PORTAKAL KREMALI ÇİKOLATALI TART

Kış geldi...Portakal zamanı başladı..Bizim evdede portakallı lezzetler zamanı başladı...]]

Bu günkü portakallı lezzetimiz,katmerli bir lezzet..Hem çikolata ,hem muhteşem bir portakal kreması,hemde kıyır kıyır nefis bir tart hamurundan oluşuyor..

Bu tartı yerken bitmesin diye çabalayacaksınız...!!! 



MALZEMELER
Tart Hamuru
125 gr.tereyağlı  margarin
2 yemek kaşığı süt
1 çay bardağı pudra şekeri
2 yumurta sarısı
bir tutam tuz
1 paket vanilya
aldığı kadar un(1,5 su bardağı kadar,yumuşak bir hamur olacak)
Çikolatalı Kat
300 ml.krema
2 paket bitter çikolata(160 gr.)
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
Portakallı Krema
3 tüm yumurta
2 yumurta sarısı
2 paket vanilya
1 çay bardağı şeker
1 limon,1 portakal rendesi
1 küçük çay bardağı portakal suyu
2 yemek kaşığı limon suyu
125 gr.tereyağ
YAPILIŞI
  • Öncelikle hamur malzemelerinizle yumuşak bir tart hamuru hazırlayın..Hazırladığınız hamuru strech filme sarıp buzdolabına koyun ve 1 saat dinlendirin.
  • Dinlenen hamurunuzu tezgahın üzerine un serperek merdaneyle tart kalıbınızın boyutuna göre açın ve tart kalıbınıza yerleştirin.daha sonrada üzerini bir kaç yerinden çatalla delin.Hamurun üzerine göre yağlı kağıt kesip,koyun,Üzerinede biraz kuru bakliyat koyun ve hamurunuzu 170 derece ısıtılmış fırına koyup,10 dakika pişirin.(bakliyatı hamur kabarıp,şeklini kaybetmesin diye koyuyoruz.)10 dakika sonra kağıt ve bakliyatları üzerinden alıp,hamurunuz pembeleşip,pişene kadar pişirmeye devam edin.(yaklaşık 10 -15 dakika kadar)
  • Pişen tart hamurunuzu fırından çıkartıp soğumaya bırakın.
  • Tart hamurunuz soğurken çikolatalı kremanızı hazırlayın.Kremayı sos tenceresine koyun ve ısıtın.Isınınca içine çikolatayı ekleyip,iyice karıştırın.Daha sonrada tereyağ ve pudra şekerini ekleyip,karıştırın.Kremanız hazır..Hafif ılıyınca çikolatalı kremayı tart hamurunuzun içine dikkatlice dökün ve buzdolabına koyup soğumaya bırakın.
  • Portakallı krema için,yumurtaları,vanilyaları,şekeri,portakal suyunu,limon suyunu ve rendeleri bir tencereye koyup,iyice karıştırın.Sonrada kısık ateşte göz göz oluncaya kadar pişirin.Göz göz olunca ocaktan alıp,içine tereyağını ekleyip,hafif ılıyana kadar iyice karıştırın.Sonrada dolaba koyup,soğumaya bırakın.
  • İyice soğuyup,katılaşan portakallı kremanızı soğuyan çikolatalı katın üzerine koyun ve tekrar soğumaya bırakın.
  • Soğuyup,dinlenen tartınızı üzerini çikolata rendeleyerek servis edin.
  • Bu güzel tarif için Fundacakes çok teşekkürler..
  • AFİYET OLSUN..NURLUMUTFAKTA...




8 yorum:

  1. Çok güzel görünüyor , tatil için yapmayı düşünüyorum umarım güzel olur
    ellerine sağlık teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler,çok beğeneceksiniz..

      Sil
  2. Harika...portakal ve cikolatanin muhtesem uyumu olmus.Ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birbirine en yakışan ikili...teşekkürler..

      Sil
  3. olsada yesem dedim canım.harikaa.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buyurun diyecem ama aynı gün bitti..Mutlaka deneyin derim..:))

      Sil
  4. elinize sağlık güzel görünüyor. portakal kremasında un, nişasta vb. g,b, bir kıvam verici yokmu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. HAYIR YOK,YUMURTA SARILARI KIVAMINI VERİYOR.

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic