HAVUÇLU FISTIKLI PİLAV

Sofralarımızın baştacı,olmazsa olmazı en güzel lezzetlerinden pilavlar..Etlerin,tavukların,sebzelerin arkadaşı...Tek başına bile bir yemek olan pilavlar...

Evettt!!!Bu kadar pilavlara iltifat ettikten sonra bizim lezzetli pilavımızın tarifine gelelim...

Bugünkü pilavımız,bol havuç,bol fıstık ve bol üzümlü..Tane tane muhteşem bir pilav!!!

MALZEMELER
2 tane havuç41 tatlı kaşığı sıvıyağ(kavurmak için)
1 küçük kase kuş üzümü
1 küçük kase şam fıstık+1tatlı kaşığı sıvıyağ(kavurmak için)
2 su bardağı baldo pirinç
3 su bardağı su
1 tablet etsuyu
2 çay kaşığı tuz
biraz tarçın,biraz yenibahar
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
YAPILIŞI
  • Pirinci biraz tuz attığınız sıcak suya ıslayın.
  • Şam fıstıklarını ıslayıp,kabuklarını soyun.
  • Havucu soyup,rendeleyin.
  • Kuş üzümünü yıkayıp,biraz ıslayın ve süzün.
  • Ayrı ayrı tavalarda şam fıstığını ve havucu kavurun.
  • Pilav tencerenize tereyağ ve sıvıyağı koyup eritin ve pirinçleri süzüp,içine koyun.Sonrada hafif şeffaflaşana kadar kavurun.
  • Kavurduğunuz pirinçlere havuçları,üzümleri ve fıstıkları ekleyin.Suyun içine tuzu , etsu tabletinizi koyup,karıştırın ve pilavınızın üzerine ekleyin.Önce harlı ateşte ,kaynadıktan sonra kısık ateşte pilavınızı pişirin.
  • Suyunu çeken pilavınızın altını kapatın ve üzerine kağıt havlu koyarak dinlendirin.
  • Servis edeceğiniz zaman pilavınızı istediğiniz kalıbın içine yerleştirip,servis tabağınıza ters çevirin ve üzerine biraz tarçınla,yenibahar serpip servis edin.
  • AFİYET OLSUN..NURLUMUTFAKTA...


1 yorum:

  1. Çok güzel görünüyor ellerinize sağlıık :)


    Eğer ilginizi çekerse bende bloguma beklerim :)
    http://mutfaktakisen.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic