FINDIKLI KARAMELLİ MUHALLEBİ

Nefis bir karamel hazırladık!!!Üzerine yerken  tadına doyamıyacağınız lezzetli bir muhallebi pişirdik!!!Üstüne çıtır çıtır  bir fındık krokan ekledik..Ortaya bir lezzet şöleni çıktı...

Soğuk günlerde enerjinizi ve ağızınızın tadını yerine getirecek bu lezzet evinizin favorisi olacak!!Şiddetle tavsiye edilir...

MALZEMELER
4 su bardağı süt
1 yumurta
3 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı pirinçunu
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
200 ml.krema
1 yemek kaşığı margarin
KARAMELİ
1 su bardağı şeker
1\2 su bardağı su
2 yemek kaşığı krema
ÜZERİ İÇİN
1 çay bardağı fındık
3 yemek kaşığı şeker
YAPILIŞI
  • Öncelikle karameli hazırlıyoruz..1 su bardağı şekeri tavaya koyun ve eriyip,karamelize oluncaya kadar ısıtın.Eriyip karamelize olunca içine 1\2 su bardağı ılık suyu içine ekleyin ve kaynamaya bırakın,suyunu çekip hafif koyulaşıncada içine 2 yemek kaşığı kremayı ekleyip,biraz daha kaynatın.
  • Hazırladığınız karameli kup bardaklarınızın altlarına paylaştırın.
  • Muhallebi için yumurta ,şeker,nişasta ve pirinçununu karışırın.İçine sütü ekleyip,muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.Ocaktan indirmeye yakın içine vanilya,krema ve margarini ekleyip,bir kaç dakika daha pişirin.Daha sonrada ocaktan alıp,mikserle 5 dakika çırpın ve karamelin üzerine paylaştırın.
  • Hazırladığınız muhallebileri buzdolabına koyup,soğutun.
  • Üzeri için fındıklarla şekeri bir tavaya koyun ve kısık ateşte şeker eriyip karamelize oluncaya kadar karıştırın.Şeker eriyip karamelize olunca yağlı kağıdın üzerine döküp,soğumaya bırakın.10 dakika sonra şeker iyice soğuyunca,parçalara kırıp havanda irice dövün ve şekeri muhallebilerin üzerine paylaştırın.
  • Muhallebinizi 4-5 saat soğuduktan sonra,karamel hafif sulanınca  servis edin.
  • AFİYET OLSUN..


devamı »

MARBLE CHEESECAKE(ALACA CUPCHEESECAKE)


Bugün Nurlumutfakta``da mini mini alaca cheesecakeler hazırlıyoruz..

Yarısı vanilyalı,yarısı çikolatalı...Üzerinde de  nefis bir çikolata sos var..

Bu cheesecakeler çay masalarınızda lezzet fırtınası estirecek...!!!!


MALZEMELER
Peynir Katı
200 gr.labne peynir
1  çay bardağı şeker
100 ml.krema
2 yumurta
1 yumrta sarısı
1\4 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
80 gr.bitter çikolata
Bisküvi Katı
1,5 paket kakaolu bisküvi
1\2 kahve fincanı dövülmüş fındık
60 gr.erimiş margarin
2 yemek kaşığı süt
Sosu
150 ml.krema
100 gr.bitter çikolata
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı margarin
YAPILIŞI
  • Bisküvileri rondodan geçirip,un haline getirin.
  • Bisküviler,erimiş tereyağ,dövülmüş fındık ve sütü bir kasede iyice karıştırın.
  • Muffin kabının içine muffin kağıtlarını yerleştirin.Daha sonrada hazırladığınız bisküvili harcı  kağıtların içine kaşıkla iyice bastırarak yerleştirin.
  • Hazırladığınız bisküvili katı buzdolabına koyun ve peynirli harç hazır olana kadar buzdolabında soğutun.
  • Peyniri süzgece koyup,iyice süzün.
  • Süzülen peynirinizi karıştırma kabına alın ,içine şekeri ekleyip beraberce iyice karışana kremsi bir kıvam alana kadar karıştırın.Sonrada içine vanilyayı, yumurta sarısını ve yumurtaları teker teker ekleyin.Kremayı ve en sonda unla,tuzu ekleyip,iyice karıştırın.
  • Hazırladığınız harcı ikiye ayırın ve birinin içine benmari usulu erittiğiniz çikolatayı ekleyip karıştırın.
  • Bisküvili kalıplarınızı buzdolabından çıkarın ve içlerine bir kaşık beyaz,bir kaşık kakaolu peynirli harçtan koyarak tamamını doldurun.
  • Hazırladığınız cheesecakeleri önceden ısıtılmış 170 derece fırına koyun.Fırının alt kısmına su dolu bir tepsi koyun ve cheesecakelerinizi 25-30 dakika pişirin.
  • Cheesecakeleriniz pişince fırını kapatıp,kapağını açın ve içinde ılımaya bırakın.
  • Ilıyan cheesecakelerinizi fırından iyice soğutun ve sonrada üzerini kapatarak buzdolabına koyun.Buzdolabında 3-4 saat soğumaya bırakın.
  • Sosu için kremayı ısıtın,içine çikolatayı ekleyip,iyice karıştırın.Sonrada içine  1 tatlı kaşığı tereyağ ve 1 tatlı kaşığı pudra şekeri ekleyip,iyice karıştırın ve ılıtın.
  • Cheesecakelerinizi kalıptan çıkarın ve kağıtlarını dikkatlice çıkarın.Sonrad üzerlerine hazırladığınız çikolata sostan dökerek süsleyin.
  • Cheesecakelerinizi buzdoabında soğuttuktan sonra servis edin.
  • Bu öçüden 12-14 cheesecake çıkıyor..
  • AFİYET OLSUN..




devamı »

BALLI PROFETİROL TOPLARI

Bugün Nurlumutfakta``da en sevdiğim lezzet var...

Evettt!! En sevdiğim!!

Karnım ne kadar tok olursa olsun hiç bir zaman yok demediğim bir lezzet...

Peki ne  bu lezzet!!!

İçi nefis portakallı pastacı kremasıyla dolu ,üzeri çıtır çıtır bir balla kaplı olan profetirol topları ...Bir tadan mutlaka ikinciyi istiyor...Bu lezzet şöleninden kendiniz ve misafirlerinizi mahrum bırakmayın...

İşte karşınızda BALLI PROFETİROL TOPLARI!!!

MALZEMELER
HAMURU:
4 -5 yumurta
100 gr.margarin
1 su bardağı su
1 su bardağı un
3 kesme şeker
1\4 çay kaşığı tuz
1 paket vanilya
KREMASI:
750 gr.süt
1 büyük çay bardağı şeker
3 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
2.5 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 büyük portakal rendesi
50 gr.erimiş beyaz çikolata
1 poşet şanti+1 çay bardağı süt(hazırlanacak)
BALLI SOS:
2 çay bardaı şeker
1 çay kaşığı limon suyu
3 yemek kaşığı su
YAPILIŞI
  • Krema için süt ve şekeri tencereye koyun ve ocağa koyup,ılıtın.
  • Yumurta sarılarını vanilyayla beraber iyice çırpın.Sonrada içine un ve nişastayı koyup,iyice karıştırın.Hazırladığınız yumurtalı karışımın içine ılıttığınız şekerli sütten bir kaç kaşık koyup,yumurtayı ılıtın.Daha sonrada yumurtalı karışımı devamlı karıştırarak ılık sütün içine ekleyin.Kremanızı göz göz oluncaya kadar pişirin ve sonrada ocaktan alın.
  • Hazırladığınız krema hafif ılıdığında  içine beyaz çikolatayı,portakal kabuğu rendesini  ve çırpılmış şantiyi ekleyip,mikserle iyice çırpın.
  • Hazırladığınız kremanın üzerini örtüp,profetirol toplarınız pişene kadar dolapta dinlenmeye bırakın.
  • Profetirol topları için,1 bardak suyu genişce bir tencereye koyun ve kaynamaya bırakın.Kaynayınca içine 100 gr.yağınızı ,3 kesme şekeri ve tuzu ekleyin.Yağ iyice eriyincede 1 bardak elenmiş unu içine ekleyip,iyice pişirin.
  • Pişen hamuru ocaktan alın ve mikserle çırparak havalandırın.Hafif ılıyınca yumurtaları ve vanilyayaı içine teker teker ekleyin.(her yumurta iyice karışınca diğerini ekliyeceksiniz.)Hamurun kıvamına göre 4 veya 5 yumurta kullanın.Yumuşak bir hamur olacak..
  • Hazırladığınız hamurdan kaşık yardımıyla toplar halinde tepsiye koyun ve  önceden ısıtılmış fırında önce 25 dakika 180 derecede sonrada 25_30 dakika 160 derecede pişirin.
  • Pişen toplarınızın içine soğuduktan sonra şırıngayla krema doldurun.
  • Ballı sos için su,şeker ve limon suyunu beraberce ocağa koyun,kaynatın.Kaynayıp karamelize olunca ocaktan alın ve bir kaç dakika soğutup,hazırladığınız topların üzerine kaşıkla gezdirin.
  • Pastanızı iyice soğuduktan sonra keyifle servis edin..
  • AFİYET OLSUN..


devamı »

Şarj edilebilir diş fırçalarına dair doğru bilinen yanlışlar

Manuel diş fırçası şarj edilebilir diş fırçası kadar iyi temizler!
Yanlış.  İlk kullanımdan itibaren şarj edilebilir diş fırçaları manuel fırçalara oranla  2 kat daha fazla plak temizler. Bu özellik dişlerinizin yalnızca dış görünümü için değil, sağlığı için de oldukça önemli. Plak, dişin dış kısmını kaplayan bakteri tabakasıdır. Bakteriler yediğimiz yiyeceklerdeki şekerle beslendikleri için, zamanla asit oluştururlar. Bu nedenle bakterilerin diş yüzeyine yerleşmesi, diş ve diş eti hastalıklarının en önemli sebeplerinden biridir.
Oral-B’nin elektronik fırçalarının tamamında fırça başlıkları yuvarlak olarak tasarlanmıştır. Bu yenilikçi tasarım sayesinde her dönüşte farklı bir açıyla dişin tüm yüzeyinin temizlenmesine olanak sağlar. Küçük boyutuyla her bir dişin yüzeyine ve diş aralarına rahatlıkla ulaşabilir.
Şarj edilebilir fırçalar yalnızca ağız ve diş sağlığı konusunda problem yaşayan kişilere tavsiye edilmektedir!
Yanlış. Oral-B’nin yaptığı bir anket çalışmasında, katılımcıların %39’unun ancak dişleriyle ilgili herhangi bir problem yaşadıktan sonra şarj edilebilir diş fırçası kullanmaya başlayacaklarını belirttikleri görüldü.
Ağız sağlığında tedaviden çok koruma yöntemi izlenmesi tavsiye edilmektedir. Çünkü dışarıdan yapılan herhangi bir müdahale, ne kadar iyi olursa olsun kendi dişinizin sağladığı rahatlığı ve fonksiyonelliği sağlamaz. Dişleri korumanın en önemli yolu, ağız ve diş problemlerinin bir numaralı sorumlusu olan plak tabakasını ortadan kaldırmaktır. Şarj edilebilir diş fırçaları, plak temizliği konusunda manuel diş fırçalarından %100’e kadar daha fazla etkilidir. Plak, yapışkan bir madde olduğu için diş fırçanızdan da ayrılması zordur. Bu nedenle diş hekimleri ortalama 3 ayda bir diş fırçanızı yenilemeniz gerektiğini söylüyor.
Şarj edilebilir diş fırçası da kullanıyor olsanız, 3 ayda bir fırça başlığı  değişimini gerçekleştirmek durumundasınız. Oral-B, elektronik diş fırçanızı kolayca yenilemeniz için değiştirilebilir başlıklarla size sunuyor.
Nasıl bir diş fırçası kullanıyor olursanız olun, diş fırçalama süreniz aynı olduğu için aynı etkiyi yakalayabilirsiniz!
Yanlış.  Diş hekimleri, dişlerinizi günde en az iki kez, 2 dakika fırçalamanızı öneriyor. Ancak yapılan araştırmalar ve klinik deneyler, dişlerinizi 2 dakika şarj edilebilir diş fırçalarıyla fırçalamanızın çok daha etkili sonuçlar almanızı sağladığını gösteriyor.
Şarj edilebilir diş fırçaları diş yüzeyine zarar verir!
Yanlış.  Yukarıda bahettiğimiz anketin bir başka ilginç sonucu da, anket katılımcılarının %5’inin şarj edilebilir diş fırçasının diş yüzeyine zarar verdiğini düşünmesi. Oral-B’nin şarj edilebilir diş fırçaları, basınç göstergesi sayesinde diş fırçasını dişinize çok fazla bastırdığınızda çalışmasını durduruyor.
Tüm şarj edilebilir fırçalar aynı özelliktedir!
Yanlış.  Herkesin diş yapısı birbirinden farklı. Bu nedenle Oral-B kullanıcılarına birbirinden çok farklı özelliklere sahip farklı şar edilebilir diş fırçaları sunuyor. Hassas dişetleri için, farklı büyüklükteki diş aralıkları için ya da sararmış dişleri beyazlatmak için birbirinden farklı bir çok diş fırçası modeli bulunuyor.
Detaylı bilgi almak için videoyu izleyebilirsiniz. Ürün alternatiflerini görmek için tıklayınız.
KAYNAK: www.uplifers.com

Bir boomads advertorial içeriğidir.
devamı »

PUDDİNGLİ ALACA MUFFİN

Okuldan dönen çocuklarınıza bu nefis muffinlarla süpriz yapın..

Çocuklar bu kocaman,puf puf,çikolatalı leziz  muffinlara bayılacaklar..

MALZEMELER
3 yumurta
1 su bardağı şeker
3\4 su bardağı sıvıyağ
1+1\3  su bardağı süt
1 paket vanilyalı pudding
1,5  paket kabartma tozu
2 paket vanilya
2 .5 su bardağı un
25 gr kakao+3 yemek kaşığı süt
YAPILIŞI
  • Yumurtaları şeker ve vanilyayla iyice çırpın.
  • Daha sonra sırayla sıvıyağ,süt ve puddingi ekleyin.
  • En son elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyin ve karıştırın.
  • Hazırladığınız kek hamurunu ikiye ayırın ve birine 25 gr.kakao ve 3 yemek kaşığı sütü ekleyip,karıştırın.
  • Muffin kalıbına muffin kağıtlarını yerleştirip,içlerine hazırladığınız kakaolu ve vanilyalı karışımlardan (biraz kakaolu,biraz vanilyalı koyarak )kağıtların 3\4 dolacak şekilde paylaştırın.
  • Hazırladığınız muffinları 175 derece fırında 30 -35 dakika pişirin.
  • Muffinlarınızın pişmişliğini kürdan testiyle kontrol edip,fırından çıkarın ve ılıdıktan sonra servis edin.
  • Bu ölçüden 12 büyük muffin çıkıyor..
  • AFİYET OLSUN..



devamı »

AYÇÖREĞİ KURABİYESİ

Çayın yanında en sevdiğim lezzet ayçöreğidir..Bana hep çocukluğumu hatırlatır..Çocukken pastaneden alınan ayçörekleri  çay saatimizi lezzetlendirirdi..O yüzdende pasta yapmaya başladığımda  öğrendiğim ilk tariflerden biriside ayçöreğidir..Her fırsatta büyük bir keyifle yaptığım ayçöreğinin,bu seferde kurabiyesini denedim..Gerçekten muhteşem bir kurabiye oldu..Ve tadan herkesten tam not aldı..Eğer sizde benim gibi ayçöreği sevdalısıysanız,bu kurabiyeyi mutlaka deneyin derim..


MALZEMELER
125 gr. margarin
1\2 su bardağı yoğurt
1\2 su bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 paket k.tozu
1 yumurta
aldığı kadar un(kulak memesi yumuşaklığında olacak)
İÇ HARCI
2 su bardağı kakaolu kek kırıntısı
250 ml.krema
80 gr.bitter çikolata
1\2 su bardağı sarı üzüm
1 çay kaşığı tarçın
1\2 çay kaşığı mahlep
ÜZERİ İÇİN
1 yumurta sarısı+1 yemek kaşığı süt
file badem
YAPILIŞI
  • Öncelikle hamur malzemelerinizle yumuşak,pürüzsüz bir hamur yoğurun ve strechfilme sararak buzdolabında 1 saat dinlendirin.
  • İç harcı için, kremayı ısıtıp içine çikolatayı ekleyin ve iyice karıştırıp,ılıtın.Sonrada diğer malzemeleri bir karıştırma kabına koyun ve üzerine çikolatalı karışımı ekleyip,kaşıkla iyice karıştırın.
  • Dinlenen hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde bezeler hazırlayın.Her bir bezeyi merdaneyle yuvarlak olarak açın ve içlerine birer dolu kaşık hazırladığınız içten koyup,rulo yapın.İki ucundan tutarak ay şekline getirin ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye koyun.Bütün hamuru ve iç harcı bu şekilde hazırlayın.
  • Hazırladığınız kurabiyelerin üzerine sütle karıştırdığınız yumurta sarısını sürüp,file badem serpin.
  • Kurabiyelerinizi 170 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin.Sonrada pişen kurabiyelerinizi keyifle çayın yanında servis edin.
  • Bu kurabiyeler çok çabuk bayatlamıyor,ağzı kapalı kutuda tazeliğini koruyor.
  • AFİYET OLSUN..


devamı »

BALIK SOFRASI [FIRINDA LEVREK&TEREYAĞLI KARİDES)

Pazar günü evde yapılan ve ailecek  yenen geleneksel Pazar yemekleri en büyük keyiftir..Yemekler ailece el elden yapılır ve neşeyle  hazırlanır..Sonrada ailecek keyifle sohbetler eşliğinde yenir..

Nurlumutfakta``nın bu haftaki Pazar yemeği balık ve karidesdi..Balıklar bol sebze ile hazırlanıp,fırına sürüldü..Karidesler ise istek üzerine iki çeşitte hazırlandı..Yanına da bol roka ve yeşilliklerle salatalar yapıldı,sonrada keyifle yenildi...Ve işte Nurlumutfakta pratik Pazar lezzetleri...



MALZEMELER
Balık İçin 
4 adet levrek
5 tane domates
4 tane soğan
4 tane limon
7-8 diş sarmısak
4 tane defne yaprağı
1yemek kaşığı pul biber
4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
yeterince tuz
Karides İçin
1 kilo taze karides
2 limon suyu
3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
tuz ,kırmızı pul biber,maydanoz
YAPILIŞI
  • Öncelikle levreklerimizin hazırlığını yapalım.Balıkları iyice yıkayıp,süzelim ve balıklarımızın her tarafını tuzlayalım.
  • Domates,soğan ve limonlarımızı halka halka dilimleyelim.Sarmısakları soyup,ikiye keselim.
  • Fırın tepsimizi,yağlı kağıt ile kaplayalım ve altına bir sıra soğan ,domates,limon halkası dizelim,Üzerine tuzladığımız balıkları koyalım.Balıklarımızın içine birer adet defne yaprağı,ikişer  dilim soğan koyup,üzerine tekrar kalan domates,soğan , limon dilimlerini ve sarmısakları dizelim.Sonrada tekrar tuz ve kırmızı pul biber serpelim.Yağımızı üzerine gezdirip,üzerini ıslatılmış yağlı kağıtla kapatalım.(Bu yemeğe patateste çok yakışıyor, ekliyebilirsiniz.)
  • Hazırladığımız balıklarımızı 190 derece fırına koyup,yaklaşık 45 dakika pişirelim,sonrada üzerini açıp,kızarması için 10 dakikada üzeri açık pişirelim.
  • Balıklarımız pişerken karideslerimizi hazırlayalım.
  • Karidesleri büyükce bir tencereye biraz tuz,1 dilim limon ve bir tane küçük soğanla beraber koyup,10 dakika haşlayalım.(karideslerin üzerindeki cizgiler kırmızıya döndümü,pişmiş demektir.)
  • Pişen karideslerimizi soğuk sudan geçirip,iyice yıkayalım.Sonrada başını ve kuyruğunu elimizle koparıp,kabuklarını soyalım.
  • Soyulmuş karideslerimizin yarısını bir tabağa dizelim,üzerine zeytinyağ , limon suyu , pul biber ve maydonoz yaprağı ekleyelim.Karides sövüşümüz hazır.
  • Kalan karideslerimiz için,tereyağını bir tavaya koyalım,içine doğranmış sarmısaklarımızı ekliyelim.Yağ eriyip,sarmısakların tadı yağa çıkınca,karidesleri içine ekliyelim.Üzerine biraz tuz ve acı pul biberimizi serpip , bir kaç dakika beraberce yağda pişirelim.Sonrada sıcak sıcak servis edelim.(Tereyağ çabuk yanar dikkat)
  • AFİYET OLSUN..


devamı »
Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic