FINDIKLI KARAMELLİ MUHALLEBİ

Nefis bir karamel hazırladık!!!Üzerine yerken  tadına doyamıyacağınız lezzetli bir muhallebi pişirdik!!!Üstüne çıtır çıtır  bir fındık krokan ekledik..Ortaya bir lezzet şöleni çıktı...

Soğuk günlerde enerjinizi ve ağızınızın tadını yerine getirecek bu lezzet evinizin favorisi olacak!!Şiddetle tavsiye edilir...

MALZEMELER
4 su bardağı süt
1 yumurta
3 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı pirinçunu
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
200 ml.krema
1 yemek kaşığı margarin
KARAMELİ
1 su bardağı şeker
1\2 su bardağı su
2 yemek kaşığı krema
ÜZERİ İÇİN
1 çay bardağı fındık
3 yemek kaşığı şeker
YAPILIŞI
  • Öncelikle karameli hazırlıyoruz..1 su bardağı şekeri tavaya koyun ve eriyip,karamelize oluncaya kadar ısıtın.Eriyip karamelize olunca içine 1\2 su bardağı ılık suyu içine ekleyin ve kaynamaya bırakın,suyunu çekip hafif koyulaşıncada içine 2 yemek kaşığı kremayı ekleyip,biraz daha kaynatın.
  • Hazırladığınız karameli kup bardaklarınızın altlarına paylaştırın.
  • Muhallebi için yumurta ,şeker,nişasta ve pirinçununu karışırın.İçine sütü ekleyip,muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.Ocaktan indirmeye yakın içine vanilya,krema ve margarini ekleyip,bir kaç dakika daha pişirin.Daha sonrada ocaktan alıp,mikserle 5 dakika çırpın ve karamelin üzerine paylaştırın.
  • Hazırladığınız muhallebileri buzdolabına koyup,soğutun.
  • Üzeri için fındıklarla şekeri bir tavaya koyun ve kısık ateşte şeker eriyip karamelize oluncaya kadar karıştırın.Şeker eriyip karamelize olunca yağlı kağıdın üzerine döküp,soğumaya bırakın.10 dakika sonra şeker iyice soğuyunca,parçalara kırıp havanda irice dövün ve şekeri muhallebilerin üzerine paylaştırın.
  • Muhallebinizi 4-5 saat soğuduktan sonra,karamel hafif sulanınca  servis edin.
  • AFİYET OLSUN..


4 yorum:

  1. Ellerinize sağlık,sevgiler :)

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık arkadaşım. Yalnız Fındıklı kelimesini ben fırında diye okudum :) "Allah Allah, bu kaselerde fırına girmez ama " diyerek tarifi okuyorum. Tabi ben hala fırında pişeceğinin hayalini kuruyorum ama hala fırın yok. Tekrar başlığı okuyunca, gülermisin ağlarmısın :)))
    Çok öpüerim :)

    YanıtlaSil
  3. şahane ve çok şık eline sağlık

    YanıtlaSil
  4. Nur hanım krem brule gibi çıtır yapmak için soğuk muallebi üzerine fındık koymadan karamel yapıp döksek olur mu acaba pürmüzle yaptığımda restauranttaki gibi kıtır olmuyor sulanıp akıyor

    YanıtlaSil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic