ÇİKOLATA KASESİNDE ARMUT TATLISI

Bugünkü tatlımız kış mevsiminin en güzel meyvalarından olan, armuttan hazırladığımız armut tatlısı..

Armutları nar suyu ,karanfil ve tarçınla pişirdik..Çikolatadan hazırladığımız  çanaklara yerleştirdik ve leziz bir kremayla süsledik..Mis kokulu,lezzet dolu bir tatlı oldu..Görüntüsüyle,lezzetiyle,hafifliğiyle misafirlerimizden tam not aldı..Sizde sofralarınızda fark yaratmak istiyorsanız ,bu lezzeti mutlaka deneyin...!!!


MALZEMELER
10 tane sert ortaboy armut
15 yemek kaşığı şeker
1 tarçın çubuğu
3 adet karanfil tanesi
1 tatlı kaşığı vanilin
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 su bardağı nar suyu
2 su bardağı su
Çikolata Çanakları İçin
3 paket bitter çikolata(250 gr.)
10 tane mini balon
Süslemek İçin
1 paket süt kreması
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tane vanilya
1 yemek kaşığı vanilyalı toz pasta kreması
YAPILIŞI
  • Öncelikle çikolatayı benmari usulu eritin.Sonrada karıştırarak soğutun.
  • Balonları şişirip,bağlayın.
  • Tepsiye yağlı kağıt serin ve iyice soğuyan çikolataya balonların alt kısmını dikkatlice çikolataya batırın.(çikolatanın soğuk olması çok önemli,yoksa çikolataya batırdığınızda balonlar patlar.)
  • Çikolataya batırdığınız balonları yağlı kağıdın üzerine dizip,tepsiyi buzdolabına koyun.15 dakika soğuttuktan sonra çikolataya batırma işlemini tekrarlayın.Sonra tekrar buzdolabına koyup,bir kaç saat soğumaya bırakın.
  • İyice soğuyup,sertleşen çikolatalı balonlarınızı buzdolabından çıkarın ve balonları dikkatlice iğne veya bıçak yardımıyla patlatıp,çikolata çanaklarının içinden dikkatlice çıkarın.(bazıları yapışabilir,ama çıkıyor.Dikkatli çıkarın,çanaklar kırılmasın.)
  • Daha sonra çanaklarınızı dolaba tekrar koyun.
  • Armut tatlısı için,armutları soyun,alt kısmını düz olarak kesin.Sonrada yayvan bir tencereye dizin.
  • Tencerenin içindeki armutların üzerine 15 kaşık şekeri paylaştırın.içine tarçın çubuğunu,karanfilleri ve vanilyayı ekleyin.Üzerine armutların boyunun yarısına gelecek şekilde nar suyunu,limon suyunu ve suyu koyup,kapağını kapatın ve ocağa koyun.
  • Tatlınız kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve pişmeye bırakın.Ara ara tatlınıza bakıp,tencereyi  biraz sallayarak sarsın ki tatlının suyu armutları ıslatsın.
  • Yaklaşık 20-25 dakika sonra armutlarınızı yan yatırıp,birazda öyle pişirin.(10-15 dakika kadar daha pişecek)
  • Armutlarınızın pişmişliğini kontrol edip,suyu koyulaşınca ocaktan alın ve armutlarınızı tenceresinde soğumaya bırakın.
  • Kreması için soğuk kremayı iyice çırpın,sonrada içine pudra şekeri ve toz pasta kremasını ekleyin .İyice çırptıktan sonra,sıkma torbasına doldurun.
  • Evet bütün malzemelerimiz hazır.Artık tatlımızı sunuma hazırlayabiliriz..
  • Çikolata çanaklarının içine iyice soğuyan armut tatlılarınızı yerleştirin.Her bir kasenin köşesine biraz krema sıkın,birer yemek kaşığı tatlının suyundan koyun ve her bir armudun tepesine bir nane yaprağı koyun.
  • Hazırladığınız tatlılarınızı keyifle servis edin.
  • AFİYET OLSUN..NURLUMUTFAKTA..



3 yorum:

  1. çok güzel görünüyor ama becerebilir miyim diye düşündüm ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Becerirsiniz,merak etmeyin oldukça kolay..Sadece çikolatayı yeterince soğutun..))

      Sil
  2. Ne kadar şık bir tatlı! Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic