Buzlu Çıtır Börek [Buzluk Böreği,Banyolu Börek]

Öğleden sonra evinizde geçirdiğiniz ,huzurlu saatlerde çayınızı demlediğiniz ve yakın dostlarınızı davet ederek hoş bir sohbete başladığınızda...
İşte ,çayınıza eşlik edecek olan  kolay ve lezzetli bir börek ..!! Hazırlayın,koyun buzluğa ve misafir geldiğinde,canınız börek çektiğinde hemen buzlu buzlu sürün fırına..
Bakın keyfinize.İşte bu kadar kolay..



MALZEMELER

6 adet yufka
1/2 kilo beyaz az tuzlu peynir
250 gr. tereyağ
1 kahve fincanı ayçiçek yağı
1/2 demet maydonoz
1 çay kaşığı karabiber


YAPILIŞI

  1. Peynirinizi rendeleyip, ince kıyılmış maydanoz ve karabiberinizle karıştırın.
  2. Tereyağınızı eritip, sıvıyağınızla karıştırın.
  3. Yufkalarımızdan birini yuvarlak olarak açıp içine yağınızı sürün.Daha sonra  üzerine ikinci yufkamızı serin..İkinci  yufkanızıda yağlayın.
  4. Yağladığınız yufka katlarını 12 parça olacak şekilde kesin.
  5. Her parçaya peynir koyup,kenarlarını iyice kapatark, kalın sigara böreği şeklinde sarın.
  6. Bir tepsiye bol buzlu su hazırlayın.
  7. Hazırladığınız her böreği bu buzlu suya koyun.[arkalı ,önlü iyice ıslayın.]
  8. Bütün yufkalar bitene kadar börekleri bu şekilde hazırlayın.
  9. Daha sonra börekleri buzlu sudan çıkarıp, kağıt havluyla fazla suyunu alıp ,yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsiye dizin ve buzlukta dondurun.Donan börekleri ,daha sonra tepsiden çıkarın ve buzluk poşetlerine yerleştirip,buzlukta muhafaza edin.
  10. Börekleri pişireceğiniz zaman buzluktan direk fırın tepsisine dizip, üstüne yumurta sarısı sürün..
  11. Sonrada çözülmesini beklemeden 170 derece ısıtılmış fırında pişirin.Yaklaşık 45 -50 dakika.


NOT:Bu böreği ıspanakla ve kavrulmuş patateslede hazırlıyabilirsiniz.

AFİYET OLSUN..
Sevgiler..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic