ZENCEFİLLİ KURABİYELER &YILBAŞI KURABİYELERİ 2 MUTLU YILLAR...

Bol zencefil,bol tarçın ve karşınızda mis kokulu,yemeye doyamayacağınız nefis kurabiyeler..Hazırlayın ,doldurun kurabiye kavanozunuza,kahvenizin çayınızın yanında keyifle ikram edin..

MALZEMELER
125 gr.yumuşak margarin
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı esmer şeker
1\2 çay bardağı pekmez
1 paket vanilya
1.5 çay kaşığı tarçın
1\4 çay kaşığı muskat
1\2 çay kaşığı zencefil
4 çay bardağı un
YAPILIŞI
  • Hamur malzemeleriyle pürüzsüz bir hamur yoğurun ve buzdolabında bir saat dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru altına un serperek merdaneyle 1 cm.kalınlığında açıp,istediğiniz kurabiye kalıbıyla kesin ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsilere dizin.
  • Kurabiyelerinizi 180 derece ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin.
  • Pişen kurabiyelerinizi fırından çıkarın ve soğuyunca kavanoza koyup,istediğiniz zaman keyifle çayın ,kahvenin yanında ikram edin.
  • İYİ YILLAR...AFİYET OLSUN..




devamı »

PALOVA

Yeni bir yılı karşılamaya hazırlanıyoruz..

Her yer ışıl ışıl,rengarenk!!!

Bu ışıltı ve renklilik sofralarımıza da yansıdı.Bizde bu ara hazırladığımız  pastalarımızı yeniyıl konseptli hazırlıyoruz..Üzerlerine biraz ışıltı,birazda renk katıyoruz...

İşte en son hazırladığımız lezzetli ve renkli PALOVA mız....



Bu tatlı adını ünlü balerin Anna Matveyevna Pavlova’dan almıştır. Ünlü balerin Pavlova’nın 1926 da Yeni Zelanda ve Avustralya turnesi sırasında Yeni Zelanda’da kaldığı otelin şefi balerine hayran olmuş ve balerinin bembeyaz giysilerinden esinlenerek bu tatlıyı yapmıştır. Bu tatlı çok beğenilir ve literatüre pavlova tatlısı olarak geçer. O o zamandan sonrada bütün dünyada keyifle yapılıyor..
MALZEMELER
4 yumurta akı(oda sıcaklığında)
1 su bardağı ince toz şeker
1 silme tatlı kaşığı buğday  nişastası
1 tatlı kaşığı vanilya
1 fiske tuz
1 tatlı kaşığı sirke
KREMASI
200 ml.soğuk süt kreması
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
ÜZERİ İÇİN
Kırmızı Mevsim Meyvaları
1 paket dr.öekther kırmızı meyva sosu(üzerindeki tarife göre hazırlayın)
YAPILIŞI
  • Öncelikle fırınınızı 120 dereceda ısıtın ve o ısıda bırakın.
  • Yumurta aklarını,bir fiske tuzla beraber mikserinizin yüksek ayarında çırpmaya başlayın.Yumurta aklarınız beyazlaşıp,kar haline gelmeye başlayınca şekeri bir kaç seferde ekleyerek çırpın.İyice katılaşınca sırayla,önce nişastayı sonrada vanilya ve sirkeyi ekleyip,çırpmaya devam edin..Yumurta akınızın kıvamı kabı ters çevirdiğinizde düşmeyecek kıvamda olacak..(yani uzun bir süre çırpacaksınız,yaklasık10-15 DAKİKA)
  • Fırın tepsinize 2 kat yağlı kağıt serin ve yumurta akınızı isteğinize göre ister ortası delik bir yuvarlak çember,ister tüm olarak kağıda yayın.Sonrada önceden ısıttığınız fırına koyun ve fırının ısısnı 100 dereceye düşürüp,yaklaşık 1 ,1,5 saat kadar pişirin.
  • Fırınların pişirme süresi fırınlara göre değişebilir,bunu dikkate alın.Palovanın sertliğini arada açıp elinizle kontrol edebilirsiniz.Üzeri iyice sertleştiğinde fırını kapatın ve fırının kapağını hafif açık bırakarak,içinde soğumaya bırakın..(Ben akşam yaptım,sabaha kadar fırının içinde kaldı.)
  • Krema için soğuk kremayı mikserle iyice kabarana kadar çırpın,sonrada içine pudra şekeri ve vanilyayı ekleyip,tekrar çırpın.Haızrladığınız kremayı buzdolabına soğumaya bırakın.
  • Sos için hazır toz kırmızı meyva sosunu üzerindeki tarife göre pişirin.Pişerken isterseniz üzerine koyacağınız kırmızı mevsim meyvalarının birazını içine koyup,beraberce pişirebilirsiniz. 
  • Palovanızı servis edeceğiniz zaman servis tabağına palovanızı yerleştirin.Üzerine soğuk kremayı koyun ve doğranmış meyvaları yerleştirin.En sonda sosu üzerine dökerek servis edin.(palovanın kremasını ve sosunu yumuşamaması için,servisden hemen önce koymanızı tavsiye ederim.)
  • AFİYET OLSUN..NURLUMUTFAKTA




devamı »

ZERDEÇALLI KARNIBAHAR SALATASI

Bugün Nurlumutfakta```dan sizlere çok özel ve farklı bir salata tarifimiz var..Çok ama çok lezzetli ve sofralarınızda fark yaratacak bir tat..

Salatamız kışın en güzel sebzelerinden olan karnıbahar,havuç ve leziz kuru siyah eriklerle yapılan çok keyifli bir salata..Sosu ise zerdeçallı!!! 

Bu lezzet  sofralarınızda fark yaratacak.!!!



MALZEMELER
500 gr. karnıbahar
2 adet havuç
12 adet siyah kuru erik
1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
2 çay kaşığı karabiber 
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvıyağ
SOSU
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 diş ezilmiş sarmısak
3-4 yemek kaşığı limon suyu
2 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için
Frenk soğanı
Maydanoz
YAPILIŞI
  • Karnıbaharı yıkayıp,küçük çiçeklere ayırın.Daha sonrada geniş bir kabın içine koyun ve üzerine sıvıyağ,karabiber,zerdeçal ve tuzu ekleyip ,iyice karıştırın.
  • Hazırladığınız karınıbaharları yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yayıp,190 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirin.
  • Havuçları soyup,kibrit çöpü inceliğinde doğrayın ve  içine 4-5 yemek kaşığı sıvıyağı koyduğunuz tavada kızartın.Sonrada bir kağıt havlunun üzerine çıkartıp,yağını iyice süzün.
  • Eriklerin herbirini  ikiye kesin.
  • Sos malzemelerinin hepsini bir kavanoza koyup,sallayarak iyice karıştırın.
  • Malzemelerinizin hepsi hazır olunca genişce bir kasede ızgara karnıbaharlar,kızarmış havuçlar , erikler ve hazırladığınız sosu beraberce iyice karıştırın.
  • Hazırladığınız salatayı servis tabağınıza koyun ve üzerine ince kıyılmış,frenk soğanı ve maydanozla süsleyerek servis edin.
  • AFİYET OLSUN...NURLUMUTFAKTA..




devamı »

PORTAKAL KREMALI ÇİKOLATALI TART

Kış geldi...Portakal zamanı başladı..Bizim evdede portakallı lezzetler zamanı başladı...]]

Bu günkü portakallı lezzetimiz,katmerli bir lezzet..Hem çikolata ,hem muhteşem bir portakal kreması,hemde kıyır kıyır nefis bir tart hamurundan oluşuyor..

Bu tartı yerken bitmesin diye çabalayacaksınız...!!! 



MALZEMELER
Tart Hamuru
125 gr.tereyağlı  margarin
2 yemek kaşığı süt
1 çay bardağı pudra şekeri
2 yumurta sarısı
bir tutam tuz
1 paket vanilya
aldığı kadar un(1,5 su bardağı kadar,yumuşak bir hamur olacak)
Çikolatalı Kat
300 ml.krema
2 paket bitter çikolata(160 gr.)
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
Portakallı Krema
3 tüm yumurta
2 yumurta sarısı
2 paket vanilya
1 çay bardağı şeker
1 limon,1 portakal rendesi
1 küçük çay bardağı portakal suyu
2 yemek kaşığı limon suyu
125 gr.tereyağ
YAPILIŞI
  • Öncelikle hamur malzemelerinizle yumuşak bir tart hamuru hazırlayın..Hazırladığınız hamuru strech filme sarıp buzdolabına koyun ve 1 saat dinlendirin.
  • Dinlenen hamurunuzu tezgahın üzerine un serperek merdaneyle tart kalıbınızın boyutuna göre açın ve tart kalıbınıza yerleştirin.daha sonrada üzerini bir kaç yerinden çatalla delin.Hamurun üzerine göre yağlı kağıt kesip,koyun,Üzerinede biraz kuru bakliyat koyun ve hamurunuzu 170 derece ısıtılmış fırına koyup,10 dakika pişirin.(bakliyatı hamur kabarıp,şeklini kaybetmesin diye koyuyoruz.)10 dakika sonra kağıt ve bakliyatları üzerinden alıp,hamurunuz pembeleşip,pişene kadar pişirmeye devam edin.(yaklaşık 10 -15 dakika kadar)
  • Pişen tart hamurunuzu fırından çıkartıp soğumaya bırakın.
  • Tart hamurunuz soğurken çikolatalı kremanızı hazırlayın.Kremayı sos tenceresine koyun ve ısıtın.Isınınca içine çikolatayı ekleyip,iyice karıştırın.Daha sonrada tereyağ ve pudra şekerini ekleyip,karıştırın.Kremanız hazır..Hafif ılıyınca çikolatalı kremayı tart hamurunuzun içine dikkatlice dökün ve buzdolabına koyup soğumaya bırakın.
  • Portakallı krema için,yumurtaları,vanilyaları,şekeri,portakal suyunu,limon suyunu ve rendeleri bir tencereye koyup,iyice karıştırın.Sonrada kısık ateşte göz göz oluncaya kadar pişirin.Göz göz olunca ocaktan alıp,içine tereyağını ekleyip,hafif ılıyana kadar iyice karıştırın.Sonrada dolaba koyup,soğumaya bırakın.
  • İyice soğuyup,katılaşan portakallı kremanızı soğuyan çikolatalı katın üzerine koyun ve tekrar soğumaya bırakın.
  • Soğuyup,dinlenen tartınızı üzerini çikolata rendeleyerek servis edin.
  • Bu güzel tarif için Fundacakes çok teşekkürler..
  • AFİYET OLSUN..NURLUMUTFAKTA...




devamı »

YENİYIL ÇAY DAVETİ


Kış mevsiminin en güzel ayındayız..

Yeni bir yılı karşılamaya hazırlanıyoruz..Her yerde yeniyıl hazırlıkları çoktan başladı..Sokaklar,mağazalar,heryer  ışıl ışıl...Ve tabiki dışarıdaki bu ışıltı evlerimize de yansıyor..

Bizde bu haftaki çay saaati misafirlerimize birazcık yeniyıl heyecanı yaşatmak için,soframızı yılbaşı temalı hazırladık..Sadece masamıza kırmızı bir örtü sererek ve yılbası temalı bir çiçek koyarak keyifli bir sofra hazırladık...

Soframızı hangi lezzetlerle mi süsledik??

İşte bu haftaki çay saati menümüz...





Soframız da sıcak olarak Adana``nın özel lezzetlerinden içli köftemiz vardı..Yanına yine Adana``ya özel tahin salata ve tahinli nohutlu lahana sarması eşlik etti..Diğer lezzetlerimiz ise salata ağırlıktaydı..Börek olarak ise ıspanaklı açma kol böreği ikram ettik..


Salatalarımız `;

Pancarlı maş fasulyesi salatası,Kinoalı Akdeniz salatası,Tost ekmeğinde patlıcan kızartma,Rokalı yeşil elmalı salata ve  Zerdecal soslu ızgara karnıbahar salatasıydı..



Tatlı büfemizde ise yeniyıl temalı Kırmızı meyvalarla süslediğimiz Palovamız,tek lokmalık kaselerde hazırladığımız Muzlu Magnolia Puddingimiz,yine tek lokmalık minik Snickers Cheesecakelerimiz ve kış mevsimiznin en güzel meyvası portakalla hazırladığımız Portakal Kremalı Çikolatalı Tartımız vardı..

Tabiki unutmamak lazım hepsinin yanına sıcacık bir sohbet eşlik ediyordu..Evlerimizden hiçbir zaman misafir kahkahası ve neşesi eksik olmasın...


Nurlumutfakta...


devamı »

TIRTIL KURABİYE


Çay keyfinize eşlik edecek nefis tırtıl kurabiyeler..Kıyır kıyır,vanilyalı nefis bir lezzet..Yerken kendinizi durduramıyacaksınız..!!!!


MALZEMELER
125 gr.yumuşak margarin
1 kahve fincanı sıvıyağ
2 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1\2 paket kabartma tozu
1 çay bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
3 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı kakao
aldığı kadar un
YAPILIŞI
  • Kakao hariç diğer malzemelerle yumuşak bir kurabiye hamuru yoğurun.
  • Hazırladığınız hamuru ikiye ayırıp yarısına kakao ekleyip tekrar yoğurun.
  • Tırtıl kurabiye kalıbı yardımıyla kurabiyelerinizi hazırlayın.
  • Hazırladığınız kurabiyeleri tepsiyle buzdolabında 15 dakika dinlendirin.
  • Daha sonrada 170 derece fırında 25 dakika kadar pişirin.
  • AFİYET OLSUN..
  • Tırtıl kurabiye kalıbını pasta malzemesi satan yerlerde ve semt pazarlarındaki ev eşyası satan yerlerde bulabilirsiniz..



devamı »
Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic