YOĞURTLU HASPİR ÇORBASI[YOĞURTLU PATATES ÇORBASI] &HOŞGELDİN RAMAZAN

Mübarek Ramazan ayı bütün güzelliğiyle ,bereketiyle ve rahmetiyle başladı..

Dün gece ilk sahurlar yapıldı..Bugün ilk iftar sofraları hazırlanıyor..İftar sofraları için birbirinden lezzetli yemekler pişiriliyor..Bizde bugün ilk iftar soframız için  yöresel yemeklerden nefis bir çorba pişirdik..Çorbamız lezzetli yemekleriyle ünlü Gaziantep yöremizden...Sadece çorba değil,ana yemek yerine geçecek bir lezzet..

İşte bugünkü iftar çorbamız;YOĞURTLU HASPİR ÇORBASI 

MALZEMELER
4-5 tane patates
1 su bardağı geceden ıslanmış nohut
350-400 gr.yağsız kuzu kuşbaşı
2,5 su bardağı süzme yoğurt
1 yumurta
1 silme kaşığı un
2 yemek kaşığı zeytinyağ
2 yemek kaşığı tereyağ
1,5 yemek kaşığı haspir
tuz
YAPILIŞI
  • Eti yıkayıp,bir tencereye koyun,Üzerine 3 su bardağı su ekleyip,haşlayın.[haşlanırken üzerinde biriken köpükleri,kevgirle alın.)
  • Nohutları haşlayın.
  • Patatesleri küp küp doğrayıp,kızartın.
  • Etiniz pişince içine nohutları ve patatesleri ekleyin.
  • Süzme yoğurdun içine yumurta,un ve zeytinyağını ekleyip,iyice çırpın.Sonrada içine etin sıcak suyundan bir kaç kaşık ekleyin.[bu işlemi yoğurdu ılıtmak için yapıyoruz.]
  • Hazırladığınız yoğurtlu karışımı azar azar,devamlı karıştırarak etli patatese ekleyin.
  • Tuzunu ve haspirin yarısınıda ekleyip,unun kokusu çıkana kadar yaklaşık 10 dakika kadar pişirin.
  • Servis edeceğiniz zaman tereyağını eritip,içine haspirin geri kalanını ekleyin ve sıcak sıcak servis edin.
  • AFİYET OLSUN..
  • Haspiri aktarlarda bulabilirsiniz..



1 yorum:

  1. Hiç bilmediğim bir tat Haspir. Merak ettim şimdi. Ellerinize sağlık, Hayırlı ramazanlar, sevgiler... https://bizimmutfakdan.wordpress.com/

    YanıtlaSil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic