Muzlu Milföy


İşte size çıtır çıtır;ilkini yerken ikincisi için sabırsızlanacağınız, muzlu kremayla milföyün buluştuğu, pratik ama çok lezzetli bir tat daha..Evet haydi doğru mutfağa,en güzel milföy pastasını pişirmek için daha ne bekliyorsunuz???


MALZEMELER

1kahve fincanı krema
500ml.süt
5 yemek kaşığı şeker
5yemek kaşığı un
50gr.tereyağ..
1 paket vanilya
2 tane muz
10 adet milföy yaprağı
3 yemek kaşığı pudra şekeri
YAPILIŞI
  • Öncelikle bütün milföy hamurlarımızı 4 eşit kareler halinde bölelim.10 hamurdan 40 parça kare elde etmiş olacağız.
  • Bölmüş olduğumuz hamurlarımızı yağlı kağıtla kapladığımız tepsimize dizip fırınımızda 45 dakika kadar 175 derecede katları iyice açılana kadar pişirelim.
  • Hamurlarımız fırındayken biz un; şeker ve sütümüzü krema haline gelene kadar pişirelim.
  • Pişen kremamızın içine vanilya;tereyağı ve süt kremamızı ekleyip iyice krem haline gelene kadar çırpalım.
  • Kremamız soğuyunca muzumuzun 1 tanesini çatalla iyice ezerek kremamıza ekleyelim.
  • Hazırladığımız kremamızı milföylerimizi ikiye kesip arasına birer kaşık koyalım.
  • Öteki muzumuz dilimleyip milföylerimizin üstüne koyalım.En üstüne bolca pudra şekeri eleyelim.


Afiyet Olsun!

Sevgiler...



.

16 yorum:

  1. nursen teyze bunu yapicam benle gurur dyucaksin

    YanıtlaSil
  2. Heyecanla bekliyorum İpekcim..Başaracağından eminim.

    YanıtlaSil
  3. Nurşen Hn milföy küçük kare olandanmı kullanalıcak acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet paketteki bir kareyi,dörde bölüyoruz.

      Sil
  4. acaba bir fincan kremayı koymasak olurmu.kıvamı için mi ekleniyor.bu arada yemekleriniz enfes gözüküyor ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Krema koyunca daha lezzetli ve yumuşak bir krema oluyor..Tabiki koymasanızda olur,niye olmasın.Koymazsanız o zaman 3 kaşık süt ekleyin.Teşekkür ederim,sevgiler..

      Sil
  5. bloga girince header olarak muzlu milföyü görünce çarpıldım, elimi uzatsam bir tane alabilecek gibi canlı ve bir de o kadar güzel olmuş. Ellerine sağlık canım....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Necla hanım,en kolay ve en pratik tarifimi kapak yapmak istedim.Çerez tadında yedikçe yenen bir pasta..sevgiler.

      Sil
  6. pişen milföyü tekrarmı kesiyoruz acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pakette satılan kare milföyü dörde bölüyoruz,her kareden dört adet kare elde ediyoruz,sonrada onları tepsiye dizip kısık ısıda iyice pişiriyoruz..Sonra karecikler kabarıyor,kat kat ayrılıyor ve onları ortadan ikiye ayırıyoruz ve arasına krema koyuyoruz..

      Sil
  7. offf dehşet bir şey bu çok güzel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süper oluyor tek kelimeyle..bir denediniz mi,bir daha vaz geçemiyorsunuz..

      Sil
  8. nurşen hanım ben şöyle anladım ama tam emin olamadım yani 1 yaprak milföyden 8 adet pasta çıkıyor değilmi ... günüm var yapmayı düşünüyorum ama akşamdan yapsam ertesi güne çıtırlığı kaybolurmu .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır,bir kare milföy yaprağını dört parçaya bölüyorsunuz..Anı gün yaparsanı daha güzel oluyor..Kremasını hazırlayın,buzdolabınd beklesin.Milföyleri aynı gün pişirin.Kolay gelsin.

      Sil
  9. Nurşen hanımcım merhaba bu pastanın dayanma süresi ve yaptıktan sonra muhafazasını buzdolabındamı yapmamız gerekiyor sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,bu pastanin kremasini ben bir gun onceden hazirliyorum.Misafir gunu sabah milfoyleri iyice pisiriyorum.Kremasini surup buzdolabinda servis zamanina kadar muhafaza ediyorum.5 -6saat citirligini. muhafaza ediyor.Misafir gunu yapmanizi oneririm,o zmn super oluyor.

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic