BERGAMOT ÇAY AROMALI & LİMONLU CHİFFON KEK

Bugün Nurlumutfakta``nın mutfağından yine mis gibi kokular geliyor.Fırında mis kokulu bir kek pişiyor..

Kekimiz neli mi??

BERGAMOTLU ÇAY  VE LİMONLU!!!

Kekimizin yapımı ve piştikten sonraki aşaması diğer keklere göre biraz daha farklı..Ama bu fark,bu kekin farkını ortaya çıkarıyor..Kekimiz pamuk gibi yerken ağızda eriyor,yumuşacık bir kek..Zaten bergamot ve limonla muhteşem bir lezzeti oluyor..Birde yumuşaklığı eklenince özel bir kek oluyor..

Kekin tarifi arkadaşım Claude ``dan..Tabii biraz kendimce yorumladım..Bu kek favori keklerinizden olmaya aday!!!



MALZEMELER
7 yumurta  beyazı
165 gr.şeker
1\4 çay kaşığı tuz
1,5 çay kaşığı krem tartar
7 yumurta sarısı
165 gr.şeker
125 ml.limon suyu
55 ml.su
125 ml.sıvıyağ
2 demlik poşet bergamotlu çay
1 limon rendesi
1\2 tatlı kaşığı kabartmatozu
275 gr un
YAPILIŞI
  • Yumurta beyazlarını tuzla beraber çırpmaya başlayın,yumurta beyazının rengi değişmeye başlayınca şekeri kaşık kaşık ekleyerek çırpmaya devam edin.En son içine krem tartarıda ekleyin.Yumurta beyazlarınız iyice katılaşınca çırpamayı bırakın.
  • Yumurta sarılarını şekerle iyice beyazlaşıncaya kadar çırpın.Daha sonrada içine çırparak sırayla sıvıyağ,limon suyu,su,limon rendesi,bergamotlu çayınızı ve en sonda elenmiş unla,kabartma tozunu ekleyin.(bergamotlu çayı demlik poşettekilerden kullanıyoruz..Eğer bergamotlu çayınız iri yapraklıysa,birazcık şekerle beraber rondodan incecik çekin.)
  • Hazırladığınız yumurta sarılı karışıma,yumurta beyazını 3 seferde ekleyerek spatulayla karıştırın.
  • Büyük boy kek kalıbınızın sadece tabanını peçeteye sürdüğünüz yağla yağlayın.(DİKKAT SADECE KEK KALIBININ TABANI,BİRAZCIK YAĞLA YAĞLANACAK.)Sonrada kek harcınızı içine koyup,165 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 50-55 dakika pişirin.(Eğer altı cıkan chiffon kek kalıbınız varsa,altını hiç yağlamanıza gerek yok..)
  • Pişen kekinizi kontrol edip,fırından çıkarın ve bir kaç dakika sonrada bir şişenin üzerine ters çevirip,5-6 saat iyice soğuyana kadar orada bekletin.İyice soğuyup,dinlendikten sonra kekinizi kalıptan çıkarın.(Çıkarırken önce kekin etrafını ucu ince keskin bir bıçakla kalıptan ayırın.)
  • Kekinizi limon parçaları ve pudra şekeriyle süsleyin.Yanında çırpılmış kremayla servis edin.
  • AFİYET OLSUN...


8 yorum:

  1. Maşaah sana maşallah kekine ve maşlaah fırınına diyorum ellerine sağık nefis ötesi bu apartman kek olmuş.

    YanıtlaSil
  2. Melek keki gibi değil mi? Kalıbın da harikaymış, bu görüntüye dayanmak mümkün değil, ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet melek kek benziyor,ama onda yumurtanın sadece akı var.Bu kekte ikiside..Teşekkürler..

      Sil
  3. Merhabalar, ellerinize sağlık. Çok farklı bir tarif mutlaka deneyeceğim. Çok güzel ve iştah açıcı görünüyor.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel bir kek oldu,tavsiye ederim..

      Sil
  4. On numara görüntü bayıldım..Ellerinize saglık..Da acaba o kalibin altindami arasindami şişemi acaba.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şişe kalıbın ortasında,yani keki şişenin üzerine ters cevirip bekletiyoruz..Teşekkürler..

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic