Portakallı Profiterol Halkaları

Kış mevsiminin en keyifli meyvelerinden portakal;pastalarımıza hoş bir reyha veriyor..Bu nefis pasta favoriniz olacak..

 




MALZEMELER

4 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı su
125 gr. tereyağ
1 paket vanilya
3 adet kesme şeker
bir fiske tuz

KREMASI

750gr.süt
2 yemek kaşığı mısır nişaştası
4 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı şeker
1 yumurta sarısı
1 paket vanilyalı krem ole+1 su bardağı süt
1 paket beyaz çikolata
 portakal kabuğu reçeli
YAPILIŞI
  1. Suyumuzu tenceremize koyarız.
  2. Kaynayan suyumuza yağımızı; kesme şekerimiz ve tuzumuzu ilave ederiz.
  3. Bu karışıma 1 bardak unumuzu ve vanilyamızı eleyerek ilave ederiz ve 5- 6 dakika pişiririz.
  4. Hamurumuzu ocaktan alırız ve mixerle iyice soğuturuz.
  5. Hafif ılıyan hamurumuza yumurtalarımızı teker teker ilave ederiz.
  6. Daha sonra hamurumuzu sıkma torbamıza alırız.
  7. Tepsimize yağlı kağıt serip; hamurumuzu halkalar halinde tepsiye sıkarız.
  8. 170 derce ısıtılmış; fırında 45 dakika pişiririz.
  9. Kreması için süt; un; nişasta; şeker; yumurta sarısı  ve vanilyayı iyice karıştırıp pişiririz.
  10. Pişen kremamıza beyaz çikolata rendesini ve bir miktar portakal kabuğu reçelini ilave edip mixerle iyice çırparız.
  11. Daha sonra kremamıza 1 su bardağı sütle hazırladığmız krem olemizi ilave edip tekrar çırparız.
  12. Hazırladıgımız kremayı pişen profiterol halkalarımızın içine koyarız.
  13. Herbirinin üstüne birer çay kaşığı portakal kabuğu reçeli koyup pudra şekeri eleriz.

AFİYET OLSUN..
Sevgiler..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic