yılbaşı masası,yılbaşı yemekleri,davet sofraları,örnek masalar,davet masaları,davet yemekleri,salatalar,değişik salatalar..
Bu seneki yılbaşı soframız sevgili kuzenimden!!!
Işıl ışıl,renkli,zevkli ve lezzet dolu bir masa...Masaya oturduğunuzda kendinizi Alice Harikalar diyarında gibi hissediyorsunuz..
Bu keyif ve lezzet dolu masayı sizlerle paylaşmak istedim...
Masadaki her şey yeniyıl heyecanını paylaşıyordu..Neşeli ve cıvıl cıvıl..Rengarenk mezeler ve birbirinden lezzetli salatalar bu ışıl ışıl masaya eşlik ediyordu..Sıcak yemek servisinde ise yılbaşının geleneksel yemeği olan kızarmış nefis bir hindi ve iç pilav,kestane püresi eşliğinde sunuldu..
MANTARLI MEYDAN SALATASI
ZEYTİNYAĞLI FISTIKLI ENGİNAR KALBİ
NARLI BİLEZİK SALATASI
2 tane büyük boy patates
2 tane büyük pancar
3 tane büyük havuç
3 diş sarmısak
1 kase doğranmış ceviz
10 adet kuru siyah erik
1 kahve fincanı kuru sarı üzüm
1 kase rendelenmiş kaşar peynir
1 tane büyük ayıklanmış nar
1 büyük kase süzme yoğurt(600-700 gr.)
4 yemek kaşığı mayonez
tuz,karabiber
YAPILIŞI
- Patatesleri,pancarları,havuçları ayrı ayrı haşlayıp,sonrada rendeleyin.
- Kuru erikleri doğrayın.
- Yoğurdu 4 ayrı kaseye bölün ve içine mayonezleri koyup karıştırın.Bir kaseye patates,1 diş sarmısak ve biraz kaşar rendesi,bir kaseye havuç,biraz kaşar rendesi ve bir diş sarmısak rendesi,bir kaseye pancar ve 1 diş sarmısak rendesi,bir kaseye de ceviz,kuru üzüm ve eriği ekleyip karıştırın.Havuç ve patatesin olduğu kaselere yeteri kadar tuz ve karabiberde ekleyin.
- Malzemelerimiz hazır,şimdi salatamızı hazırlayabiliriz.
- Yuvarlak servis tabağınızın üzerine 22 veya24 cm.lik kalepçeli kalıbın kelepçesini yerleştirin.Kelepçenin tam ortasınada uzun bir bardak koyun.Bardağın kenarını hafifce yağlayın..
- Hazırladığınız kalıbın içine sırayla önce patatesli katı,sonra pancarlı katı,sonra kuru üzüm,erikli katı,en sonda havuçlu katı kat kat yerleştirin.Her katı koyduktan sonra kaşıkla dikkatlice düzleyin ve diğer katı yerleştirin.. En üzerinede narın 3\4 dikkatlice koyun.
- Hazırladığınız salatayı dolaba koyup en az 6 saat soğutun.
- Servis edeceğiniz zaman kelepçeyi dikkatlice açın,ortadaki bardağı dikkatlice çekip çıkartın.Kalan kaşarları kenarlarına ve ortasına avucunuzun içiyle yapıştırın.Kenarlarını narla süsleyip,servis edin..NURLUMUTFAKTA....
BULGURLU PAZI SARMA VE RENKLİ KANEPELER
KESTANE PÜRELİ HİNDİ DOLMASI
Tatlı olarakta yine renkli,lezzetli ve sağlıklı bir tatlı vardı..Taze hindistancevizi içinde tropik meyvalardan oluşan meyva salatası ikram edildi..Tabiki yanında yine bol keyifli sohbet,neşe vardı...
Hepimiz için barış,sağlık,neşe,mutluluk,dostluk dolu bir yıl olsun...
MUTLU YILLAR..
*Bu muhteşem masa ve tarifler için Sevgili ELVAN HASOĞLU TOKER``E çok teşekkürler..Ferah ,bereketli sofralarınız olsun.!!!
Yorumlar