ÇİLEKLİ TRİFLE

İşte yine çilekli muteşem bir lezzet..

Hem göze, hemde damağa hitap edecek süper bir tat.

Adeta bir görsel şölen..

Yapımı çok kolay,ama yapması bir o kadar da eğlenceli bir pasta..

Deneyin ,denemeden bilemezsiniz..

Çocuk büyük herkes bu lezzete bayılacak!!!



MALZEMELER

750 gr. çilek
2 tane muz
15 adet kedi dili
1küçük çilekli jöle
 1 kğ. süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
1,5 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
50 gr. tereyağ
200gr.labne peyniri
2 yemek kaşığı çilek reçeli suyu
1 çay bardağı süt

YAPILIŞI
  1. Nişasta,un,şeker,yumurta sarısı ve sütle pürüzsüz bir krema pişirin.Pişen kremanıza sıcakken tereyağ ve vanilyayı ekleyin,mixerle iyice çırpın.Hafif ılıyınca labne peyniride ekleyin,tekrar 5 dakika çırpın.Kremanız hazır.....
  2. Çilek reçeli suyunu 1 çay bardağı sütle karıştırın.Çilekleri  ve muzları dilimleyin.
  3. Ayaklı bir cam kaseye, önce dilimli çileklerden bir duvar oluşturun..Kedidillerini ,süte önlü arkalı hemen batırıp çıkarın,kasenin altına bir kat dizin.Üstüne kremadan bir kaç kaşık koyun.Onun üstüne doğranmış çileklerden dizin.Tekrar bir kaç kaşık krema koyun,üstüne tekrar kedidili dizin.O katın üstüne krema koyduktan sonra, o katada  dilimlediginiz muzları koyun.Bütün malzemeyi cam kaseniz dolana kadar sırayla dizin.
  4. En son kata krema koyun,üstünü muzlarla ,çilekleri karıştırarak dizin.Üzeri 1 parmak kadar boş kalsın..
  5. Jölenizi  hazırlayın ,dolapta hafif soğusun.Biraz katılaşmaya başlayınca triflenizin en üstüne kaşıkla koyun.Sonra dolaba koyun,5- 6 saat soğusun,jölesi donsun.
  6. İkram edeceğiniz zaman en  üstüne çilekleri doğrayın istediğiniz şekilde süsleyin..
*****Kedidillerinizi süte hafifce batırıp çıkarın,içinde fazla tutarsanız erir..

AFİYET OLSUN...Sevgiler..

 

29 yorum:

  1. Gozume harika hitab ediyor ama bilgisayardan dogru agzima da hitap etse hic fena olmaz.
    Elinize saglik olsun,
    Suslu tabak gibi duruyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler..Hemen gönderelim..sevgiler..

      Sil
  2. oy oy oy bu ne guzellik cilek bahcesi gibi.ayyyy hasbahce geldi aklima mmmmhhhh nefis.ellerine saglik hayatim sahane,sevgilerle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çilek bahçesi gibi gerçekten..teşekkürler..sevgiler..

      Sil
  3. ELLERİNE SAĞLIK CANIM MÜKEMMEL
    :)
    BENDE ÖDÜLÜN VAR CANIM
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederimm..Ödülümüde aladım..Çok mersi..sevgiler..

      Sil
  4. bu nasıl bir görüntüdür böyle inanmıyorum harika... ellerine sağlık nurşencim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Arzucum..sevgiler..

      Sil
  5. gerçekten şölen gibi birşey,bayıldım ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  6. CANIM BEN GELDİM...
    RESMİN ÜSTÜNDE SAĞ TIKLA RESMİ KOPYALAYA TIKLA SAYFANA GÖTÜR.. GENE SA TIKLA YAPIŞTIR....KOLAY GELSİNN.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Yordum sizi..sevgiler..

      Sil
  7. harika tarifler
    ellerinize sağlık

    http://laracroft3.skynetblogs.be
    http://lunatic.skynetblogs.be

    YanıtlaSil
  8. goruntu harika.boyle resimleri,tatlilari gordukce hemen mutfaga kosup aynilarini deneyesim geliyor.ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen bende resimde gördüm hemen koştum yaptım..Sende dene bence süper oldu..sevgiler..

      Sil
  9. ELLERİNİZE SAĞLIK, ÇOK GÜZEL GÖZÜKÜYOR BENDE MİSAFİRLERİME YAPMAK İSTİYORUM.AMA SERVİS KONUSU NASIL OLACAK PEK ANLAYAMADIM.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba..Servisi kaşık kaşık ıkram edeceksiniz..İsterseniz tek kuplardada yapabilirsiniz..Sevgiler..

      Sil
  10. Nurşen Abla, herşey harika.. Ellerine sağlık.. ben de bu işlere biraz meraklıyım ve yemek bloglarını takip ediyorum. Şu blogda da güzel tarifler var bakmak istersen: http://www.the-girl-who-ate-everything.com/
    öpüyorum sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Remoşcum çok teşekkür ederim..Biliyorum o blogu çok güzel..Bende sizi öpüyorum,sevgiler..

      Sil
  11. Nurşen Abla Merhaba,

    Ellerine saglık,ben de yaptım çilekli trifleden,nefis oldu,kızım bayıldı.Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayşencim ellerine sağlık.beğenmenize sevindim...Güzel kızın öpüyorum..sevgiler..

      Sil
  12. mukemmel oldu cok tesekkurler ,tarifiniz de cok guzeldi....su ana kadar internetten indirdigim en guzel tatli tarifi...bu arada istanul kicthennette aynisini yemdim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim..Beğenmenize sevindim..sevgiler..

      Sil
  13. nurşen ablacımmm bloguna girdim çıkamıyorum sanırım burda sahur yapıcammm çilek bahçesi gibii bayıldım ben bunaa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım teşekkür ederim...Hemen yapalım diyecem ama çilek kalmadı..İnşallah çilekler çıksın,söz..sevgiler..

      Sil
  14. Ya atlamis olabilirim ama cilek receli suyunu hangi asamada kullaniyoruz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çilek suyunu,sütle karıştırıp,kedi dilini ıslatmakta kullanıyoruz..

      Sil
    2. Tesekkur ederim, atlamisim. Ellerinize saglik

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic