PALOVA

Yeni bir yılı karşılamaya hazırlanıyoruz..

Her yer ışıl ışıl,rengarenk!!!

Bu ışıltı ve renklilik sofralarımıza da yansıdı.Bizde bu ara hazırladığımız  pastalarımızı yeniyıl konseptli hazırlıyoruz..Üzerlerine biraz ışıltı,birazda renk katıyoruz...

İşte en son hazırladığımız lezzetli ve renkli PALOVA mız....



Bu tatlı adını ünlü balerin Anna Matveyevna Pavlova’dan almıştır. Ünlü balerin Pavlova’nın 1926 da Yeni Zelanda ve Avustralya turnesi sırasında Yeni Zelanda’da kaldığı otelin şefi balerine hayran olmuş ve balerinin bembeyaz giysilerinden esinlenerek bu tatlıyı yapmıştır. Bu tatlı çok beğenilir ve literatüre pavlova tatlısı olarak geçer. O o zamandan sonrada bütün dünyada keyifle yapılıyor..
MALZEMELER
4 yumurta akı(oda sıcaklığında)
1 su bardağı ince toz şeker
1 silme tatlı kaşığı buğday  nişastası
1 tatlı kaşığı vanilya
1 fiske tuz
1 tatlı kaşığı sirke
KREMASI
200 ml.soğuk süt kreması
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
ÜZERİ İÇİN
Kırmızı Mevsim Meyvaları
1 paket dr.öekther kırmızı meyva sosu(üzerindeki tarife göre hazırlayın)
YAPILIŞI
  • Öncelikle fırınınızı 120 dereceda ısıtın ve o ısıda bırakın.
  • Yumurta aklarını,bir fiske tuzla beraber mikserinizin yüksek ayarında çırpmaya başlayın.Yumurta aklarınız beyazlaşıp,kar haline gelmeye başlayınca şekeri bir kaç seferde ekleyerek çırpın.İyice katılaşınca sırayla,önce nişastayı sonrada vanilya ve sirkeyi ekleyip,çırpmaya devam edin..Yumurta akınızın kıvamı kabı ters çevirdiğinizde düşmeyecek kıvamda olacak..(yani uzun bir süre çırpacaksınız,yaklasık10-15 DAKİKA)
  • Fırın tepsinize 2 kat yağlı kağıt serin ve yumurta akınızı isteğinize göre ister ortası delik bir yuvarlak çember,ister tüm olarak kağıda yayın.Sonrada önceden ısıttığınız fırına koyun ve fırının ısısnı 100 dereceye düşürüp,yaklaşık 1 ,1,5 saat kadar pişirin.
  • Fırınların pişirme süresi fırınlara göre değişebilir,bunu dikkate alın.Palovanın sertliğini arada açıp elinizle kontrol edebilirsiniz.Üzeri iyice sertleştiğinde fırını kapatın ve fırının kapağını hafif açık bırakarak,içinde soğumaya bırakın..(Ben akşam yaptım,sabaha kadar fırının içinde kaldı.)
  • Krema için soğuk kremayı mikserle iyice kabarana kadar çırpın,sonrada içine pudra şekeri ve vanilyayı ekleyip,tekrar çırpın.Haızrladığınız kremayı buzdolabına soğumaya bırakın.
  • Sos için hazır toz kırmızı meyva sosunu üzerindeki tarife göre pişirin.Pişerken isterseniz üzerine koyacağınız kırmızı mevsim meyvalarının birazını içine koyup,beraberce pişirebilirsiniz. 
  • Palovanızı servis edeceğiniz zaman servis tabağına palovanızı yerleştirin.Üzerine soğuk kremayı koyun ve doğranmış meyvaları yerleştirin.En sonda sosu üzerine dökerek servis edin.(palovanın kremasını ve sosunu yumuşamaması için,servisden hemen önce koymanızı tavsiye ederim.)
  • AFİYET OLSUN..NURLUMUTFAKTA




3 yorum:

  1. harika görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Harika görünüyor, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Harikaaa bunu yapacağım ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic