ÇİKOLATALI & FRAMBUAZLI PASTA

Yumuşacık,bol çikolatalı,puf puf kek katmanları,muhteşem bir kremayla birleşti,,,Frambuaz ve bezelerle taçlandı ,orataya inanılmaz lezzette bir pasta çıktı...


MALZEMELER
KEKİ
6 tane büyük yumurta
3 su bardağı un(420 gr.un)
3\4 su bardağı sıvıyağ(120 ml.]
120 gr.koyu renkli kakao
3 su bardağı(600 gr.şeker)
1.5 su bardağı ılık süt(360ml.)+1 yemek kaşığı limon suyu
1,5 su bardağı sıcak filtre kahve
2 tatlı kaşığı vanilin
2 çay kaşığı karbonat
2 çay kaşığı kabartma tozu
YAPILIŞI
  • Öncelikle sütün içine limon suyunu ekleyip,10 dakika kesilmesi için bekletin.
  • Bir kaseye un,kakao,kabartma tozu,karbonat ve şekerin yarısını koyup,karıştırın.
  • Ayrı bir kasede yumurta ,vanilya ve şekerin yarısını iyice çırpın.Sonrada içine yağ ve ekşittiğiniz sütü ekleyip,karıştırın.
  • Yumurtalı karışımın içine unlu karışımı iki seferde ekleyip,iyice karıştırın.En sonda çırparken sıcak kahveyi yavaş yavaş ekleyin.(sıvı bir kek karışımınız olacak)
  • Hazırladığınız kek karışımını 3 eşit şekilde 3 tane 22 cm.lik kalıba paylaştırın.(kalıpların altını yağlı kağıtla kaplayın ve iyice yağlayıp,unlayın.)
  • Hazırldağınız kekleri önceden ısıtılmış 175 derece fırında ,35-40 dakika kadar pişirin.
  • Kürdanla kontrol ettikten sonra pişirin.
  • Kekleriniz pastayı hazırlamadan mutlaka 5-6 saat önce pişirip,üzerlerini kapatın ve dinlendirin.


KREMASI

55 gr.un(7 yemek kaşığı) 

1,5 cup şeker(300 gr.) 

375 ml.süt(1,5 cup) 

335 gr.yumuşak tereyağ

 2 paket vanilya 

200 gr.süzülmüş labne peyniri

 450 gr.frambuaz 

300 ml.soğuk çırpılmış süt kreması 

YAPILIŞI

  • Süt,un,şeker ve vanilyayı beraberce pişirerek,çok koyu kıvamlı bir muhallebi hazırlayın.Sonrada üzerini kapatıp,buzdolabında soğutun.(yapışkan bir krema oluyor merak etmeyin)
  • Süt kremasını iyice çırpıp,buzdolabında bekletin.
  • Kremayı hazırlamak için,tereyağı genişce bir kaseye alın veiyice pürüzsüz ve pofuduk bir kıvama gelinceye kadar çırpın.Sonrada içine dolapta soğuttuğunuz muhallebiyi ekleyin.Daha sonrada diğer çırptığınız süt kremasını ekleyip,çırpın.
  • Hazırladığınız kremanın 1\3 ayırıp,diğer kalan kısmına labne peyniri ekleyip,çırpın.
  • Frambuazın yarısını tencereye koyun ve üzerine 4 yemek kaşığı şekerle,2 yemek kaşığı su  ekleyerek kısık ateste 10 dakika pişirin ve soğutun.(sulu bir sos olacak)
PASTANIN HAZIRLANIŞI
  • Pastayı hazırlamak için,kek katlarından birini servis tabağınıza yerleştirin,üzerine hazırladığınız frambuaz sosunun yarısını  sürün.Onun üzerinede peynirli kremanın yarısını sürün ve biraz frambuaz tanesi serpin.Sonra diğer katı koyup,kalan frambuaz sosu sürün ve üzerine peynirli kremanın kalanını sürün,biraz frambuaz tanesi serpin.Daha sonrada son katı üzerine yerleştirin.
  • Şimdi pastanızın her tarafını  ayırdığınız kremayla kaplayın ve buzdolabına soğumaya bırakın.
  • Pastanız iyice soğuduktan sonra dolaptan çıkarın.1 paket bitter çikolatayı benmari usulu eritip,içine 3 yemek kaşığı süt kreması,1 tatlı kaşığı tereyağ  ve 1 tatlı kaşığı pudra şekeri ekleyip,karıştırın(.Biraz soğuyup,katılaşsın.)Sonrada çikolatayı pastanızın üzerinden resimdeki gibi akıtarak dökün.
  • Pastanızın üzerini frambuazlarla ve renkli bezelerle süsleyerek servis edin.
  • AFİYET OLSUN..NURLUMUTFAKTA
  • Bu muhteşem tarif için sevgili  @bulutağacı Dilek``e çokk teşekkürler..




devamı »

HAVUÇLU FISTIKLI PİLAV

Sofralarımızın baştacı,olmazsa olmazı en güzel lezzetlerinden pilavlar..Etlerin,tavukların,sebzelerin arkadaşı...Tek başına bile bir yemek olan pilavlar...

Evettt!!!Bu kadar pilavlara iltifat ettikten sonra bizim lezzetli pilavımızın tarifine gelelim...

Bugünkü pilavımız,bol havuç,bol fıstık ve bol üzümlü..Tane tane muhteşem bir pilav!!!

MALZEMELER
2 tane havuç41 tatlı kaşığı sıvıyağ(kavurmak için)
1 küçük kase kuş üzümü
1 küçük kase şam fıstık+1tatlı kaşığı sıvıyağ(kavurmak için)
2 su bardağı baldo pirinç
3 su bardağı su
1 tablet etsuyu
2 çay kaşığı tuz
biraz tarçın,biraz yenibahar
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
YAPILIŞI
  • Pirinci biraz tuz attığınız sıcak suya ıslayın.
  • Şam fıstıklarını ıslayıp,kabuklarını soyun.
  • Havucu soyup,rendeleyin.
  • Kuş üzümünü yıkayıp,biraz ıslayın ve süzün.
  • Ayrı ayrı tavalarda şam fıstığını ve havucu kavurun.
  • Pilav tencerenize tereyağ ve sıvıyağı koyup eritin ve pirinçleri süzüp,içine koyun.Sonrada hafif şeffaflaşana kadar kavurun.
  • Kavurduğunuz pirinçlere havuçları,üzümleri ve fıstıkları ekleyin.Suyun içine tuzu , etsu tabletinizi koyup,karıştırın ve pilavınızın üzerine ekleyin.Önce harlı ateşte ,kaynadıktan sonra kısık ateşte pilavınızı pişirin.
  • Suyunu çeken pilavınızın altını kapatın ve üzerine kağıt havlu koyarak dinlendirin.
  • Servis edeceğiniz zaman pilavınızı istediğiniz kalıbın içine yerleştirip,servis tabağınıza ters çevirin ve üzerine biraz tarçınla,yenibahar serpip servis edin.
  • AFİYET OLSUN..NURLUMUTFAKTA...


devamı »

ÇİKOLATA KASESİNDE ARMUT TATLISI

Bugünkü tatlımız kış mevsiminin en güzel meyvalarından olan, armuttan hazırladığımız armut tatlısı..

Armutları nar suyu ,karanfil ve tarçınla pişirdik..Çikolatadan hazırladığımız  çanaklara yerleştirdik ve leziz bir kremayla süsledik..Mis kokulu,lezzet dolu bir tatlı oldu..Görüntüsüyle,lezzetiyle,hafifliğiyle misafirlerimizden tam not aldı..Sizde sofralarınızda fark yaratmak istiyorsanız ,bu lezzeti mutlaka deneyin...!!!


MALZEMELER
10 tane sert ortaboy armut
15 yemek kaşığı şeker
1 tarçın çubuğu
3 adet karanfil tanesi
1 tatlı kaşığı vanilin
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 su bardağı nar suyu
2 su bardağı su
Çikolata Çanakları İçin
3 paket bitter çikolata(250 gr.)
10 tane mini balon
Süslemek İçin
1 paket süt kreması
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tane vanilya
1 yemek kaşığı vanilyalı toz pasta kreması
YAPILIŞI
  • Öncelikle çikolatayı benmari usulu eritin.Sonrada karıştırarak soğutun.
  • Balonları şişirip,bağlayın.
  • Tepsiye yağlı kağıt serin ve iyice soğuyan çikolataya balonların alt kısmını dikkatlice çikolataya batırın.(çikolatanın soğuk olması çok önemli,yoksa çikolataya batırdığınızda balonlar patlar.)
  • Çikolataya batırdığınız balonları yağlı kağıdın üzerine dizip,tepsiyi buzdolabına koyun.15 dakika soğuttuktan sonra çikolataya batırma işlemini tekrarlayın.Sonra tekrar buzdolabına koyup,bir kaç saat soğumaya bırakın.
  • İyice soğuyup,sertleşen çikolatalı balonlarınızı buzdolabından çıkarın ve balonları dikkatlice iğne veya bıçak yardımıyla patlatıp,çikolata çanaklarının içinden dikkatlice çıkarın.(bazıları yapışabilir,ama çıkıyor.Dikkatli çıkarın,çanaklar kırılmasın.)
  • Daha sonra çanaklarınızı dolaba tekrar koyun.
  • Armut tatlısı için,armutları soyun,alt kısmını düz olarak kesin.Sonrada yayvan bir tencereye dizin.
  • Tencerenin içindeki armutların üzerine 15 kaşık şekeri paylaştırın.içine tarçın çubuğunu,karanfilleri ve vanilyayı ekleyin.Üzerine armutların boyunun yarısına gelecek şekilde nar suyunu,limon suyunu ve suyu koyup,kapağını kapatın ve ocağa koyun.
  • Tatlınız kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve pişmeye bırakın.Ara ara tatlınıza bakıp,tencereyi  biraz sallayarak sarsın ki tatlının suyu armutları ıslatsın.
  • Yaklaşık 20-25 dakika sonra armutlarınızı yan yatırıp,birazda öyle pişirin.(10-15 dakika kadar daha pişecek)
  • Armutlarınızın pişmişliğini kontrol edip,suyu koyulaşınca ocaktan alın ve armutlarınızı tenceresinde soğumaya bırakın.
  • Kreması için soğuk kremayı iyice çırpın,sonrada içine pudra şekeri ve toz pasta kremasını ekleyin .İyice çırptıktan sonra,sıkma torbasına doldurun.
  • Evet bütün malzemelerimiz hazır.Artık tatlımızı sunuma hazırlayabiliriz..
  • Çikolata çanaklarının içine iyice soğuyan armut tatlılarınızı yerleştirin.Her bir kasenin köşesine biraz krema sıkın,birer yemek kaşığı tatlının suyundan koyun ve her bir armudun tepesine bir nane yaprağı koyun.
  • Hazırladığınız tatlılarınızı keyifle servis edin.
  • AFİYET OLSUN..NURLUMUTFAKTA..



devamı »

KARAMEL SOSLU KARAMELLİ PUDDİNG & BUDİNO

Davetlerin en keyifli bölümü tatlılardır..

Merakla beklenir ve büyük bir keyifle yenir..Bizimde bu haftaki davetimizin tatlılarından biri İtalya``dan ...Orjinal adı BUDİNO,yani  karamelli pudding..Sofraya gelmesiyle,bitmesinin arası 10 dakika sürmedi..Yani kısaca kapanın elinde kaldı...

Şiddetle tavsiye edilir...



MALZEMELER
500 ml.süt
200 ml.krema
165 gr kahverengi şeker+170 ml.su
4 yumurta sarısı
30 gr.mısır nişastası
1 tatlı kaşığı vanilin
50 gr.tereyağı
KARAMEL SOS
250 gr.şeker
50 ml.su
250 ml.krema
1çay kaşığı deniz tuzu
40 gr.tereyağ
YAPILIŞI
  • Krema sütü iyice karıştırıp,iki ayrı tencereye bölün.
  • Birini ocakta ısıtın.
  • Suyla şekeri bir tencereye koyun ve karamelize olana kadar pişirin,yaklaşık 8-10 dakika sonra karamelize olacaktır,Dikkat edin yanmasın,rengi koyulaşıp,karamelize olunca ocaktan alın ve sıcak sütü içine ekleyip,devamlı karıştırın.
  • Yumurta sarılarını vanilin ve nişastayla çırpın.Sonra içine sütün diğer yarısını ekleyin.
  • Şimdi karamelli sıcak sütü  devamlı karıştırarak azar azar yurtalı sütün içine ekleyin ,sonrada ocağa alın ve koyulaşıncaya kadar pişirin.
  • Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın ve içine tereyağını ekleyip,mikserle çırpın.Daha sonrada minik kuplara paylaştırın.
  • Hazırladığınız puddingleri buzdolabına koyup,soğumaya bırakın.
  • Karamel sos için şekeri ve suyu ocağa koyun ve karamelize oluncaya kadar pişirin.Karamelize olunca ocaktan alıp,içine kremayı ve tuzu ekliyerek devamlı karıştırın.Karıştırdıkça soğuyacak ve kıvam alacaktır..
  • Soğuyup,kıvamını aldıktan sonra buzdolabında soğuyan puddinglerin üzerine paylaştırın.
  • Artan karamelinizi kavanoza koyup,buzdolabında saklıyabilirsiniz.
  • Bu ölçüden 9 adet mini pudding çıkıyor..Puddinglerimi ben kavrulmuş fındıklarla süsledim,çok yakıştı..
  • Bu güzel tarif için sevgili Pınar Ünlütürk;;e çok teşekkürler..@pınardeserts :))
  • AFİYET OLSUN..NURLUMUTFAKTA..




devamı »

YENİ YILIN İLK DAVET SOFRASI 2016

Yepyeni bir  yıl bütün heyecanı ve güzellikleriyle başladı..

 Nurlumutfakta``dada yılın ilk misafiri büyük bir keyifle ağırlandı...Misafirler,evimizin çiçekleri,keyfi,neşesi,yaşanmışlıklarıdır..

Ve her misafir geldiğinde aynı heyecanı yaşayan ben...Misafirden günler öncesi,ders çalışır gibi menü çalışmaları yapan,sofra düzeni hazırlayan ve hiç bir eksik olmaması için bütün evi ayağa kaldıran ben:)) Misafir seviyorum galiba:))Allah dostlarımızın,arkadaşlarımızın eksikliğini vermesin...

İşte  Nurlumutfakta``nın yeniyıldaki ilk  misafir sofrası ve menüsü...


Bu seferki soframız kalabalık bir grup olduğu için,açık büfe konseptinde hazırlandı..Menümüze ise yine birbirine uyumlu lezzetler şeçildi..

Neler mi hazırladık?? 

Başlangıç olarak Adana``mıza özel olan Adana Mantısını tek kişilik çanaklarda ikram  ettik..


Hemen ardından  salatalarımızı,mezelerimizi ve böreğimizi sunduk..

Ana yemek olarak ise bol vitaminli ve hafif bir PORTAKALLI TAVUK..Yanında bol havuç ve yeşil fıstıklarla hazırladığımız HAVUÇLU FISTIKLI PİLAV vardı..Ve geleneksel ETLİ YAPRAK SARMAmız vardı...


Salata ve mezelerimiz: 

Tavuklu Talaş Böreği,Kestaneli Zeytinyağlı Lahana Sarması,Patatesli Kırmızı biber Dolması,Avakadolu Humus,Fesleğenli Patlıcan,Yoğurtlu Sebze Salatası



Tatlı büfemiz yine çok neşeliydi..Arkadaşımın doğumgününe denk geldiği için ona süpriz bir doğumgünü pastası hazırladım.Pastamız frambuaz ve çikolatalıydı..Yanınada hafif olması için,armut tatlısı ve sütlü bir tatlı karamelli pudding hazırladık.. 




Neşe ve keyifle geçen bir davet sonlandı...Daha nicelerinde buluşmak üzere..Evlerimizden misafirlerimiz eksik olmasın!!!

devamı »

CHEERY DOMATESLİ PİLAV

Pilavlar yemeklerimizin baş yardımcısı,bazende tek başına bir lezzetli bir öğün...Sofralarımızın olmazsa olmazı..

Bugünkü menümüzde küçük büyük herkesin bayılarak yediği domatesli pilav var,yani miniklerin kırmızı pilav diye haykırdığı pilav...

MALZEMELER
2 su bardağı baldo pirinç
2 su bardağı domates rendesi
1 su bardağı et suyu
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı zeytinyağ veya sıvıyağ
tuz
15 adet cheery domates+1 yemek kaşığı tereyağ+tuz+kıyılmış dereotu
YAPILIŞI
  • Pirinçleri iyice yıkayıp,1 saat biraz tuz attığınız suda ıslayın,pişireceğiniz zaman iyice süzün.
  • Pilavı pişirmek için,tereyağını ve zeytinyağı pilav tencerenize koyun,ısınınca içine domates rendelerini koyup,kavurun.
  • Kavrulan domateslerinizin içine pirinçlerinizi ekleyip,beraberce 1 dakika kadar kavurun,sonrada etsuyunu ve tuzunu ekleyip,kısık ocakta pişirin.
  • Pişen pilavınızın üzerini kağıt havluyla kapatıp,dinlendirin.
  • Pilavınız dinlenirken ayrı bir tavaya yapı ve domatesleri koyun,üzerine biraz tuz serperek domatesleri hafifce pişirin.(Çok öldürmeyin,biraz diri kalacaklar.)
  • Pilavı servis edeceğiniz zaman istediğiniz şekilli kabın içine doldurun,kaşıkla üzerini düzleyin ve servis tabağınıza ters çevirin.Üzerine pişirdiğiniz cherry domateslerinizi koyun,onun üzerinede biraz dereotu serpin ve servis edin..
  • AFİYET OLSUN...NURLUMUTFAKTA


devamı »

ROKALI ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ

Kış mevsiminin en sağlıklı en vitaminli sebzelerinden kerevizin en güzel hali,bol portakal suyuyla pişmiş portakallı zeytinyağlı kereviz bence...

Bizde bu haftaki misafir soframız için portakallı zeytinyağlı kereviz hazırladık..Fakat bu sefer biraz değişiklik yaparak...Portakallı zeytinyağlı kerevizin  üzerini kıyılmış roka ve permesan rendesiyle süsledik..İçine birazcıkta dolmalık fıstık kavurup ekledik..Zaten muhteşem bir lezzet olan portakallı kereviz daha bir lezzetli oldu...Bu farklı ,keyifli tadı mutlaka deneyin..Şiddetle önerilir..



MALZEMELER
3 adet büyük kereviz
1 büyük soğan
2 adet havuç
1 demet roka
3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
1 yemek kaşığı rendelenmiş permesan peyniri
tuz
1 yemek kaşığı şeker
2 portakal suyu
1 çay bardağı su
3 yemek kaşığı zeytinyağ
YAPILIŞI
  • Kerevizleri soyup,kararmaması için limonla ovun ve ikiye bölüp,ince dilimler halinde doğrayın.
  • Havuçları soyup,mink küpler halinde doğrayın.
  • Soğanı dörde bölüp,halka halka doğrayın.
  • Rokayı ince ince doğrayın.
  • Yağı yayvan bir tencereye koyup,içine soğanları ekleyin ve kavurun.Hafif kavrulunca içine dolmalık fıstıkları ve havuçları ekleyin,sonrada beraberce kavurun.En son içine kerevizleri de ekleyin.Tuzunu ve şekerini de ekleyip,tencerenin kapağını kapatın 5 dakika öyle pişirin.
  • 5 dakika sonra 2 portakal suyunu ve suyu eklyip,kısık ateşte yemeğinizi yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
  • Kereviziniz pişince ocağı kapatın ve tencerede soğumaya bırakın.
  • Yemeğinizi servis edeceğiniz zaman kerevizlerinizi servis tabağınıza koyun,üzerine rendelenmiş muskatı serpin,ince kıyılmış rokaları koyun,en üzerinede permesan peynirini serpip,keyifle servis edin.
  • AFİYET OLSUN..
  • Bu güzel tarif için sevgili İnci``ye teşekkürler..


devamı »

KİNOALI YEŞİL SALATA

Salatalar sofralarımızın vazgeçilmez lezzeti..

Benim misafir sofralarımın başrol oyuncusu...O kadar seviyorum ki çeşit çeşit salatalar  hazırlamayı,her masamda en az 3 çeşit salatam oluyor..Diğer çeşitlerde onlara eşlik ediyor...Tarifler genelde kendiliğinden oluşuyor..İşte bu salatamızda öyle kendiliğinden oluşan evdeki malzemelerden oluşan ,çok kolay,keyifli ve misafirlerimden tam not alan çok leziz bir salata..

Kinoa Nedir??

Kinoa , susamgiller ailesinden gelen ve İnkalar tarafından 7 bin yıl önce yetiştirilen bir tahıldır. Son üç yıldır Amerikada bir kinoa çılgınlığı yaşanıyor. NASA astronotlarının beslenmesinde kullanılıyor. Tüm aminoasitleri, A, B, C, D, E ve K vitaminlerini içeriyor. Lif oranı çok yüksek Günlük kalsiyum ihtiyacını karşılamak amacıyla salataların içine eklenerek tüketilebilir. İçindeki kalsiyum ise bir bardak sütteki kalsiyumdan daha fazla.Yüksek demir içeriği nedeni ile vegan yaşayanlara, kansızlık problemi olanlara ve kabızlık problemiyle karşılaşanlara önerdiğim bir besin. İçerisinde yüksek oranda bulundan protein ile etle yarışır. Bu özelliği ile de vejeteryanlar için inanılmaz bir protein kaynağı. 

Evett!! Sağlıklı,lezzetli sofralar için bol bol salata diyoruz ve tarife geçiyoruz...

MALZEMELER
1 çay bardağı kinoa
1 çay bardağı kaju fıstık
1 çay bardağı kuru cranbery
1 kase doğranmış kuru domates
6 adet yeşil soğan
1 demet roka
1\4 demet maydanoz
1 tane marul
SOSU
3 yemek kaşığı zeytinyağ
3 yemek kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı hardal tohumu
tuz
YAPILIŞI
  • Kinoayı,soğuk suda önce 15 daika ıslayın.Sonrada yine soğuk  suda haşlayın.(1 ölçüye 2 su koyun)Haşladıktan sonrada soğuk sudan geçirerek süzün.
  • Kuru domatesleri ince ince doğrayıp,1 kaşık zeytinyağına ıslayın.
  • Rokayı,yeşil soğanı ve maydanozu doğrayın.
  • Kaju fıstıkları çok azıcık yağda hafifce kavurun..
  • Marulu ayıklayıp,iyice yıkayın ve istediğiniz büyüklükte doğrayın.(çok büyük olmasın.)
  • Sos  malzemelerinizi bir kasede iyice karıştırın.
  • Salatanızı hazırlarken,kinoayı,cranberyleri,kuru domatesleri,yeşil soğanları ve sosun birazını ekleyip bir kasede karıştırın..Ayrı bir tarafta kalan kuru domatesleri,yeşil soğanları,maydanozları ve rokayı  karıştırın.İçine kinoalı karışımın yarısını ve kalan sosu ekleyerek tekrar karıştırın.Sonrada servis tabağınıza yerleştirin.Kinoalı karışımın kalanını üzerine serpin.Kaju fıstıklarıda,en üzerine serpin ve bekletmeden servis edin.
  • AFİYET OLSUN...NURLUMTFAKTA


devamı »

MAGNOLİA PUDDİNG 2


Magnolia ,magnolia ,magnolia...

Herkesin bayılarak yediği,Amerika``dan bizim ülkemize kadar gelen meşhur pudding..

Temelinde krema,bisküvi ve muz var..

Herkesin farklı hazırladığı meşhur Magnoliayı  birde Nurlumutfakta yorumuyla deneyin..Bakalım sevecekmisiniz...

Daha önceki magnolia tarifime MAGNOLİA 1 buradan ulaşabilirsiniz..

MALZEMELER
700 ml.süt
2 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
200 ml,soğuk,çırpılmış krema
1 yemek kaşığı toz krem şanti
1 büyük kase cici bebe bisküvisi
1 kahve fincanı fındık
2 adet muz
YAPILIŞI
  • Öncelikle soğuk kremayı çırpıp,buzdolabına koyun.
  • Süt,yumurta sarısı,nişasta,un,şekerle pürüzsüz bir krema pişirin.
  • Pişen kremayı ocaktan alıp,içine vanilya ve tereyağı ekleyip,mikserle iyice çırpın.Kremanız hafif ılıyınca içine 1 yemek kaşığı toz krem şantiyide ekleyerek tekrar çırpın.
  • Hazırladığınız kremayı dolaba koyup,iyice soğutun.
  • Pişirdiğiniz krema iyice soğuyunca dolaptan alıp,içine daha önce çırpıp dolaba koyduğunuz süt kremasını ekleyip,tekrar beraberce çırpın.
  • Muzları ince ince dilimleyin.
  • Kupları hazırlamak için,bebe bisküvilerini irice dövün .Sonrada kupların altına biraz bisküvi kırıntısı  koyun,kenarlarına bir sıra muz dizin ve,üzerine hazırladığınız muhallebiden bir kaç kaşık koyun.Sonra üzerine tekrar biraz bisküvi , biraz fındık ve bir kaç dilim muz koyun.Onun üzerine tekrar bir kaç kaşık muhallebi koyun ve üzerine yine bisküvi ve fındık ikilisini koyun.
  • Bütün kupları böyle kat kat hazırlayın.
  • Daha sonrada kuplarınızı buzdolabına koyup,iyice soğutun ve servis edin.
  • Bu malzemelerden 8 adet mini kup çıkıyor..
  • AFİYET OLSUN..    NURLUMUTFAKTA...





devamı »

YILIN SON DAVET MASASI

Evettt!!

Koskoca bir yılı acısıyla,tatlısıyla bitirdik...

Hoşgeldin yeniyıl 2016..

Hepimiz için barış,huzur,mutluluk,güzellik,sağlık ve dostluk dolu bir yıl olsun...

Bugünkü postumuz,eski yılın son davet sofrası...

Davetimiz bir öğlen yemeği davetiydi.. Soframızıda hafif yemeklerle ve salatalarla hazırladık..

Neler mi ikram ettik???


ZEYTİNYAĞLI ROKALI KEREVİZ,KURU ÜZÜMLÜ KABAK,KİNOALI AKDENİZ SALATASI,ISPANAKLI AÇMA BÖREK,SEBZE SOSLU MİNİ KÖFTELER VE CHEERY DOMATESLİ PİLAV...


Tatlı  büfemiz,yılbaşı  yakın olduğu için yılbaşı esintileri taşıyordu..

Redvelvet Chiffon Kek,Portakallı Çikolatalı Panna Cotta ve Vanilyalı Kurabiye tatlı masamızın lezzetleriydi..


Yeniyılda da keyifli,lezzetli davet masalarında buluşmak üzere!!!

Nurlumutfakta... 



*Tarifler sırayla yayına girecektir..



devamı »

2016 YILBAŞI YEMEĞİ & NARLI BİLEZİK (YILBAŞI) SALATASI

Bu seneki yılbaşı soframız sevgili kuzenimden!!!

Işıl ışıl,renkli,zevkli ve lezzet dolu bir masa...Masaya oturduğunuzda kendinizi Alice Harikalar diyarında gibi hissediyorsunuz..

Bu keyif ve lezzet dolu masayı sizlerle paylaşmak istedim...

Masadaki  her şey yeniyıl heyecanını paylaşıyordu..Neşeli ve cıvıl cıvıl..Rengarenk mezeler ve birbirinden lezzetli salatalar bu ışıl ışıl masaya eşlik ediyordu..Sıcak yemek servisinde ise  yılbaşının geleneksel yemeği olan kızarmış nefis bir hindi ve iç pilav,kestane püresi eşliğinde sunuldu..

MANTARLI MEYDAN SALATASI
ZEYTİNYAĞLI FISTIKLI ENGİNAR KALBİ


NARLI BİLEZİK SALATASI
2 tane büyük boy patates
2 tane büyük pancar
3 tane büyük havuç
3 diş sarmısak
1 kase doğranmış ceviz
10 adet kuru siyah erik
1 kahve fincanı kuru sarı üzüm
1 kase rendelenmiş kaşar peynir
1 tane büyük ayıklanmış nar
1 büyük kase süzme yoğurt(600-700 gr.)
4 yemek kaşığı mayonez
tuz,karabiber
YAPILIŞI
  • Patatesleri,pancarları,havuçları ayrı ayrı haşlayıp,sonrada rendeleyin.
  • Kuru erikleri doğrayın.
  • Yoğurdu 4 ayrı kaseye bölün ve içine mayonezleri koyup karıştırın.Bir kaseye patates,1 diş sarmısak ve biraz kaşar rendesi,bir kaseye havuç,biraz kaşar rendesi ve bir diş sarmısak rendesi,bir kaseye pancar ve 1 diş sarmısak rendesi,bir kaseye de ceviz,kuru üzüm ve eriği ekleyip karıştırın.Havuç ve patatesin olduğu kaselere yeteri kadar tuz ve karabiberde ekleyin.
  • Malzemelerimiz hazır,şimdi salatamızı hazırlayabiliriz.
  • Yuvarlak servis tabağınızın üzerine 22 veya24 cm.lik kalepçeli kalıbın kelepçesini yerleştirin.Kelepçenin tam ortasınada uzun bir bardak koyun.Bardağın kenarını hafifce yağlayın..
  • Hazırladığınız kalıbın  içine sırayla önce patatesli katı,sonra pancarlı katı,sonra kuru üzüm,erikli katı,en sonda havuçlu katı kat kat yerleştirin.Her katı koyduktan sonra kaşıkla dikkatlice düzleyin ve diğer katı yerleştirin.. En üzerinede narın 3\4 dikkatlice koyun.
  • Hazırladığınız salatayı dolaba koyup en az 6 saat soğutun.
  • Servis edeceğiniz zaman kelepçeyi dikkatlice açın,ortadaki bardağı dikkatlice çekip çıkartın.Kalan kaşarları kenarlarına ve ortasına  avucunuzun içiyle yapıştırın.Kenarlarını narla süsleyip,servis edin..NURLUMUTFAKTA....


BULGURLU PAZI SARMA VE RENKLİ KANEPELER



KESTANE PÜRELİ HİNDİ DOLMASI


Tatlı olarakta yine renkli,lezzetli ve sağlıklı bir tatlı vardı..Taze hindistancevizi içinde tropik meyvalardan oluşan meyva salatası ikram edildi..Tabiki yanında yine bol keyifli sohbet,neşe vardı...

Hepimiz için barış,sağlık,neşe,mutluluk,dostluk dolu bir yıl olsun...

MUTLU YILLAR..

*Bu muhteşem masa ve tarifler için Sevgili ELVAN HASOĞLU TOKER``E çok teşekkürler..Ferah ,bereketli sofralarınız olsun.!!!


devamı »

Çamaşır Yıkamanın Keyifli Hali

Ev işleri arasında her hanımın farklı favorileri vardır. Mesela kimi ütü yapmayı sever , bazıları ise yemek yapmayı. Sevdiğiniz işlerin size verdiği keyif ise bambaşkadır ve terapik etkileri vardır. Başka dünyalara gider, hayaller kurar, güzel anları hatırlar, planlar yaparsınız.
Size harika bir haberimiz var. Artık bu keyfi size yaşatan favorileriniz arasına çamaşırı da ekleyebilirsiniz :) Çünkü Rinso bunu mümkün kılıyor.
Rengarenk paketleri ile raflarda dururken bile enerjisini yansıtan Rinso, çamaşır yıkamayı kolay ve eğlenceli bir hale getiriyor. Rinso’nun Kır Bahcesi (Yeşil), Çiçek Bahcesi (Pembe) ve Büyülü Bahçe (Mor) şişeli sıvı deterjanları hem beyaz hem de renklileriniz için tortu bırakmayan bir temizlik vaad ediyor.
Rinso’nun gerçek eğlencesi, yıkama sonrası çamaşır makineninizi açtığınız anda başlıyor. Öyle ki kapağı açtığınız anda tertemiz çamaşırlarınıza eşlik eden muhteşem çiçek kokuları tüm banyoya yayıyor. İşte o an, hissettiğiniz duygular tarif edilmez. Sanki bir anda sevdiğiniz bir melodi çalmaya başlıyor ve o koku sizi alıp bambaşka bir yerlere götürüyor.
Bu kokular o kadar kalıcı ki tertemiz çamaşırlarınızı asarken, kuruturken, ütülerken ve tabii ki giyerken makineyi açtığınız o andaki duygular size kendini hatırlatmaya devam ediyor. Rinso kalıcı bahar kokuları ile çamaşır yıkamayı keyfe dönüştürüyor.
Mutluluk ve keyif zaten anlık değil midir? Mühim olan o anlara hayatınızda yer açmak. İşte Rinso bunu mümkün kılıyor.

Bir boomads advertorial içeriğidir.
devamı »
Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic