ÇİLEK MUSSLU PASTA

Çilek mevsimi geldi....Kocaman kocaman , kıpkırmızı ,mis gibi kokan çilekler tezgahlarda yerini almaya başladı..Nurlu Mutfakta da çilekli pasta şöleni başladı.....Çilekli tartlar ,pastalar,muhallebiler sıraya girdi ,yapılmayı bekliyorlar..Evettt...İlk olarak ÇİLEK MUSLU PASTA  yapıyoruz.Hafiff ,serin,lezzetli...Yerken damağınızda muhteşem tatlar bırakacak bir pasta..
MALZEMELER


TART HAMURU
1,2 çay bardağı un 
1/ 2 kahve fincanı esmer şeker
75 gr.tereyağ
1 paket vanilya
1 çay bardağı iri dövülmüş kavrulmuş fındık

MUS İÇİN
3 tane yumurta beyazı
1 çay bardağı+1 yemek kaşığı  şeker
1 paket vanilya
200 ml.krema
1,5 su bardağı çilek peltesi
1 paket beyaz çikolata
2 tatlı kaşığı toz jelatin
süslemek için çilek

YAPILIŞI
  1. Yumuşak tereyağınızı ,esmer şekerinizi ,vanilyanızı ve ununuzu iyice yoğurun..Fındıklarınızı da kavurun , irice dövün ve  hamura ekleyin.
  2. Hazırladığınız tart hamurunu 24 cm.lik tart kalıbına elinizle yavaşca basarak yerleştirin,kenarlarını 4 -5 cm.yükseltin.175 derece fırında 15 dakika pişirin.(tart kalıbınızın altını hamuru yerleştirmeden önce yağlı kağıtla kaplayın.)
  3. Pişen hamurunuzu buzdolabına koyun ,soğutun.
  4. Çileklerinizi rondodan çekerek 1,5 su bardağı çilek peltesi hazırlayın.
  5. Beyaz çikolataları bıçakla ince ince kıyın.
  6. Kremayı iyice kabarana kadar çırpın.
  7. Yumurta beyazlarını iyice çırpın,katılaşan yumurta beyazlarınıza kaşık kaşık şekeri ekleyin,iyice tekrar çırpın.
  8. Jelatini 3 yemek kaşığı ılık suda eritin.
  9. Katılaşan yumurta beyazlarına önce vanilyayı,sonra çilek peltesini ve sonrada erittiğiniz  jelatini ekleyip,tekrar iyice çırpın.
  10. Çilekli karışıma yavaşca çırptığınız kremayı ekleyin ve kaşıkla söndürmeden karıştırın.
  11. Bu karışıma doğradığınız beyaz çikolatayıda ekleyin.
  12. Hazırladığınız çilekli musu soğuyan tart hamurunuzun üstüne dökün ve üstünü iyice örtüp buzlukta 6 saat dondurun.
  13. Pastanızı ikram edeceğiniz zaman buzluktan çıkarın,kelepçeli kalıptan çıkarın,yavaşca yağlı kağıdı da çıkarın ve servis tabağına alın.Üzerini beyaz çikolata ve çilekle süsleyin,biraz yumuşayınca ikram edin.Kalanını tekrar buzlukta saklayın.
  14. *****Pastanın yapımı, ilk başta çok karmaşık görünebilir ama bütün malzemeleri hazırlayınca çok basit.Yapmaya başlıyınca ne kadar kolay olduğunu göreceksiniz.Sonuç süper, bundan emin olabilirsiniz.

    AFİYET OLSUN..Sevgiler..

11 yorum:

  1. Nurşen abla toz jelatin derken,
    Dr. Oetkerin tart jölesinimş kast ediyorsun?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır Semacım pasta malzemecilerinde satılıyor,toz jelatin diye.Bir de plaka halinde olan var o değil..sevgiler..

      Sil
  2. It is the best time to make some plans for the future
    and it's time to be happy. I'ѵe rеad this post and
    if I could I want tο suggest you few interesting thіngs or
    suggestiоns. Maybe you сould write next articlеs гeferring to thіs aгtiсle.
    I dеsiгe tο read more things аbout іt!


    Аlso ѵisit my blog post :: wedding dresses

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you very much,welcome to my blog..I will visit your blog..

      Sil
  3. I lіke what you guуs tenԁ to be up
    tοo. Thіs sort of cleνer ωогk and eхposure!
    Keep up the veгy gοоԁ worκѕ guys I've incorporated you guys to our blogroll.

    my web page - SEOPressor V5

    YanıtlaSil
  4. When somеonе wrіtes an post he/shе kеepѕ thе
    iԁea οf a usег in hіs/hеr bгaіn that how а user can know it.

    Τhus that's why this article is outstdanding. Thanks!

    Check out my homepage; Latest SEOPressor

    YanıtlaSil
  5. Hello, I enjоy readіng through your post. I wanted to write
    a little comment to suppoгt you.

    My blog pοst ... SEOPressor

    YanıtlaSil
  6. Thіs post is invaluable. Wherе can I find out more?


    Alsο ѵisit my ωebsite: seopressor version5

    YanıtlaSil
  7. Hi, this weekend is fastidious in favor of me, since this point in
    time i am reading this enormous informative piece of writing here at
    my house.

    Look at my weblog: SEO

    YanıtlaSil
  8. I was suggested this blog through my cousin. I am no longer sure whether this publish is written through him
    as nobody else understand such specific approximately my problem.
    You're amazing! Thanks!

    My weblog: Canli radyo

    YanıtlaSil
  9. Hi, this weekend is good for me, because this time i am reading this fantastic educational piece of writing
    here at my residence.

    my weblog - Doug Pitassi

    YanıtlaSil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic