PIRASALI HAVUÇLU BULGUR PİLAVI

Çeşit çeşit pilavlar yemeklerimize bütün lezzetleriyle eşlik ederler..Kimi zaman sade ,kimi zaman etli,kimi zamanda sebzeli pilavlar . ..Bulgur,pirinç yada dövme hepsinin yeri ayrıdır sofralarımızda..Bugün sağlıklı ,hafif ama çok seveceginiz bir bulgur pilavı tarifini paylaşıyorum.Havuç ve pırasanın birleşimiyle oluşan ve salçalarla renklendirilen bu pilavla sofralarınız yeni bir lezzetle tanışacak..Sizlere şimdiden afiyet olsun..
Malzemeler
2 su bardağı iri bulgur
4 tane havuç
1 büyük soğan
1 deste pırasa
2 tane kırmızı biber
2 tatlı kaşığı domates salçası
2 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı  acı kırmızı pulbiber
1 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı sıvı yağ
100 gr.tereyağ
1tane etsu tablet
3,5 bardak su
YAPILIŞI
  1. Pırasaları ince ince doğrayın,havuçları soyup rondodan geçirin.
  2. Soğanı küçük çintin,kırmızı biberleri küçük doğrayın. 
  3. Önce soğanı ve sıvı yağı pilav tencerenize koyun.
  4. Kavrulan soğanınıza havuçlarınızı ekleyin biraz daha kavurun.İçine  kırmızı biberleri ve pırasalarınızıda ekleyin .
  5. Pırasalarda hafif kavrulduktan sonra bulgurunuzu ve salçalarınızı ekleyin,hepsini beraber kavurun.
  6. Kavurma işleminiz bitince pilavınızın baharatlarını,tereyağı ve etsu tabletide koyun,suyunuda ilave edip ,pişirin.
AFİYET OLSUN..Sevgiler...


 

2 yorum:

  1. çok değişik bir lezzet sunum harika sevgilerimle ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim..Gerçektende misafirlerim çok beğendi..Tavsiye ederim..Sevgiler..

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic