CHEERY DOMATESLİ PİLAV

Pilavlar yemeklerimizin baş yardımcısı,bazende tek başına bir lezzetli bir öğün...Sofralarımızın olmazsa olmazı..

Bugünkü menümüzde küçük büyük herkesin bayılarak yediği domatesli pilav var,yani miniklerin kırmızı pilav diye haykırdığı pilav...

MALZEMELER
2 su bardağı baldo pirinç
2 su bardağı domates rendesi
1 su bardağı et suyu
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı zeytinyağ veya sıvıyağ
tuz
15 adet cheery domates+1 yemek kaşığı tereyağ+tuz+kıyılmış dereotu
YAPILIŞI
  • Pirinçleri iyice yıkayıp,1 saat biraz tuz attığınız suda ıslayın,pişireceğiniz zaman iyice süzün.
  • Pilavı pişirmek için,tereyağını ve zeytinyağı pilav tencerenize koyun,ısınınca içine domates rendelerini koyup,kavurun.
  • Kavrulan domateslerinizin içine pirinçlerinizi ekleyip,beraberce 1 dakika kadar kavurun,sonrada etsuyunu ve tuzunu ekleyip,kısık ocakta pişirin.
  • Pişen pilavınızın üzerini kağıt havluyla kapatıp,dinlendirin.
  • Pilavınız dinlenirken ayrı bir tavaya yapı ve domatesleri koyun,üzerine biraz tuz serperek domatesleri hafifce pişirin.(Çok öldürmeyin,biraz diri kalacaklar.)
  • Pilavı servis edeceğiniz zaman istediğiniz şekilli kabın içine doldurun,kaşıkla üzerini düzleyin ve servis tabağınıza ters çevirin.Üzerine pişirdiğiniz cherry domateslerinizi koyun,onun üzerinede biraz dereotu serpin ve servis edin..
  • AFİYET OLSUN...NURLUMUTFAKTA


3 yorum:

  1. Aaaa ne kadar guzel olmus... cicek gibi, ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  2. Nasıl severim domatesli pilavı:))Afiyet şeker olsun,ellerine sağlık Nursen'ciğim..

    YanıtlaSil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic