CORNETTO``NUN BİRBİRİNDEN LEZZETLİ DONDURMALARI



Yazların vazgeçilmezi, kışın da yemekten sonra iyi giden dondurmanın en mükemmel hali Cornetto. Çıtır tatlı sonlu külahı, leziz dondurması ve üzerindeki muhteşem çikolatasıyla damak tadımızı taçlandırıyor. Birçok ürünü olan ve kalorisi düşük olan dondurmalar, bizi mutlu ederken kilo da aldırmıyorlar. Ürünlerini www.cornetto.com.tr adresinden inceleyebilirsiniz. Bu harika dondurmaların muhteşem tatları internetten incelemek veya sadece bu makaleyi okuyarak anlaşılmaz tabi ki. Dondurmaları yemenizi ısrarla tavsiye ederiz.
Cornetto dondurmaları Disc, In Love, Classıco ve Mini olarak 4 aileye ayrılır ve bu ailelerin lezzet şöleni bireyleri vardır. Hadi, inceleyelim.
1.       Disc Ailesi
Muhteşem Cornetto dondurması üzerine disk şeklinde çikolata ve sos konularak üretilen dondurmadır.
·         Vanilya-Karamel: Vanilya ve karamelin muhteşem uyumu. Kakaolu çikolatası, vanilyalı dondurma içinde karamel sosuyla âşık olunası bir lezzet.
·         Antep Fıstık-Çikolata: Antep fıstığı ve kakaolu disk ile aşka lezzet katın!
·         Cheesecakeli dondurma: Leziz cheesecake lezzeti ve orman meyveli sosuyla sizi kendine âşık edecek.
·         OREO: Dayanılmaz iki muhteşem tat Cornetto ve OREO.
2.       In Love Ailesi
Daha fazla Cornetto dondurması üzerine muhteşem soslar, krokan ve çikolata parçacıklarıyla âşkı yaşa!
·         Toffee Krokan: Cornetto dondurması ve krokanın muhteşem uyumu.
·         Chocolate Berry: Çikolata ve böğürtlenin uyumu ağız tadınızı doruklara çıkarıyor.
3.       Classico Ailesi
Dondurmanın en hasını, klasiğini sevenler için. Cornetto Classico.
·         Kaymak: Klasik dondurma, dondurma gibi dondurma. Cornetto’m kaymak!
·         Çikolata: Efsanevi Cornetto dondurması çikolata ile buluştu.
4.       Mini Ailesi
Efsane classico ailesinden kaymak ve çikolata küçülüp 8’li paketlere girdiler.
·         Çikolata: Paylaşmanın mutluluğunu çikolatalı ile yaşa.
·         Kaymak: Efsanelerin efsanesi, Cornetto efsanesi.
        Cornetto dondurmasının tat şöleni olan bütün ürünlerine göz attık. Bilinenin aksine yaz-kış her mevsim yararlı olan dondurmanın en harika hali Cornetto dondurmaları! Enerji deposu olmasına ve leziz tatlarına rağmen kalorisi de çok az. İster kaymaklı, ister çikolatalı; büyük, küçük hepsi market ve bakkallarda sizleri bekliyor. Üstelik kalabalık bir arkadaş ortamında ya da aile ile yemek sonrasında 8’li mini paketleriyle herkesi cezbediyor. 300 Yaşında olan dondurma on yıllardır külahta sunuluyor. Uzun süredir bu geleneği sürdüren Cornetto da külahıyla tadına tat katıyor. Yalnız bir farkla ‘’tatlı son’’, külahının son kısmında bulunan harika çikolatasıyla canınız dondurma istemese bile o mutlu son için yiyeceksiniz emin olun. Cornetto dondurmalarının muhteşemliğinden ne kadar bahsetsek azdır. Dilerseniz bir de siz deneyin. Afiyet olsun!


              
           

http://www.herkessofraya.com/tarifler/tatlıdondurma/778298
devamı »

KURUYEMİŞLİ ÇİKOLATALI KURABİYE


Çikolata,fındık,fıstık,badem !!!!

Bu malzemelerle yapılan kurabiyenin lezzetini bir düşünün..Yemekten kendinizi alamıyacaksınız...

İşte karşınızda KURUYEMİŞLİ ÇİKOLATALI KURABİYE miz...


MALZEMELER
200 gr.yumuşak tereyağlı margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı iri doğranmış badem
1 çay bardağı doğranmış fıstık
1 yumurta
1 paket vanilya
2-2.5 su bardağı un(kontrollü olarak ekleyin)
ÜZERİ İÇİN
1 paket çikolata
YAPILIŞI
  • Margarin.pudra şekeri,yumurta,vanilya ve unla yumuşak bir kurabiye hamuru yoğurun.
  • Hazırladığınız hamura en son badem ve fıstıkları ekleyip,tekrar yoğurun.
  • Hamurunuzu 10 dakika buzdolabına koyup dinlendirin.Dinlenen hamurunuzu dolaptan çıkarıp,un biraz un serptiğiniz tezgahda 2 cm.kalınlağında açıp çay bardağıyla yuvarlaklar halinde kesin ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
  • Kurabiyelerinizi 170 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirin.
  • Pişen kurabiyelerinizi iyice soğuduktan sonra benmari usulü erimiş çikolataya batırıp,tekrar yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin ve hepsini tamamladıktan sonra tepsiyle buzdolabına koyup,çikolatalar donduktan sonra servis tabağına dizip,servis edin.
  • AFİYET OLSUN... 
  • Bu güzel tarif için sevgili Merve``ye @pacikanın mutfağı na çok teşekkürler..Bayıldık..


devamı »
Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic