TAZE BROKOLİ SALATASI

Kışın en güzel ve en vitaminli sebzesi brokoliden yepyeni,çok lezzetli ve hazırlaması bir o kadar da kolay bir salata tarifi öğrendik..

Hemen denedik..

Nefis bir salata oldu...

Salatamıza eklediğimiz kuru üzümler ve cevizler lezzetine lezzet kattı..

Bu nefis salata sofralarınızda fark yaratacak..

MALZEMELER
1 tane orta boy brokoli
1 çay bardağı kuru sarı üzüm
1 çay bardağı iri doğranmış ceviz
1 adet yeşil elma
1 çay bardağı haşlanmış mısır
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
2 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI
  • Brokolileri minik çiçeklerine ayırın.Sonrada üzerine kaynar su döküp,5 dakika bekletin ve sonrada süzüp,soğuk sudan geçirip,iyice süzün.
  • Elmayı çok ince jülyen şeklinde doğrayın.
  • Geniş bir karıştırma kabında hazırladığınız bütün malzemeleri karıştırın.
  • Hazırladığınız salatayı servis tabağına alıp,sonrada brokoli ve cevizle süsleyip,servis edin.
  • AFİYET OLSUN..
  • Bu nefis salata için blogger arkadaşım Marifetellerimizde``ye çok teşekkürler..Sayesinde ,çok keyifli ve nefis bir lezzet daha menümüze eklendi..


devamı »

ÇİKOLATALI MUZLU RULO PASTA


Rulo pasta sevenler için  bol çikolatalı,muzlu yumuşacık nefis bir rulo pasta hazırladık...

Çok lezzetli ve keyifli bir pasta oldu.

Sizlerde çikolata ve muz ikilisini birde rulo pastayı seviyorsanız,bu pasta tamda sizin damak tadınıza göre..Mutlaka deneyin..

Üstelikte hazırlaması çok kolay..

Ben yapamam demeyin,deneyin çok güzel olacak..

Benden söylemesi!!!!

MALZEMELER
4 yumurta(sarısı ayrı,beyazı ayrı) 
3.5 yemek kaşığı  şeker
3 dolu yemek kaşığı un
25 gr.kakao
1 paket vanilya
1\2 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı ılık su
1 fiske tuz
1 yemek kaşığı şeker(yumurta beyazlarını çırpmak için)
KREMASI
1 büyük su bardağı süt
2 kahve fincanı şeker
25 gr kakao
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 paket bitter çikolata
200 ml.krema
2.5 tane muz
YAPILIŞI
  • Öncelikle kremayı hazırlayıp,soğutun.Krema için süt,un,nişasta,şekerle kremayı pişirin.Pişen kremaya en son çikolatayı ekleyip,iyice karıştırın.Sonrada süt kremasınıda ekleyip,mikserle iyice çırpın ve soğuması için buzdolabına koyun.
  • Kek için,yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın.
  • Beyazları bir fiske tuz ve 1 yemek kaşığı şekerle iyice katılaşana kadar çırpın.
  • Yumurta sarılarını şeker ve vanilya iyice çırpın.Sonrada içine sıvıyağı ekleyin.Sonrada un,kakao ve kabartma tozunu ekleyip,karıştırın.En sonda 1 yemek kaşığı suyu ekleyin.
  • Hazırladığınız karışıma çırptığınız yumurta beyazlarını ekleyin ve söndürmeden spatulayla birbirine yedirin.
  • Hazırladığınız kek karışımını yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dökün.Sonrada tepsiyi bir iki defa tezgahın üzerine vurarak kekin içindeki hava kabarcıklarını patlatın.
  • Kekinizi önceden ısıtılmış 170 derece fırında  15 dakika kadar pişirin.(fırına göre pişirme dakikası farkedebilir.10 dakikadan sonra kontrollü pişirin.)
  • Pişen keki fırından çıkarıp,üzerine biraz kakao,birazda pudra şekeri eleyip,başka bir yağlı kağıtla kapatın ve sonrada iki kağıdın arasında dikkatlice rulo halinde sarın ve üzerini bir mutfak havlusu kapatıp,soğutun.
  • İyice soğuyan kekinizin rulosunu dikkatlice açıp,kağıdından ayırın.Sonrada hazırladığınız kremanın yarısını içine dikkatlice sürün ve muzları bir ucuna yerleştirip,rulo halinde tekrar sarın.
  • Rulo pastanızın kenarlarını dikkatlice keserek düzledikten sonra,kalan kremayı üzerine sürün ve buzdolabına koyup,birkaç saat dinlendirin.
  • Soğuyan pastanızı keyifle servis edin.
  • AFİYET OLSUN..


devamı »

KEYİFLİ BİR ÖĞLEN DAVETİ


Bugün Nurlumutfakta``da yine keyifli bir misafir heyecanı vardı..Misafirlerimiz öğlen yemeğine davetliydi...Her zaman ki gibi bir kaç gün önceden birbirini tamamlayan ve öğlen yemeği konseptine de  uygun lezzetlerden bir menü oluşturuldu..Hazırlıklar yapıldı ve misafir günü keyifli bir sofra hazırlandı...

Davet menümüzün sıcak yemeği,bir gün önceden marine ettiğimiz barbekü soslu tavuk kanatlarıydı...Kanatları bir gün önceden marine edip,ertesi günde fırın tepsisine dizerek barbekü sosuyla soslayarak nar gibi kızarttık..Çok pratik ve lezzetli oldu..Tavukların yanına ise  bol kabaklı,havuçlu ve soğanlı nefis bir kuskus pilavı hazırladık...

Yemeğimizin yanında hazırladığımız birbirinden besleyici ve lezzetli salatalar vardı..Yeşillikleri bir gün önceden alıp,hazırlayınca,ertesi güne salataları hazırlamamız bir saati geçmedi..Sadece doğradık ,sosladık ve karıştırdık...

Salata menümüzde yeşil elmayla ve yer fıstığıyla hazırladığımız Akdeniz salatası, nefis bir yoğurtlu brokoli salatası ve bu aralar çok sık yaptığımız sağlık dolu bol yeşillikli ,cevizli maş fasulyesi salatası vardı..


Ve her zamanki gibi yemekten sonra çayın ve kahvenin yanına hazırladığımız nefis tatlılarımız vardı..

Kahvenin yanına mozaik trufflar...

Çayın yanına ise  çikolatalı muzlu rulo pasta!!!

Bunların yanındada tadına doyulmaz arkadaş sohbeti!! 

Unutmayın !!!Her şey dostlarla ve paylaştıkça güzel...Kahve,yemek bahane dostluk şahane!!!



devamı »

MOZAİK BONBONLAR (MOZAİK TRUFFLE)

Misafirlerinize kendi ellerinizle nefis çikolatalar hazırlamak istermisiniz??

Üstelikte çok pratik !!!!

Sadece malzemeleri hazırlayıp,karıştırıyorsunuz ve avucunuzun içinde yuvarlayıp,istediğiniz gibi süsleyip,keyifle servis ediyorsunuz..

Sonuç muhteşem..Çok ama çok lezzetli..

Dikkat edin misafirler gelmeden siz bitirmeyin!!!

MALZEMELER
100 gr. çok yumuşak margarin
3 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket fıstıklı çikolata
1\2 paket bitter çikolata
1,5 kahve fincanı krema
3 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 paket çifte kavrulmuş petibör bisküvi
SÜSLEMEK İÇİN
4yemek kaşığı hindistan cevizi
3 yemek kaşığı kakao
YAPILIŞI
  • Bisküvileri rondoda un haline getirin.
  • Fıstıklı çikolatayı  minik minik doğrayın.
  • Krema ve yarım paket bitter çikolatayı benmari usulu eritin.
  • Geniş bir kaseye bütün malzemeleri koyup,iyice yoğurun.Sonrada üzerini kapatıp buzdolabında 1 saat kadar soğutun.
  • Soğuyan truffle harcınızdan istediğiniz büyüklükte parçalar koparıp,avucunuzun içinde yuvarlayın ve bir kısmını hindistan cevizine,bir kısmınıda kakaoya bulayarak minik yuvarlak toplar hazırlayın.
  • Hazırladığınız truffleları servis tabağınıza koyup,buzdolabında bir kaç saat dinlendirdikten sonra keyifle misafirlerinize servis edin.
  • Bu ölçüden minik 40 adet truffle çıkıyor..
  • AFİYET OLSUN.



devamı »

SEVGİ KURABİYELERİ (VANİLYALI KURABİYELER )

Sevgi dolu tariflerimize sevgi kurabiyeleriyle devam ediyoruz..

Kim sevdiklerine elleriyle sevgisini kattığı kurabiyeler ikram etmek istemez ki???

İşte sizlere lezzetine bayılacağınız mis gibi vanilya kokan,kıyır kıyır ,rengarenk sevgi dolu kalpli kurabiyeler!!!

Hamurun renklendirmesini istediğiniz büyüklükte yapabilirsiniz..

Kalplı kurabiyeleri kestikten sonra ,kalan hamurları atmıyoruz..Hemen tekrar hafifçe yoğurup,şelillendiriyoruz!!!Ben ay kurabiye yaptım,üzerleriniz kalpli şekerlerle süsledim..2 çeşit kurabiyem oldu:)

MALZEMELER

  • 125 gr.yumuşak tereyağ veya tereyağlı margarin
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 dolu yemek kaşığı nişasta
  • aldığı kadar un (YUMUŞAK BİR HAMUR OLACAK)
  • pembe,kırmızı gıda boyası
YAPILIŞI


  • Hamur malzemeleriyle yumuşak ve pürüzsüz bir hamur yoğurun.
  • Hazırladığınız hamurun 4\3 nü ayırın.Kalan 1\4 de tekrar iki parçaya bölün.Biri diğerinden biraz daha fazla olsun.
  • Ayırdığınız parçaların büyük olanı beyaz kalacak.Diğerlerinden birine pembe,diğerinede kırmızı gıda boyası ekleyip,tekrardan iyice yoğurun.
  • Şimdi 3 parça hamurunuz olacak.Kırmızı,pembe ve beyaz..
  • Yukarıdaki resimlere bakarak hamurunuzu şekillendirin.Yani beyaz hamuru yağlı kağıdın üzerinde 5 mm.kalınlığında olacak şekilde açın,sanra diğer renkli hamurları rulo yapın ve halka halka kesip,resimdeki gibi beyaz hamurun üzerine yerleştirin.Daha sonrada hazırladığınız hamurun üzerine tekrar yağlı kağıt kapatın ve merdaneyle hafifce incelterek biraz daha açın.Daha sonrada kalpli kalıpla istediğiniz şekilde kesin.Kalpli kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.Kalan hamurları atmıyoruz,hafifce yoğurup.Tekrar şekillendiriyoruz,ister ay kurabiye gibi ister tekrar açıp kalıpla kesebilirsiniz.
  • Hazırladığınız kurabiyeleri önceden ısıtılmış,170 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirin.
  • AFİYET OLSUN..SEVGİYLE KALIN..



devamı »

SEVGİLİLER GÜNÜ PASTASI-ÇİKOLATA TAÇLI PASTA


Sevgiyi bütün güzelliğiyle ,çoskusuyla en derinden hissedeceğiniz sevgi haftası başladı..

Bu hafta için sizlere çok lezzetli,bol çikolatalı,nefis bir pasta hazırladık...

Sizlerde sevdikleriniz için bu nefis pastayı hazırlayıp,onlara bir süpriz yapabilirsiniz..

Bu postu hazırlarken bile zaman zaman yutkunduğum,hatta dayanamayıp,dolaptan bir dilim daha kesip yediğim muhteşem bir pasta...Yani şiddetle tavsiye edilir...

(Postun uzunluğu gözünüzü korkutmasın!!!)


Çikolata tacı ,için kekinizin etrafını kaplıyacak kadar uzun bir yağlı kağıt kesin ve benmari usulu erittiğiniz çikolatayla kaşıkla zikzaklar çizerek kaplayın .Yaklasık 5 dakika hafifce donmasını bekleyin ve sonrada hafif ıslakken yavaşca kekinizin etrafına yerleştirin.Sonrada buzdolabına koyun.15-20 dakika sonrada kağıdı dikkatlice çıkarın.

MALZEMELER

Kek İçin
  • 150 gr.yumuşak tereyağ veya margarin
  • 4 yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik kaynar su
  • 1\3 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1\2 çay kaşığı tuz
  • 3 dolu yemek kaşığı koyu renkli kakao
  • 22 cm.lik 2 adet kelepçeli kalıp
  • 500 gr. çilek(arası ve üzeri için)

Kekin Şerbeti
  • 1 çay bardağı süt
  • 1\2 kahve fincanı süt
  • 2 tatlı kaşığı nescafe
  • 1 yemek kaşığı kahve veya çikolata likörü

Kreması
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 dolu yemek kaşığı kakao
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 80 gr.çikolata
  • 100 ml. kaşığı süt kreması

Çikolata Ganaj İçin
  • 200 ml.. krema
  • 160 gr.bitter çikolata(2paket)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Çİkolata Tacı İçin
  • 120 gr.bitter çikolata
  • yağlı kağıt

YAPILIŞI
  • Kaynar suya karbonatı  ekleyip,iyice karıştırın.(Bu işlemi,kekimizin iyice kızarması için yapıyoruz.)
  • Un,kakao ve kabartma tozunu bir kasede karıştırın.
  • Tereyağını şeker ve vanilyayla beraber iyice çırpın.
  •  Tereyağı pürüzsüz bir hale gelince, içine çırparak yumurtaları teker teker ekleyin.Daha sonrada sütü,suyu ve en sonda unlu karışımı ekleyin.
  • Hazırladığınız kek karışımını yağlayıp,unladığınız kek kalıplarına paylaştırın.Sonrada 170 derece önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika kadar pişirin.(keki isterseniz tek bir kalıptada pişirebilirsiniz.O zamanda ortadan ikiye kesip,kullanabilirsiniz.Ben kremalı pastalarda iki kalıba bölüp,tek katlar halinde pişirmeyi tercih ediyorum.)
  • Pişen keklerinizin ,pişmişliğini  kürdan testiyle kontrol ediniz.Kekleriniz pişince fırından çıkarıp,soğuması için kenarda bekletin.
  • Kreması için, krema ve çikolata hariç diğer malzemelerle beraber pürüzsüz bir krema pişirin.Daha sonra krema sıcakken içine çikolatayı ve kremayı ekleyip,iyice çırpın.Daha sonra kremanın üzerine strech film kapatarak buzdolabında soğumaya bırakın. 
  • Kekinizi ıslatmak için süt,su ve nescafeyi bir kasede iyice karıştırın.Arzu ederseniz içine kahve veya çikolata likörü ekliyebilirsiniz.
  • Pastamızı hazırlamak için kekin bir katını servis tabağına koyun.Üzerini sos malzemesinin yarısıyla iyice ıslatın.Sonra üzerine buzdolabında soğuyan kremayı dikkatlice yayın.Sonrada üzerine doğranmış çileklerinizi yerleştirin.Daha sonrada kremanın üzerine kekin diğer katını koyun ve sosun kalan yarısıyla iyice ıslatın.(bu islemi  keki pişirdiğiniz kalıbın kelepçesinin içinde yapın,kekin üst kremasını dökmeden kelepçeyi çıkaracaksınız.)
  • Hazırladığınız pastayı biraz soğuması için buzdolabına koyun.
  • Pastanız buzdolabında soğurken çikolata tacını hazırlayın.Öncelikle çikolata tacı için kekinizin etrafını kaplıyacak uzunlukta ve kekin enini 3-4 parmak geçecek kadar genişlikte yağlı kağıt kesin ve kağıdın üzerini yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi erimiş çikolatayla kaplayın.Daha sonrada 10  dakika kadar bekletin.(bu işlemi ,pastanın üzerini çikolatayla kapladıktan sonra yapın ki,tam donmadan pastanın etrafına yerleştirebilesiniz.)
  • Kekinizin üzerini kaplamak için kremayı ısıtın ve içine çikolatayı ekleyip,iyice karışana kadar karıştırın.Daha sonrada içine tereyağınıda ekleyip,iyice karıştırın.Hafif  koyulaşıncada,dolapta soğuyan pastanızın üzerini bu kremayla kaplayın.Sonrada 15 dakika kadar buzdolabında bekletin.
  • Pastanızın üst kreması hafif donduktan sonra hazırladığınız çikolata çemberini dikkatlice pastanızın etrafına yerleştirin ve buzdolabına koyup,soğutun.
  • Yaklaşık yarım saat sonra pastanızın kenar çemberinin kağıdını dikkatlice çıkarıp,üzerini çileklerle süsleyin ve pastanız bir kaç saat dinlendikten sonra keyifle servis edin.
  • Pastanızı bir gün önceden hazırlarsanız,ertesi gün dinlendikten sonra daha lezzetli olur.
  • Su bardağı ölçümüz 240 ml.dir.
  • Kekinizi fazla pişirip,fırında çok kurutmamaya dikkat edin.
  • AFİYET OLSUN..


devamı »

BULGURLU PATATES KÖFTESİ

Bugün Nurlumutfakta```da çok özel ve lezzetli yöresel bir tarifimiz var..`

Tarifimiz lezzetleriyle ünlü şehrimiz Antakya``dan..

Antakya usulu ``Patatesli Köfte``

Tarif Antakyalı arkadaşımdan özel...Pratik,lezzetli..

Bu lezzeti tatmadıysanız çok geç değil...

Deneyin!!Bu lezzeti çok ama çok seveceksiniz..


MALZEMELER
  • 600 gr. ince siyah bulgur
  • 5 tane büyük patates
  • 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
  • 25 -30 adet kuru kırmızı biber
  • 1 ince rendelenmiş soğan
  • yeteri kadar tuz
  • 2 çay bardağı kadar ılık su(bulguru ıslamak için)
  • kıyılmış maydanoz(köftenin üzeri için)
  • zeytinyağ(köfteyi sıkmak için)

SOSU
  • 200 gr. kıyma(obsiyonel)
  • 1 tane kırmızı soğan
  • 10 adet yesil soğan
  • 1\4 deste maydanoz
  • zeytinyağ
  • tuz

YAPILIŞI
  • Bulguru genis bir tepsiye koyup,ılık suyla ıslatın ve üzerini şişmesi için kapatın.(2 çay bardağının hepsini bir seferde koymayın.)
  • Soğanı rendenin en ince tarafıyla rendeleyin.
  • Patatesleri iyice haşlayıp,havanda iyice dövün.Eğer havanınız yoksa rondoda da çekebilirsiniz.
  • Kuru biberlerin içlerini ayıklayıp,ılık suya ıslayın ve yumuşayınca süzüp,rondodan iyice çekin.
  • Köfteyi hazırlamak için ısladığınız bulgura önce rondodan çektiğiniz biberleri ekleyip,iyice yoğurun..Daha sonrada soğan rendesi ve salçayı ekleyip,tekrar yoğurun.(yoğururken arada bir elinizi zeytinyağıyla ıslatabilirsiniz.)Hazırladığınız köfte harcına en sonda havanda iyice dövdüğünüz(havanda dövülen patates daha çok süner ve köfte daha güzel olur)patatesleri ekleyin ve iyice kıvamını alana kadar yoğurun.
  • Hazırladığınız köfte harcından birer sıkım alın,avucunuzu zeytinyağına batırıp,köfteleri avucunuzun içinde yuvarlayın ve servis tabağına dizin.
  • Köftelerinizin üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin.
  • Sos için kıymayı iyice suyunu çekene kadar kavurun , içine arzu ettiğiniz kadar zeytinyağ,tuz,doğranmış yeşil soğan ve kuru soğanlarınızı ekleyip,biraz daha kavurun.Sonrada köftelerinizle beraber servis edin.
  • Antakya yöresinde patatesli köfte kavrulmuş kıymalı,soğanlı sosla servis ediliyor..Sosu isterseniz kıymasızda hazırlayabilirsiniz..
  • AFİYET OLSUN..
  • Bu özel lezzeti bize hazırlayıp,tattıran sevgili Figen Bilici``ye çok teşekkürler..


devamı »

ÜZÜMLÜ PASTANE KEKİ

Hani küçüklüğümüzde pastanelerden alınan kekler vardı ya!!!

Yemeye doyamadığımız,bol üzümlü,yumuşacık!!!

İşte bugünkü tarifimiz o nefis,tadı damağımızda kalan kekin tarifi... 

 Haydi koyun çayınızı ocağa...Biraz nostalji yapıp, nefis bir üzümlü kek yapacağız..

MALZEMELER
3 büyük yumurta
1 su bardağı şeker
2 paket vanilya
125 gr.erimiş tereyağı
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
1 paket kabartma tozu
1 tane portakal rendesi
2 su bardağı un
1 su bardağı kuru üzüm+1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı susam
YAPILIŞI
  • Kuru üzümleri yıkayıp,10 dakika ılık suda ıslayın,daha sonrada iyice süzüp,kağıt havlunun arasında kurulayın ve üzümleri geniş bir tabakta 1 yemek kaşığı nişastayla harmanlayın.
  • Yumurtaları şeker ve vanilyayla iyice kabarana kadar çırpın.
  • Daha sonrada sırayla tereyağı,yoğurt,elma sirkesi ,portakal kabuğu rendesi ve elenmiş un,kabartma tozu ikilisini ekleyip,çırpın.
  • En son nişastaya buladığınız üzümlerin 3\4 nü  ekleyin ve bu defada kaşıkla karıştırın.
  • Kek kalıbınızı yağlayıp, unlayın ve bir yemek kaşığı susam serpin.Hazırladığınız kek hamurunu kalıba koyun.Üzerine kalan üzümleri serpip,170 derece ısıtılmış fırında 45- 50 dakika kadar pişirin.
  • Kekinizin pişmişliğini kürdan testiyle kontrol ettikten sonra,fırından çıkarın.Kekiniz biraz ılıdıktan sonra kalıptan çıkarın ve servis edin.
  • AFİYET OLSUN..


devamı »

ÇİKOLATA KREMALI CHEESECAKE

Cheeesecake bence doğru bir tarifle yapması en kolay ,en garanti ve en lezzetli pasta..

İşte yine Nurlumutfakta``dan kolay,lezzetli ve çok süslü bir cheesecake tarifi..

MALZEMELER

Peynir Katı
  • 450 gr.İçim labne peynir
  • 200 gr.Pınar beyaz peynir
  • 200 ml.süt kreması
  • 4 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 kahve fincanı damla çikolata
  • 24 cm.lik kelepçeli kalıp
Bisküvi Katı
  • 1 paket eti burçak bisküvi
  • 1,5 paket eti kakaolu bisküvi
  • 100 gr.tereyağ
  • 1\2 çay kaşığı tarçın

Çikolata Ganajı
  • 200ml.süt kreması
  • 1 paket bitter çikolata(80 gr)
  • 1 paket sütlü çikolata(80 gr.)

YAPILIŞI
  • Öncelikle peynirleri tel süzgeçe koyun,iyice süzülsün.
  • Bisküvileri rondoda un haline getirin ve tereyağını eritin.Daha sonrada bisküviler,tarçın ve tereyağını iyice karıştırın.Daha sonrada yağlı kağıtla kapladığınız kelepçeli kalıbın altına bisküvi karışımını bastırarak yerleştirin.Hazırladığınız bisküvili katı ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.(170derecede)Sonrada soğuması için bekletin.
  • Süzülen peynirlerinizi ve şekeri mikserle iyice krema kıvamına gelene kadar çırpın,daha sonra sırayla teker teker yumurtaları ve vanilyayı ekleyin.Sonrada krema, un ve   nişastayı ekleyin.En sonda damla çikolataları ekleyin ve bu sefer kaşıkla karıştırın.
  • Hazırladığınız peynir katını soğuyan bisküvili katın üzerine dökün .
  • Kalıbınızın etrafını aliminyum folyoyla kaplayın ve cheesecakenizi 160 derece fırına koyun.Fırının içine su dolu bir tepsi koyup,cheesecakenizi yaklasık 50 dakika pişirin.
  • Cheesecakenizin pişmişliğini kontrol edin(ortası hafif sallanıyorsa ,pişmiş demektir.)Fırınınızı kapatıp,kapağını aralık bırakın ve cheesecakenizi fırında ılımaya bırakın.
  • Ilıyan cheesecakenizi fırından çıkarıp,dışarda iyice soğuyunca ,buzdolabına koyun.Bir kaç saat soğuduktan sonra üzerinin çikolata sosunu hazırlayın.Sos için kremayı ısıtın ve çikolataları içine ekleyin,çikolatalar iyice eriyinceye ve sos ılıyıncaya  kadar karıştırın.Daha sonrada hazırladığınız cheesecaken üzerine dikkatlice dökün.Sonrada buzdolabında soğumaya bırakın.
  • Servis edeceğiniz zaman cheesecakenizi kalıptan çıkarıp,servis tabağına koyun.Üzerini istediğiniz şekilde,çikolata veya çileklerle süsleyip,servis edin.
  • Cheesecake piştikten sonra en az 6 saat dinlenmeden servis etmeyiniz.
  • Pişen cheesecake ılıyıp,fırından çıkınca keskin bir bıcakla kenarlarını dikkatlice kalıptan ayırın ki soğurken kenarları çatlamasın.
  • Cheesecakenizin güzel olması için, malzemelerinizin hepsinin oda ısısında olması gerekir.
  • AFİYET OLSUN.


devamı »
Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic