190 derece önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin.45 dakika sonra yağlı kağıdı pirzolaların üzerinden alıp,20 daikada üzeri açık pişirin.(bu sürede pirzolalarınız kızaracak ve yağına binecek.)
  • Tepside pirzolanızı yanında bulgur pilavıyla ve cacıkla keyifle servis edin.
  • AFİYET OLSUN..


2 yorum:

  1. Canim nefis bir tepsi olmus, ellerine saglik...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Yiyenlere afiyet olsun. Lezzetini hayal edebiliyorum :)

    YanıtlaSil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic