Çikolatalı Keseler






Çikolata hiç bu kadar hafif olmamıştı..Bu şık ve lezzetli keselerle misafirlerinizi şaşırtın... Mutfağınızın farkını hissettirin..

 


MALZEMELER

4 yumurta
1 su bardağı un
2 su bardağı süt
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı sıvı yağ

KREMASI

750ml.süt
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
2 paket vanilya
2 yumurta sarısı
50 gr.tereyağ
1 paket beyaz çikolata
1 paket sütlü çikolata
1 portakal rendesi
1 poşet şanti+1çay bardağı süt
YAPILIŞI
  1. Un; süt; şeker; vanilya; kakao ve yağınızı mixerle iyice çırpın.
  2. Tavamıza fırçayla yağ sürüp; hazırladığınız krep hamurundan birer kepçe koyarak pişirin.
  3. Kremamız için un; nişasta ;şeker ve sütünüzü tencerenize alıp iyice karıştırın.
  4. İyice pişen kremanıza; başka bir kapta çırptığınız yumurta sarılarınızı ;portakal rendenizi ve vanilyanızı ekleyip biraz daha pişirin.
  5. Pişen kremanıza tereyağımızıda ekleyip mixerle iyice çırpın.
  6. Soğuyan kremanıza önce 1 çay bardağı sütle çırptığınız şantiyi; sonrada doğranmış çikolatalarınızı karıştırın.
  7. Kreplerinizin içine birer kaşık krema koyarak bohça şeklinde bağlayın.
  8. Üstüne biraz kakao ve pudra şekeri eleyin.
Afiyet Olsun...Sevgiler!


    4 yorum:

    1. Harika görünüyorlar! çok uğraştıran bir şeye benziyor :)

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Teşekkür ederim..inanın hiç zor değil..hatta pratik bile...kremayı önceden hazırlayın..krepleri pişirin ve hemen bohça şeklinde sarın..ne kadar kolay olduğuna şaşıracaksınız..

        Sil
    2. İKİ GÖZÜMÜN NURU
      SABAH SABAH BU YAPILIRMI BANA
      BU NE GÜZEL TARİFDİR BÖYLE
      EN KISA ZAMANDA DENECEK İNŞALLAH
      HAYIRLI SABAHLAR

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Teşekkür ederim Gülcüm,çok şık,hafif ve lezzetli pastacıklar oluyor..Tavsiye ederim..

        Sil

    Image and video hosting by TinyPic

    Nurşen Aksoy

    Image and video hosting by TinyPic