JALAPONE BİBER SOS (ACI YEŞİL SOS)

Eğer sizde bizim gibi acı seviyorsanız!!!!

İşte sizlere nefis ,evyapımı nefis bir sos tarifi..

Acı mı acı!!

Ama bence çok güzel oldu..Bu sos özellikle ızgara et ve tavuk yemeklerinize çok yakışacak..Benim gibi acı sevenler,kahvaltıda kızarmış bir dilim köy ekmeğiyle bile yiyebilirler...

MALZEMELER
500gr.jalapone biberi
6-7 tane köy biberi
5- 6 diş sarmısak
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı şeker
1.5 tatlı kaşığı iri tuz
4 adet mini kavanoz(250 ml.)
YAPILIŞI
  • Biberleri ayıklayıp,iri iri doğrayın.Sarmısakları ayıklayın.Hepsini bir tencereye koyup,üzerine 1 kahve fincanı su ekleyip,20 dakika pişirin. 
  • 20 dakika sonra pişen biberleri,rondodan geçirin.İçine tuzu,şekeri,sıvıyağıda ekleyip 10 dakika daha pişirin.Sıcakken kavanozlara doldurup,ters şekilde soğutun.
  • Soğuduktan sonra serin ve karanlık bir yerde saklayın.Açtığınız kavanozu buzdolabında saklayın.
  • AFİYET OLSUN...
  • Bu güzel ve lezzetli tarif için sevgili PASTALİN ``e çok teşekkürler...


7 yorum:

  1. Allah sağlıkla yeme nasip etsin ellerinize sağlık arkadaşım.Sadece köy biberi ile de yapabilirmiyiz yani senin yaptığının tersi şekilde. Nurşen'ciğim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabikide olur,biz çok acı yiyoruz onun için acı biberi fala kullandım ben..

      Sil
  2. afiyetle mutlu günlerde yemek nasip olsun insallah.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar, çok farklı ve çok leziz bir tarif ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic