LİMONLU & BİBERİYELİ TAVUK

 Bugün Nurlumutfakta```da çok pratik ve çok ama çok lezzetli mis kokulu bir tavuk pişiyor..

Yemeğimiz LİMONLU VE BİBERİYELİ TAVUK..

Hazırlaması çok pratik,pişirmesi  ondanda pratik!!Yanında sarmısaklı fırın patates ve domatesli bir pilavla muhteşem bir ziyafet...Bu nefis lezzet evinizin favorisi olmaya aday!!!

MALZEMELER
8 parça kemiksiz tavuk budu veya göğüs
2 yemek kaşığı soya sosu(marine için)
6 diş rendelenmiş sarmısak(marine için)
2 yemek kaşığı kişniş(marine için)
1 yemek kaşığı kekik(marine için)
2 çay kaşığı kimyon(marine için)
2 çay kaşığı tuz(marine için)
1 tatlı kaşığı biber salçası(marine için)
1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber(marine için)
3 yemek kaşığı zeytinyağ(marine için)
1 adet fırın torbası
1-2  adet büyük limon
3-4 dal taze biberiye(2 dalı marine için)
YAPILIŞI
  • Öncelikle tavuğunuzu yıkayıp,1 yemek kaşığı limon suyu eklediğiniz suda 15 dakika bekletin.Sonrada tekrar yıkayıp,iyice süzün.(bu işlemi,tavuğun kokusunu almak için yapıyoruz.)
  • Tavuklarınızı marine için olan baharatlar ve soslarla karıştırarak yaklaşık 2-3 saat marine edin.
  • Marine olan tavuklarınızı pişirmek için sosdan çıkarıp,fırın torbasının içine yerleştirin,kalan sosu içine dökün  ve 190 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirin.
  • Tavuklarınız fırında pişerken,limonları çok ince olmayacak şekilde dilimleyin ve teflon bir tavada hiç bir şey eklemeden iki taraflı ızgara yapın.
  • 45 dakika sonra tavuklarınızı fırından çıkarıp,suyunu dikkatlice süzün ve tavuklarınızı yayvan bir tencereye koyun,üzerine ızgara yaptığınız limon dilimlerini  ve biberiye dallarını koyun.Ayırdığınız tavuk sosunuda üzerine döküp,kapağı kapalı olarak 10 dakika daha pişirin.Daha sonrada servis tabağına alıp servis edin.
  • Biz yemeğimizi sarmısaklı patates ve domatesli pilavla servis ettik..
  • AFİYET OLSUN...
  • Tarif bana  çok güzel arkadaşlar kazandıran instagramdan..Sevgili instagram  arkadaşım Donthinkjusteat``ten!!!!Tarif için çok teşekkürler...
devamı »

MİLFÖYLÜ KOLAY AÇMA BÖREK

Açma börek yapamıyorum diye üzülmeyin.!!!

İşte sizlere herkesin kolaylıkla yapabileceği,çok pratik açma börek tadında nefis bir peynirli börek...Böreğimizi mutfaklarda kolaylık sağlayan hazır milföy hamuruyla hazırlıyoruz,çıtır çıtır çok lezzetli nefis bir börek oluyor...

Çayınızı hazırlayıp,demleyene kadar  kısa sürede, kolaylıkla hazırlıyabileceğiniz bu nefis böreği denemeden geçmeyin!!!Çayınızı yalnız içmeyin...

MALZEMELER
16 adet kare milföy yaprağı
1 büyük kase beyaz peynir rendesi+2 çay kaşığı karabiber
1\2 yemek kaşığı tereyağ(fırın kabını yağlamak için.)
1 yumurta sarısı+1 tatlı kaşığı sıvıyağ
1 büyükboy dikdörtgen fırın kabı
YAPILIŞI
  • Milföy hamurlarınızı buzluktan çıkarıp,yumuşamaya bırakın.
  • Yumuşayan milföy hamurlarınızı iki tanesi yaynaya gelicek şekilde koyun .Üzerine biraz un serpin ve tekrar ikişer hamur olmak üzere 3 kat daha koyun.Daha sonrada birazcık unla hazırladığınız hamuru fırın kabınızın boyuna göre açın.(Her kat için 8 adet kare hamur kullanıyoruz,2 şer taneden 4 kat üst üste konuyor.)
  • Hazırladığınız hamuru tereyağla yağladığınız fırın kabının altına dikkatlice yerleştirin ve hamurun üzerine peynirinizi yayın.
  • Kalan 8 yaprak hamurunuzuda aynı şekilde hazırlıyarak,açın ve peynir katının üzerine yerleştirin.
  • Hazırladığınız böreğin üzerine biraz sıvıyağ eklediğiniz yumurta sarısını sürün ve dilimleyip,170 derece fırında yaklaşık35-40 dakika pişirin.
  • Pişen böreğinizi sıcak sıcak servis edin.
  • AFİYET OLSUN..
devamı »

TEPSİDE PATATESLİ PİRZOLA


Kurban Bayramı geldi,evler büyük telaşta!!!

Hazırlıklar yapılıyor...Kurbanlar kesilecek,,dağıtılacak,kalanlardan kavurmalar,kebaplar,etli yemekler yapılacak...Bu bayram iş bayramı,et bayramı..

Bizimde Nurlumutfakta olarak sizlere çok pratik,ama çok lezzetli bir bayram yemeği önerimiz var..Aslında hepiniz bildiği nefis ,pratik bir yemek..

Tepside Patatesli Pirzola..

Kendiniz çok yormadan hazırlıyabileceğiniz ,ekmeğinizi tepsideki suyuna keyifle bana bana yiyeceğiniz ,çok lezzetli bir yemek...

Hepimize iyi bayramlarrrr!!!



MALZEMELER
1 kilo pirzola
1,5 kilo patates
4-5 adet domates
10 diş sarmısak
3 tane yeşil biber
2 tane kırmızı biber
tuz,karabiber,kırmızıpulbiber,(patatesleri ve etleri avcarlamak için)
2 yemek kaşığı sıvıyağ(patatesleri ve etleri avcarlamak için)
2 tatlı kaşığı biber salçası(etleri ve patatesleri avcarlamak için)
2 dal biberiye(patatesleri ve etleri avcarlamak için)
75 gr tereyağ
YAPILIŞI
  • Patatesleri halka halka doğrayıp,baharatlar,salça,biberiye ve 1 kaşık yağla avcarlayın.(ben birazda kimyon ekledim.)
  • Etleri genişce kasede baharatlar,salça,biberiye ve 1 kaşık yağla avcarlayın.
  • Hazırladığınız patatesleri büyükce bir fırın tepsisinin altına dizip,üzerine avcarlanmış pirzolaları dizin.
  • Pirzolaların üzerine sarmısakları irice doğrayın,sonrada iri doğranmış biberleri, ve halka domatesleri dizin.Onun üzerinede biraz tuz serpin ve tereyağını doğrayıp,üzerini ıslatılmış yağlı kağıtla kapatın ve 190 derece önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin.45 dakika sonra yağlı kağıdı pirzolaların üzerinden alıp,20 daikada üzeri açık pişirin.(bu sürede pirzolalarınız kızaracak ve yağına binecek.)
  • Tepside pirzolanızı yanında bulgur pilavıyla ve cacıkla keyifle servis edin.
  • AFİYET OLSUN..


devamı »

BADEMLİ ŞEFTALİLİ KUPLAR

Bayram için hafif ve çok keyifli bir lezzet önerisi..

Bademli & Şeftalili Kuplar 

Bu bayram evinizin ve misafirlerinizin favori  lezzeti olmaya aday nefis bir tatlı...Hem meyva,hem tatlı yerine ikram edebileceğiniz bir lezzet!! Üstelikte çok pratik...

Haydi hemen hazırlıklarınızı yapın,bayramda misafirlerimize Bademli Şeftalili Kuplar ikram edeceğiz!!!

MALZEMELER
1 kg.süt
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişatası
1 paket vanilya
1paket krema(200 ml)
1 küçük su bardağı kıyılmış badem
2 adet şeftali+4 yemek kaşığı şeker+1 tatlı kaşığı nişasta
10 tane küçük kup bardağı
YAPILIŞI
  • Süt ,un,nişasta ve şekerle pürüzsüz bir muhallebi pişirin.
  • Pişen muhalebinizi ocaktan alıp,içine vanilya ve kremayı ekliyerek 10 dakika kadar çırpın.Çırparken içine bademlerin yarısınıda ekleyin.
  • Hazırladığınız muhallebileri kup bardaklarına paylaştırıp,buzdolabına soğumaya koyun.,
  • Şeftalileri küp küp doğrayıp,üzerine şekeri serpin ve 30 dakika bekletin.Sonrada sulandırılmış nişastayı ekliyerek 10 dakika kadar pişirin ve ,muhallebilerinizin üzerine paylaştırın.
  • Muhallebilerinizin üzerine kalan bademleri serperek soğuk olarak servis edin.
  • AFİYET OLSUN...


devamı »

KARAKÖY POAÇASI

Bugün sizlerle İstanbul``ùn Karaköy semtinin artık ünü sınırları aşmış bir lezzetini yapıyoruz..

Kıyır kıyır,çok lezzetli ve yapımı çok kolay bir poaça..Adını ünlendiği Karaköy semtinden almış.. KARAKÖY POAÇASI!!!

Biz bugün evdeki isteğe göre sucuklu ve peynirli hazırladık..Sizin canınız neli çekiyorsa onu yapın!!!


MALZEMELER
125 gr.  tereyağlı margarin(oda sıcaklığında)
1\2 çay bardağı ılık süt
1\2 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta(1 tanesinin sarısı üzeri için kullanılacak)
2 tatlı kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
1 paket kuru maya(10 gr.)
aldığı kadar un(yumuşak bir hamur olacak)
İÇ HARCI
Beyaz peynir ve doğranmış sucuk
YAPILIŞI
  • Ilık süt,şeker ve mayayı bir bardakta karıştırıp,10 dakika bekletin.
  • Daha sonra mayalı sütü ve diğer malzemeleri genişce bir karıştırma kabında karıştırın.Sonrada unu kontrollü ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun.Hazırladığınız hamurun üzerini örterek ılık bir yerde mayalanmaya bırakın.
  • Peynirle,minik doğranmış sucukları karıştırın.
  • Mayalan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alarak avucunuzun içinde yuvarlak olarak açın ve hazırladığınız içten içine koyarak ,yuvarlak poaçalar hazırlayın.
  • Hazırladığınız poaçaları yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün.Sonrada üzerlerini çatalla çizerek şekillendirin.
  • Hazırladığınız poaçaları 10 dakika tepsi mayasının gelmesi için bekletin ve sonrada 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
  • Bu ölçüden yaklaşık 25 adet poaça çıkıyor..
  • AFİYET OLSUN..




devamı »
Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic