VİTAMİN DEPOSU DONDURMAYI KIŞINDA TÜKETİN...



VİTAMİN DEPOSU DONDURMAYI KIŞIN DA TÜKETİN !

7’den 70’e hepimizin çok sevdiği, ayrıca yaz aylarının kavurucu sıcaklarında bizi tadıyla serinleten, bir araya geldiğimizde ‘’Oradan bir Cornetto kap’’ dediğimiz efsane tatlı, dondurmaların faydalarını saymakla bitiremeyiz. Peki bu dondurmaları kışın da tüketebilir miyiz ? ‘’Kışın dondurma yenir mi yaa?’’ ‘’Hava zaten soğuk, bir de dondurma yersen hasta olursun !’’ gibi cümleleri çok duymuşuzdur. Fakat bu cümleler yanlış bilgilerden ibaret…

Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa’nın gelişmiş ülkelerinde ‘’Kışın dondurma yenir mi ?’’ cümlesi oldukça saçma gelmektedir.  Çünkü Amerika ve Avrupa ülkelerinde kışın dondurma tüketmek gayet doğal bir olay haline gelmiştir. Dondurma içerdiği kalori değerleri sayesinde vücudumuzu dinç tutar ve bağışıklık sistemimizi korur.  Dondurmaların içinde bulunan süt, meyve gibi besinlerin içerdiği kalsiyum, fosfor, vitamin ve minerallerden dolayı diğer bilinen tatlılardan daha yararlıdır. Bilinenin aksine dondurma yazın külahta yenilen sütlü buz değil, oldukça faydalı soğuk bir tatlıdır.

Uzmanlar kışın dondurma yenmesinin bir sakıncası olmadığını hatta doğru tüketildiğinde oldukça faydalı olduğunu dile getiriyor.  Diğer tatlılara göre daha az kalorisi olduğu için kilo vermeye de yarayan dondurma formunu korumak isteyenler için de doğru bir besin. İçinde A vitamini, B6 vitamini, B12 vitamini, C vitamini, D vitamini ve E vitaminleri ve bolca mineral bulunan dondurma, soğuk havalarda kaybedilen vücut direncini arttırırken aynı zamanda da bağışıklık sistemini de koruyor.

Avrupa’da yıllık süt tüketimi 70-80 litre iken Türkiye’de sadece 25-30 litre. Dondurmanın ham maddesi olan süt, kalsiyum açısından oldukça zengin bir besin kaynağı. Bildiğiniz üzere kalsiyum kemik ve diş yapısını güçlendirerek, bizleri daha sağlıklı bireyler yapıyor. Süt ve süt ürünlerini pek sevmeyen çocuklara, dondurma yedirmek hem içindeki vitamin ve mineraller bakımından faydalı hem de sütü sevdirmenin kolay bir yoludur. Vücutta kalsiyum eksikliği ciddi hastalıklarına sebep olurken, ayrıca çocukların gelişim dönemlerinde kalsiyum karşılanmadığı zaman gelişim yavaşlar hatta tamamlanamaz.

Uzmanlar dondurmanın, güvenilir ve bilindik markalardan alınmasını tavsiye ediyor. Güvenilir olmayan yerlerden alınan dondurmalar, kimyasal katkı maddeleri içerebileceğinden dolayı vücuda yararı değil zararının olduğu söylenmekte. Yaz, kış demeden dondurmayı tüketin, tükettirin. Hem hastalıklara karşı bizleri koruyan ve vücudumuzun direncini arttıran hem de kalorisi az olan bu lezzetli tatlıdan çocuklarınızı ve etrafınızdakileri mahrum bırakmayın.

Sizde enfes lezzetiyle bir Cornetto Mini paketi alın, hem paylaşmanın tadını yaşayın hem de dondurmanın faydalarından kışın da yararlanın…
devamı »

ŞAMFISTIKLI REVANİ


Bayram geldi...Bayram kutlamaları büyük bir coşkuyla  başladı..Büyüklerin elleri öpülecek,küçükler sevindirilecek..Bayram herkesin evine neşe ,mutluluk,bereket,huzur  getirecek..Kurbanlar kesilecek,kavurmalar yapılacak..Kavurmanın üzerinede misafirlere tatlılar ikram edilecek..İşte bizde sizlere bayramda misafirlerinize ikram etmek için nefis bir tatlı tarifi sunuyoruz..
Hepimiz için,ülkemiz için barış,mutluluk,huzur,güzellik dolu bir bayram olsun...
Fıstıklı nefis bir revani...
MALZEMELER
4 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
1 su bardağından 1 parmak eksik sulu yoğurt
3 dolu yemek kaşığı ince dövülmüş fıstık
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı irmik
1 limon  rendesi
1 paket vanilya
1\2 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat 
1 tatlı kaşığı limon suyu
ŞERBETİ
3 su bardağı su
3,5 su bardağı  şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
YAPILIŞI
  • Şeker ve suyu beraberce koyup,kaynatın.[15 dakika]Göz göz olunca içine limon suyunu ekleyip beraberce 5 dakika daha kaynatıp,ılımaya bırakın.
  • Yumurtaları şekerle ve vanilyayla iyice çırpın.Sonrada sırayla sıvıyağ,yoğurt,irmik,fıstık,un,k.tozu,karbonat,limon suyu ve limon rendesini çırparak ekleyin.
  • Hazırladığınız tatlı karışımını yağladığınız fırın kabına döküp,175 derecede 35-40 dakika pişirin.
  • Pişen tatlınızı fırından çıkarın ve dilimleyin.Sonrada sıcak tatlınızın üzerine  ılık şerbeti azar  azar dökün.
  • Tatlınız şerbetin tamamını çekince ,dinlendirip,üzerini fıstıkla süsleyip  servis edin.


devamı »
Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic