Milföy Çanağında Çoban Kavurma

Hangi tarifimden başlasam diye düşünürken ailem ilk tarifimi belirlemiş bile.. 
Geçen hafta yakın arkadaşlarıma hazırladığım ve ailemin de çok beğendiği Nurlumutfakta``nın  ilk tarifiyle karşınızdayım..
Unutmayın, tariflerinizi sevdiklerinizle paylaştığınızda daha da keyiflenecektir..

Malzemeler;
  • 10  tane krem karamel kabı
  • Bir kilo kuzu kuşbaşı
  • 250 gr arpacık soğan
  • 250 gr doğranmış mantar
  • 200 ml krema
  • 100 gr tereyağ
  • 10 tane milfoy hamuru
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 2 diş sarımsak
  • 5 tane yeşil biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
Yapılışı;
  • Öncelikle iki diş sarımsağımızı sıvı yağımızda ısıtıyoruz. Kızgın yağımızın içine kuşbaşılarımızı atıp iyice kavuruyoruz.
  • Kavrulurken soğanlarımızı, biberlerimizi ve mantarlarımızı ekliyoruz.
  • Daha sonra sırayla baharatlarımızı ekliyoruz, biraz daha kavuruyoruz ve en son kremamızı ekliyoruz.
  • Hazırladığımız kavurmamızı krem karamel kaplarımıza dolduruyoruz.
  • Hepsinin üstünü milfoy hamuruyla kapatıyoruz.
  • 180 derece fırında yarım saat pişiriyoruz.
  • Piştikten sonra kapları ters çevirip milföy hamurunun içinden çekiyoruz.
NOT:Kuzu eti kavrulurken içine bir dilim ayva koyarsanız etleriniz mis gibi kokar!

  Afiyet Olsun!
  Sevgiler!

2 yorum:

  1. Cok guzel bir goruntu, denenecekler listesinde...Tesekkurler, sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,lezzetide görüntüsü kadar nefis oluyor..Çok beğeneceksiniz..Teşekkürler..

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic