DUL AVRAT ÇORBASI( ERİŞTE ÇORBASI)

Adana'mızın en eski yemeklerindendir Dul Avrat çorbası..Küçük büyük herkesin favorisidir..Hem çok besleyicidir,hemde lezzetine doyum olmaz...Hadi bugün  mutfağa girip eskilerden gelen bu geleneksel yemeğimizi pişirelim,küçük büyük herkesi mutlu edelim...


MALZEMELER
1kase haşlanmış yeşil mercimek
1 kase kare erişte
1 kase haşlanmış nohut
 1tane orta boy soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tane domates  rendesi
1 yemek kaşığı margarin veya sıvı yağ
tuz
az karabiber
1 limon suyu
2 bardak et suyu
3 bardak su
1  çay kaşığı kuru nane

YAPILIŞI
  1. Yağınızı tencerenize koyun,ısınınca küçük doğranmış soğanlarınızı ekleyin,kavurun.
  2. Soğanlarınız kavrulurken salçalarınızıda ekleyin,iyice karıştırın.
  3. Sonra mercimeklerinizi ve nohutlarınızı ekleyin biraz kavrulsun.
  4. Bu karışıma domateslerinizi ,tuzu ve karabiberide ekleyin,biraz pişsin.
  5. Biraz pişince et suyuyla suyu karıştırın, çorbanıza ekleyin.
  6. Tencerenizin kapağını kapatın ,çorbanız kaynasın.
  7. Çorbanız kaynamaya başlayınca eriştelerinizi çorbanın içine atın.
  8. Pişmeye yakın limon suyunu ekleyin ve altını kapatın.
  9. Üzerine kuru nane atın.
NOT :Hazır erişte bulmadıysanız,1 yumurta ,su,biraz tuz  ve unla az miktarda hamur yoğurup,sonrada açıp küçük kareler halinde kesebilirsiniz..
    AFİYET OLSUN.Sevgiler.....

    2 yorum:

    1. Ben soğan koymam ama birinde de sarımsaklı yemiştim..bence tadı birbirne yakışan tüm lezzetler çok güzel...mesela ben nohut da koymam ama şimdi okuyunca..neden olmasın dedim..kesin yakışır Nurşencim:)

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Efsuncum bizim usul tam köy usulü..Bence denemelisin,çok lezzetli oluyor canım..sevgiler..

        Sil

    Image and video hosting by TinyPic

    Nurşen Aksoy

    Image and video hosting by TinyPic