ÇİKOLATALI & FRAMBUAZLI PASTA

Yumuşacık,bol çikolatalı,puf puf kek katmanları,muhteşem bir kremayla birleşti,,,Frambuaz ve bezelerle taçlandı ,orataya inanılmaz lezzette bir pasta çıktı...


MALZEMELER
KEKİ
6 tane büyük yumurta
3 su bardağı un(420 gr.un)
3\4 su bardağı sıvıyağ(120 ml.]
120 gr.koyu renkli kakao
3 su bardağı(600 gr.şeker)
1.5 su bardağı ılık süt(360ml.)+1 yemek kaşığı limon suyu
1,5 su bardağı sıcak filtre kahve
2 tatlı kaşığı vanilin
2 çay kaşığı karbonat
2 çay kaşığı kabartma tozu
YAPILIŞI
  • Öncelikle sütün içine limon suyunu ekleyip,10 dakika kesilmesi için bekletin.
  • Bir kaseye un,kakao,kabartma tozu,karbonat ve şekerin yarısını koyup,karıştırın.
  • Ayrı bir kasede yumurta ,vanilya ve şekerin yarısını iyice çırpın.Sonrada içine yağ ve ekşittiğiniz sütü ekleyip,karıştırın.
  • Yumurtalı karışımın içine unlu karışımı iki seferde ekleyip,iyice karıştırın.En sonda çırparken sıcak kahveyi yavaş yavaş ekleyin.(sıvı bir kek karışımınız olacak)
  • Hazırladığınız kek karışımını 3 eşit şekilde 3 tane 22 cm.lik kalıba paylaştırın.(kalıpların altını yağlı kağıtla kaplayın ve iyice yağlayıp,unlayın.)
  • Hazırldağınız kekleri önceden ısıtılmış 175 derece fırında ,35-40 dakika kadar pişirin.
  • Kürdanla kontrol ettikten sonra pişirin.
  • Kekleriniz pastayı hazırlamadan mutlaka 5-6 saat önce pişirip,üzerlerini kapatın ve dinlendirin.


KREMASI

55 gr.un(7 yemek kaşığı) 

1,5 cup şeker(300 gr.) 

375 ml.süt(1,5 cup) 

335 gr.yumuşak tereyağ

 2 paket vanilya 

200 gr.süzülmüş labne peyniri

 450 gr.frambuaz 

300 ml.soğuk çırpılmış süt kreması 

YAPILIŞI

  • Süt,un,şeker ve vanilyayı beraberce pişirerek,çok koyu kıvamlı bir muhallebi hazırlayın.Sonrada üzerini kapatıp,buzdolabında soğutun.(yapışkan bir krema oluyor merak etmeyin)
  • Süt kremasını iyice çırpıp,buzdolabında bekletin.
  • Kremayı hazırlamak için,tereyağı genişce bir kaseye alın veiyice pürüzsüz ve pofuduk bir kıvama gelinceye kadar çırpın.Sonrada içine dolapta soğuttuğunuz muhallebiyi ekleyin.Daha sonrada diğer çırptığınız süt kremasını ekleyip,çırpın.
  • Hazırladığınız kremanın 1\3 ayırıp,diğer kalan kısmına labne peyniri ekleyip,çırpın.
  • Frambuazın yarısını tencereye koyun ve üzerine 4 yemek kaşığı şekerle,2 yemek kaşığı su  ekleyerek kısık ateste 10 dakika pişirin ve soğutun.(sulu bir sos olacak)
PASTANIN HAZIRLANIŞI
  • Pastayı hazırlamak için,kek katlarından birini servis tabağınıza yerleştirin,üzerine hazırladığınız frambuaz sosunun yarısını  sürün.Onun üzerinede peynirli kremanın yarısını sürün ve biraz frambuaz tanesi serpin.Sonra diğer katı koyup,kalan frambuaz sosu sürün ve üzerine peynirli kremanın kalanını sürün,biraz frambuaz tanesi serpin.Daha sonrada son katı üzerine yerleştirin.
  • Şimdi pastanızın her tarafını  ayırdığınız kremayla kaplayın ve buzdolabına soğumaya bırakın.
  • Pastanız iyice soğuduktan sonra dolaptan çıkarın.1 paket bitter çikolatayı benmari usulu eritip,içine 3 yemek kaşığı süt kreması,1 tatlı kaşığı tereyağ  ve 1 tatlı kaşığı pudra şekeri ekleyip,karıştırın(.Biraz soğuyup,katılaşsın.)Sonrada çikolatayı pastanızın üzerinden resimdeki gibi akıtarak dökün.
  • Pastanızın üzerini frambuazlarla ve renkli bezelerle süsleyerek servis edin.
  • AFİYET OLSUN..NURLUMUTFAKTA
  • Bu muhteşem tarif için sevgili  @bulutağacı Dilek``e çokk teşekkürler..




7 yorum:

  1. Çok güzel görünüyor... Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Tek kelime ile şahane...Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. Şeker miktarı azaltılabilir mi? Kek kakaosuz olabilir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şeker miktarı çok gibi görünüyor,ama çok değil..İsterseniz biraz azaltabilirsiniz tabikide..Kek kakaosuz olur,o zaman kakao miktarı kadar un ekleyin.

      Sil
  4. Merhaba blogunu çok beğendim. Bende kendi sitemde bir çekiliş düzenliyorum katılmak istersen beklerim.

    http://www.selmamutfakta.com/2016/02/bloggerlara-ozel-cekilis.html

    YanıtlaSil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic