IZGARA SEBZE PASTASI


Izgarada pişirilmiş lezzetler artık garnitür olmaktan çıkıyor...Sofraların ana ikramlarından  biri olarak sunabileceginiz bu keyifli yemekle, sağlıklı günler sizi bekliyor.. 


MALZEMELER
10 tane büyük yeşil  biber
10 tane havuç
8 tane patlıcan
1,5 kilo kabak
8 tane kırmızı biber
SOSU
5 tane  domates
5 diş sarımsak
1yemek kaşığı elma  sirkesi
5 yemek  kaşıgı zeytinyağı
2 çay kaşığı  tuz
biraz  karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

YAPILIŞI:
  1. Sebzelerimizi uzunlamasına  dogruyoruz.Üzerlerini hafifce tuzlayıp,sonra yıkayıp,tekrar kuruluyoruz.
  2. Hafifce  yaglayıp ızgarada pişiriyoruz
  3. Yuvarlak kek kalıbına en altan  biberlerden başlayarak,  bütün sebzeler bitene kadar sırayla  diziyoruz.Hazırladığımız sebze pastasının üzerini strech folyoyla kapatıp,buzdolabında dinlendiriyoruz.
  4. Domateslerimizi rendeleyip 2 kaşık zeyinyağı,tuz,.karabiber.,elma sirkesi ve pul biberimizle sos haline getiriyoruz.
  5. Servis edeceğiniz zaman,hazırladığınız sebze pastasını servis tabağımıza ters çevirip sosumuzu üstüne döküyoruz.
NOT:Arzuya göre süzme yoğurtla ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun!
Sevgiler..



                                                                                                                                                                      

4 yorum:

  1. Ahhhh ortasındaki ne diye sorduğum!!Saatlerce bakıp çözememişitm..bu ne bu neee dieeee....Yoğurtmuş meğer:)))Güyya yemekden de iyi anlıyorum sanıyordm kendimi!!!!!

    Sunuş da ayrıca bir harikaaa!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Efsuncum tabiki de yemekten süper anlıyorsun..Senin değişik lezzetlerinin takipçisiyin biliyorsun.Ayrıca teşeekkür ederim..iltifat almak çok güzel..sevgiler.

      Sil
  2. Una ricetta fantastica e originale, bravissima!!! Felice giornata

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you Paola..This is a healty recipe..

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic