TAZE İNCİRLİ BALLI MUHALLEBİ

İncirli tarifler devam ediyoruz..Bugünkü incirli lezzetimiz ,doğal şeker balla hazırladığımız nefis bir incirli sosla süslediğimiz,lezzeti bol bir muhallebi...Bu lezzet şölenine bayılacaksınız..



MALZEMELER
1 kg.süt
2,5 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı pirinçunu
1 çay bardağı bal
1 paket vanilya
50 gr beyaz çikolata
1 çay bardağı krema
10 adet taze incir
3 yemek kaşığı esmer seker
1 büyük portakal suyu(1-1,5 çay bardağı kadar)
file badem(üzeri için)
YAPILIŞI
  • Sütle balı ve vanilyayı beraberce ısıtın.Nişastayı ve pirinçununu birazcık soğuk suyla açıp,ısıttığınız ballı sütün içine devamlı karıştırarak ekleyin ve beraberce göz göz oluncaya kadar pişirin.Pişen muhallebinizi ocaktan alıp,içine beyaz çikolatayı ve kremayı ekleyip,mikserle 5 dakika soğuyana kadar çırpın.
  • Her bir inciri 6 parçaya bölüp,üzerine esmer şekeri ve 1 çay kaşığı tarçın serpin .Sonrada 1 portakalın suyunu ekleyip,pişirin.İncirlerin portakal suyunu hafif çekip, karamelize olması yeterli.
  • Hazırladığınız incirlerden birer ikişer parça kup bardaklarınızın altına paylaştırın.Sonrada üzerlerine hazırladığınız muhallebiden paylaştırın.Daha sonrada kalan incirlerinizi üzerlerine paylaştırın.
  • Hazırladığınız kupları buzdolabında soğuduktan sonra üzerine file badem serperek servis edin.
  • AFİYET OLSUN...




2 yorum:

  1. Merhabalar, muhteşem olmuş.Ellerinize sağlık. Çok lezzetli ve iştah açıcı görünüyor.

    Saygılar.

    YanıtlaSil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic