DAMLA SAKIZLI & BEYAZ ÇİKOLATALI CUPCHEESECAKE

Cheesecake severler için yeni bir deneme yaptık...

Beyaz çikolatayla,damla sakızının dayanılmaz lezzetlerini birleştirdik..Üzerinide tel tel pişmaniyelerle süsledik..

Ortaya yemeye doyamıyacağınız muhteşem bir cheesecake çıktı...

Evett!!!

Sizleri yeni yepyeni bir ,nefis cheesecake tarifiyle başbaşa bırakıyorum..

Gerisi size kalmış..İster  bakın,ister yapın!!!

MALZEMELER
BİSKÜVİLİ KAT
1 paket eti burçak bisküvi
50 gr.tereyağ
1\4 çay kaşığı tarçın
PEYNİR KATI
200 gr.labne peyniri
3 dolu yemek kaşığı süzme yoğurt
1 küçük çay bardağı şeker
100 ml.süt kreması
2 yumurta
1 paket vanilya
80 gr.erimiş beyaz çikolata
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
2 parça damla sakızı
ÜZERİ İÇİN
60 gr.beyaz çikolata
2 yemek kaşığı krema
pişmaniye
YAPILIŞI
  • Öncelikle bisküvili katı hazırlayın.Bisküvileri rondoda un haline getirin ve erimiş tereyağ,tarçınla iyice karıştırın.Daha sonrada muffin tepsisinin içine koyduğunuz muffin kağıtlarının içine paylaştırıp,bastırarak yerleştirin.(12 veya 14 adet)Sonrada hazırladığınız bisküvili katı buzluga koyup,peynir katını hazırlamaya başlayın.
  • Labne peyniri,süzme yoğurt,şeker ve vanilyayı mikserle iyice çırpın.Daha sonra sırayla içine yumurtaları,kremayı,unu ve nişastayı  ekleyin.En sonda eritilmiş beyaz çikolata ve dövülmüş damla sakızını ekleyip,karıştırın.Hazırladığınız peynirli harcı,buzlukta soğuttuğunuz bisküvili katın üzerine eşit olarak paylaştırın.Daha sonrada fırın tepsisine su koyun ve muffin tepsinizi içine yerleştirip,önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.(chesecakelerinizin üzerini ellediğinizde elinize yapışmıyorsa olmuş demektir.)
  • Pişen cheesecakelerinizi fırının içinde ılıyana kadar bekletin ve sonrada iyice soğuması için buzdolabına koyun.Sonrada yaklaşık 3-4 saat dinlenmeye bırakın.
  • İyice soğuyup,dinlenen cheesecakelerinizi buzdolabından çıkarın,dikkatlice muffin kağıtlarındn ayırıp,üzerlerine benmari usulu eritip,kremayla karıştırdığınız çikolatayı paylaştırın ve tekrar soğuması için buzdolabına koyun.
  • Cheesecakelerinizi servis edeceğiniz zaman üzerlerini birer tutam pişmaniyeyle süsleyip,servis edin.
  • AFİYET OLSUN..


devamı »

ÇİKOLATALI PARMAK KURABİYE

Kurabiyesiz çay keyfi olmaz dedik ve bugünkü çay soframız için bol çikolatalı nefis bir kurabiye hazırladık..

Bu kıyır kıyır,lezetine doyamıyacağınız kurabiye ,favori lezzetleriniz arasına girmeye aday!!!



MALZEMELER
125gr.yumuşak tereyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1\2 kahve fincanı süt
80 gr.erimiş bitter çikolata
1 yumurta
1 dolu yemek kaşığı kakao
270 gr.un
ÜZERİ İÇİN
80 gr.bitter çikolata
YAPILIŞI
  • Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yağurun ve dinlenmesi için buzdolabında 30 dakika bekletin.
  • Dinlenen hamurunuzdan uzun ince rulolar hazırlayın ve bıçakla parmak boyunda kesin.Kestiğiniz kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin ve tekrar buzdolabına koyup,20 dakika soğutun.
  • Daha sonrada hazırladığınız kurabiyeleri önceden ısıtılmış fırında 175 derecede 20-25 dakika kadar pişirin.
  • Pişen kurabiyelerinizi fırından alın ve soğumaya bırakın.
  • Üzeri için çikolatanızı benmari usulü eritip,kurabiyelerinizin üzerinde istediğiniz şekilde gezdirin.
  • Çikolatalar donunca kurabiyelerinizi keyifle servis edin..
  • Un ölçüsü az gelirse ,bir kaç kaşık un daha ekliyebilirsiniz..
  • AFİYET OLSUN...


devamı »

DAVET SOFRALARI & KEYİFLİ BİR ÖĞLEN YEMEĞİ DAVETİ

İşte yine keyifli ve lezzetli bir Nurlumutfakta daveti ve davet menüsüyle karşınızdayız..

Bu aralar davetlerimiz üst üste geldi,birazcık yorulduk ama biz çok  mutluyuz..Çünkü evlerimiz,sofralarımız dostlarla,arkadaşlarla paylaştıkca neşeleniyor,güzelleşiyor..O yüzden bunlar güzel,tatlı yorgunluklar..

Son davetimizde  yine bir öğlen davetiydi...Öğlen yemeği için birbirine uyan lezzetlerden keyifli bir menü hazırladık..Neler mi ikram ettik?



Yemek menümüzde her zamanki gibi salatalar,açama nefis bir börek,etli yaprak sarmamız ve tavuklu Afgan pilavımız vardı..

Başlangıç olarak,tazecik karnıbaharlardan bol baharatlı puf karnıbahar kızartmaları hazırladık ve nefis bir tahin sos eşliğinde servis ettik..Yanında sağlık dolu pancarlardan hafif bir Yoğurtlu Pancar Salatası ,çok beğenilen lezzetimiz Tahin Soslu Kabak Sote ve yine çok sağlıklı bir sebze olan kerevizden Tavuklu Kereviz Salatası vardı..Böreksiz davet olmaz dedik ve nefis el açması peynirli kol böreği ikram ettik..Sonrasında ise bol tavuklu Afgan Pilavı ve süzme yoğurt eşliğinde Etli Yaprak Sarma  ikram ettik..Sıcaklarımızın yanında yine bol Akdeniz yeşillikleriyle ve kuru domatesle hazırladığımız yeşil salatamız ve  her davette çok sevilen favori salatamız Pancarlı Bakliyatlı Semizotu Salatamız vardı..


Evettt!! Yine geldik tatlı bölümüne...

Arkadaşlarımın ikisinin o gün doğumgünüydü,o yüzden onlar için en kocamanından çikolatalı, içi dışı profiterol dolu bir pasta hazırladım...Çok ama çok lezzetliydi,çok beğenildi..Tarifi en kısa zamanda gelecek:))


Pastamızın yanına,yine yepyeni bir lezzet denememiz damla sakızlı,beyaz çikolatalı ve üzerlerini pişmaniyeyle süslediğimiz mini cheesecakelerimiz vardı..Onunda tarifi çok yakında yayında!!


Tatlı büfemizin son lezzeti ise Balkabaklı Panna Cottalardı...Balkabakları bitmeden bu muhteşem lezzeti mutlaka deneyin derim!!!


Davetimiz yine bol sohbetli,lezzetli,neşeli ve keyifli geçti..

Yeni bir davet menüsü ve davet sofrasında buluşmak üzere HOŞÇAKALIN!!

*Yemek isimlerinin üzerini tıklayarak tariflere ulaşabilirsiniz..
devamı »

BEZİRGANİ SALATASI

Bugün  Nurlumutfakta``da çok lezzetli,farkli bir tarifimiz var.

Bu yemeye doyamıyacağınız lezzeti ister kahvaltı sofralarınızda,ister davet sofralarınızda meze olarak ikram edebilirsiniz..Görünüş ve lezzet olarak biraz cevizli biber(muhammaraya) benziyor..

Ama bu lezzetimizin farkı domates kurusuyla ve fesleğenle yapılması..Çok pratik ve lezzetli bir salata..Kızarmış ekmekle yemeye doyum olmuyor!!!

Bu çok güzel lezzeti mutfağıma kazandırdığı için sevgili Lezzet Beşlisi Blog sahibesine çok teşekkürler..



MALZEMELER
20 tane kuru domates
10 tane kuru baş biber veya 4 tane közlenmiş kırmızı biber
1 diş sarmısak
1 küçük soğan
1 küçük su bardağı ceviz
1 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kurutulmuş fesleğen
5-6  yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı nar ekşisi(üzeri için)
YAPILIŞI
  • Kuru domatesleri bir kaç saat ılık suya ıslayıp,yumuşayınca iyice süzün.
  • Eğer biberleriniz kuruysa onlarıda bir kaç saat ılık suya ıslayın,eğer  kozlenmiş biber kullanacaksanız ,gerek yok..
  • Islanmış kuru domatesleri ve kırmızı biberleri,soğanla beraber rondodan çekin.
  • Çektiğiniz domateslere ve biberlere dövülmüş ceviz,dövülmüş 1 diş sarmısak ve diğer malzemeleri ekleyerek iyice karıştırın.Zeytinyağıda ekleyip,yumuşak bir kıvam verin.
  • Daha sonra hazırladığınız salatayı,servis tabağınıza alıp,üzerine tekrar biraz zeytinyağ ve nar ekşisi  gezdirin ve servis edin.
  • Hazırladığınız salata ağzı kapalı olarak,buzdolabında bir hafta dayanır.
  • Eğer acı seviyorsanız,içine birazda ıslanmış acı pul biber veya acı biber salçası ekliyebilirsiniz.
  • Afiyet olsun..


devamı »

NURLUMUTFAKTA ÖĞLEN YEMEĞİ MENÜSÜ

Bu hafta Nurlumutfakta``da yine keyifli bir öğlen davetimiz vardı...

Yemekler,tatlılar seçildi.Menü günler önceden hazırlandı,ön hazırlıklar yapıldı.

Bu davet menümüz,geçen haftaki menümüze göre daha bir detaylıydı..Misafirlerimiz daha kalabalıktı,onlara göre çeşidimizi daha çoğalttık..

Her zamanki gibi salatalar,soğuk başlangıçlar,sıcak yemekler ve tatlılar olarak üç bölümden hazırlanmıştı..

Menümüzde neler mi vardı???

Salata olarak`:Akdeniz yeşillikleriyle ve kuru domatesli YEŞİL SALATA,Pancarlı ,Bakliyatlı Semizotu Salatası,Salatalıklı Patates Salatası ,Bezirgani Salatası,Tahin Soslu Kabak Sote vardı..



Ara sıcak olarak,favori lezzetimiz Etli Talaş Böreği ve çok sevilen her davetimizin gözde lezzeti Etli Yaprak Sarmamız vardı..

Ana yemeğimiz ise Ispanak Yatağında Tavuk Sarmaydı..Yanında ise yine çok sevilen bir lezzetimiz Fıstıklı Üzümlü Pilav servis ettik..



Tatlı büfemiz ve çay saatimiz ise yine bir şölendi...

En sevdiğim bölüm,kendimi tatlı yapmaktan alamıyorum:))

Tatlı büfemizde Çilekli Cupcheesecake,Tel Kadayıflı Pannacotta,Expresso Chiffon Kek ve içi meyva salatası dolu olan Çikolata çanaklarımız vardı...Her zamanki gibi sevgimizi katarak pişirdiğimiz ve sevgiyle ikram ettiğimiz lezzetlerimizin yanında bol sohbet ve kahkaha vardı..

Unutmayın!!! Misafir evin çiçeğidir!!!


devamı »

TEREYAĞLI RULO POAÇA

Canınız puf puf,yumuşacık,mis gibi tereyağ kokulu bir poaçamı çekti???

İşte sizlere nefis bir tarif..Üstelikte çok pratik..

Evdeki malzemelerle kolayca hazırlayabileceğiniz,nefis bir poaça...Hatta hazırlayın koyun dolaba,sabah kahvaltıya sıcak sıcak pişirin...

Bu poaça favoriniz olacak!!!



MALZEMELER
1 su bardağı dolusu yarı süt,yarı su
1\2 su bardağı sıvıyağ
1 yumurta(akı içine,sarısı üzerine)
2 tatlı kaşığı şeker
1 paket toz maya
2 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un(yumuşak bir hamur olacak)
ARASINA SÜRMEK İÇİN
2 dolu yemek kaşığı tereyağ
İÇ HARCI
beyaz peynir
YAPILIŞI
  • Genişce bir karıştırma kabına sulu sütü,şekeri ve mayayı koyup,iyice karıştırın.Daha sonra içine tuz,yumurta akını ekleyin.Sonrada azar azar un ekleyerek çok yumuşak bir hamur yoğurun.Yoğurduğunuz hamurun üzerini kapatıp,ılık bir yerde 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamuru üç parçaya bölüp,her bir parçayı yuvarlak olarak açın.Açtığınız hamurların içine yumuşak tereyağını elinizle sürüp,hamuru 8 eşit üçgen parçaya bölün,Her bir üçgenin geniş ucuna peynir koyup,rulo yapın ve yağlı kağıt koyduğunuz tepsiye dizin.
  • Poaçalarınızın üzerine yumurta sarısı sürüp,susam serpin ve tepside 20 dakika mayalanması için tekrar bekletin.Sonrada önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika kızarana kadar pişirin.
  • AFİYET OLSUN...


devamı »

SOĞUK SALATA (SALATALIKLI PATATES SALATASI)

Davet sofralarınız için,lezzetli,hafif ve en önemlisi çok pratik bir salata arıyorsanız..

İşte sizlere süper bir tarif..

Yapımı kolay,lezzeti olay!!!


MALZEMELER
3 tane haşlanmış ortaboy patates
2 tane ortaboy salatalık
2 diş sarmısak
4 dal yesil soğan
1\2 demet dereotu
2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı mayonez
1 kase süzme yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağ
ÜZERİ İÇİN
kıyılmış dereotu
kıyılmış maydanoz
pulbiber
YAPILIŞI
  • Patatesleri haşlayıp,rendeleyin.
  • Salatalıkları rendeleyin,Yeşil soğanı ve dereotunu incecik doğrayın.
  • Yoğurt,mayonez,zeytinyağ ve baharatları iyice karıştırın.Daha sonrada içine patatesleri,salatalıkları ve yeşillikleri ekleyip,iyice karıştırıp,servis tabağına koyun.Kaşıkla iyice üzerini düzleyin.Sonrada üzerini yeşillikler ve pulbiberle süsleyin.
  • Hazırladığınız salatayı buzdolabına koyup,iyice soğutun.Servis edeceğiniz zaman üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağ gezdirin .
  • AFİYET OLSUN.


devamı »

ADANA PORTAKAL ÇİÇEĞİ FESTİVALİ & NİSAN``DA ADANA 3

Nisan geldi,portakal çiçekleri açtı...

Adana``mızın sokakları,bahçeleri  mis gibi kokuyor...

Ve artık Adana``da festival zamanı...

  PORTAKAL  ÇİÇEĞİ FESTİVALİMİZ bu sene dahada büyük bir coşkuyla başladı...Hazırlıklar aylar öncesinden yapılmaya başlandı..

Herkesin içinde  bir kıpırtı,bir festival heyecanı..

Adana``mıza büyük bir neşe,çoşku  geldi...Çoşku ve kalabalık her geçen sene dahada artıyor..

İşte sizler için bu seneki festival görüntülerimiz!!!



Sokaklarımız Rio Karnavalını aratmadı..Hatta dahada coşkuluydu!!!





Meşhur portakal standımız!!!

Festivaldeki dernek etkinliğimiz...



Ziyapaşa bulvarında kurulan geleneksel dilek ağacımız..

Geleneksel dilek feneri uçurtma !!!Dileklerimizi diledik,fenerlerimizi uçurduk!!
Gelecek seneki festivalde buluşmak üzere!!!!


devamı »

PARMESANLI ÇUBUKLAR

Çayınızın yanına kıyır kıyır,nefis bir atıştırmalık istermisiniz.!!!

İşte size muhteşem bir tarif..Çok lezzetli,pratik..

Hazırlayın koyun kavanozlara,acıktığınızda,çay içerken,ani bir misafir geldiğinde....

MALZEMELER
150 gr. yumuşak tereyağlı margarin
1 kahve fincanı su
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta(beyazı içine,sarısı dışına)
1 kahve fincanı permesan peynir rendesi
aldığı kadar un
YAPILIŞI
  • Permesan peyniri hariç,hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun.En son hamuru toparlamadan içine permesan peynirinin yarısını içine ekleyin ve beraberce yoğurun.Sonrada hamuru buzdolabına koyup,bir kaç saat dinlendirin.
  • Dinlenen hamurundan istediğiniz büyüklükte parçalar alıp,uzun rulo çubuklar hazırlayın.Hazırladığınız her çubuğu hafifce kıvırarak yağlı kağıt koyduğunuz tepsiye dizin.Bütün hamuru böylece hazırlayın.Sonrada tepsileri buzdolabına koyup,20-25dakika tekrar dinlendirin.
  • Sonrada hazırladığınız çubukların üzerine yumurta sarısı sürüp,permesan peyniri serpin.
  • Çubukları 175 derece ısıttığınız fırında iyice kızarana kadar pişirin.
  • Çubuklar soğuduktan sonra tepsiden alıp,kapalı bir kavanozda 1 hafta taze olarak saklayıp,tüketebilirsiniz..(Tabikide kalırsa:))
  • AFİYET OLSUN!!!


devamı »

TEL KADAYIFLI PANNA COTTA

Bugün Nurlumutfakta``dan yine çok özel,lezzetli ve pratik tatlı tarifimiz var..

TELKADAYIFLI  PANNACOTTA!!!

Bu çok pratik ve lezzetli tatlı favori lezzetiniz olmaya aday!!!!


MALZEMELER
1 litre. krema 
100 gr.toz şeker
2 paket vanilya
4 tatlı kaşığı toz jelatin + 10 yemek kaşığı soğuk su(100ml.)
1 küçük  limon rendesi
150 gr. telkadayıf
1 kahve fincanı doğranmış ceviz
2 yemek kaşığı şeker
YAPILIŞI
  • Kremayı ,şeker ve vanilyayı tencereye koyup,bir taşım kaynayana kadar ısıtın.Ayrı bir kasede jelatin ve soğuk suyu iyice karıştırın.Bir taşım kaynayan kremayı ocaktan alıp,içine erittiğiniz jelatini ve limon rendesini ekleyip,iyice karıştırın. Sonrada arzu ettiğiniz kaselere paylaştırın.Sonrada dolaba koyup,en az 4-5 saat soğutun.
  • Telkadayıfı buzluğa koyup,bir kaç saat buzlukta bekletin.Daha sonrada buzluktan çıkarıp,elinizle iyice ufalayın.Sonrada genişce bir tencereye tel kadayıflar,doğranmış ceviz ve şekeri koyup,kısık ateşte iyice kavurun.Kavrulan tel kadayıflarınızı ocaktan alıp,kaşıkla iyice karıştırarak soğutun.
  • Panna cottalarınızı servis edeceğiniz zaman,üzerlerine kavrulmuş tel kadayıflarınızı koyarak servis edin.
AFİYET OLSUN..

devamı »

ÇİKOLATA ÇANAKLARI

Balonla mini çikolata çanakları hazırladık...İçlerini tazecik meyvalarla doldurduk..Üzerini bol çikolata sosla lezzetlendirdik...

Evettt!!

 Yanlış duymadınız çikolata çanaklarını balonlarla yaptık..

Haydi sizlerde deneyin...Hem lezzetli,hem eğlenceli!!!

MALZEMELER
10 adet küçük balon
3 paket bitter çikolata(250gr.)
İÇ HARCI
12  adet çilek
2 adet kivi
1 adet  muz
3 yemek kaşığı portakal suyu
çikolata sos(üzeri için)
YAPILIŞI
  • Çikolatayı benmari  usulu  eritin ve iyice soğutun.(donmayacak kıvamda)
  • Balonları minik minik şişirin ve sıkıca bağlayın.
  • Tepsiye yağlı kağıt serin,balonların alt kısmını  dikkatlice erimiş çikolataya batırın ve yağlı kağıt üzerine dizin.Hepsini batırınca tepsiyi buzdolabına koyun ve 10 dakika kadar soğutun.Sonra tekrar buzdolabından çıkarın ve hepsini tekrar çikolataya batırın.
  • Hazırladığınız balonları buzdolabına koyun ve 2 saat kadar çikolatalar iyice donana kadar bekletin.
  • Çikolatalar iyice sertleşip,donunca tepsiyi buzdolabından çıkarın ve balonları iğne yardımıyla patlatın,sonrada patlayan balonları dikkatlice çikolata çanaklarının içinden çıkarın ve çikolata çanaklarını tekrar buzdolabına koyun.
  • Meyvaları doğrayın ve portakal suyuyla karıştırıp,dolaba koyun.
  • Çikolata çanaklarını servis edeceğiniz zaman meyvaları çanaklara paylaştırıp,üzerine hazır çikolata sos döküp,servis edin.
  • Ben çikolata sosu,100 ml.krema,60 gr.bitter çikoata ve 1 yemek kaşığı tereyağla hazırladım.
  • Çikolata çanaklarını bir kaç gün önceden hazırlayıp,dolapta bekletebilirsiniz..
  • Balonları çikolata iyice soğumadan çikolatanın içine batırırsanız,balonlar patlar.(önemli)
  • AFİYET OLSUN..


devamı »
Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic