15 Ağustos 2012

Ev Usulu Kıymalı PİDE


Canınız şöyle sıcacık mis kokulu pide mi çekti???Yapması çok zor demeyin..Artık çok kolay, hazırlamasıyla, pişirmesiyle ,hemen 1 saatte sıcacık ev pideleriniz hazır..Nasıl mı????Tabiki Nurlu Mutfağın lezzetli ve pratik tarifiyle..Haydi üşenmeyin ,hemen deneyin mutfağınızda fark yaratın...



Bizim pidelerimizin pişmesiyle ,tükenmesi 10 dakika sürmedi..Bakalım sizin evde ne kadar dayanacaklar!!!!!
Pidelerimizi hazırladıktan sonra fırına koymadan 10 dakika beklettik,hafif mayalanması için..
MALZEMELER
250 gr.dana kıyma
2 adet soğan
2 adet domates
3adet yeşil biber
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı yoğurt
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı acı pulbiber
HAMURU
2 su bardağı un
1 su bardağı süt
1,5 tatlı kaşığı kuru maya
2 yemek kaşığı sıvı yağ
25 gr.erimiş margarin
2 çay kaşığı tuz
2 kesme şeker
1 yumurta akı( sarısı üzerine)
YAPILIŞI
  1. Önce hamurumuzu yapalım..Sütümüzü hafif ılıtıp,içine 2 kesme şeker ve kuru mayayı ekliyelim.
  2. Unumuzu yoğurma kabına koyup,ortasını havuz gibi açalım..İçine mayalı sütü,sıvı yağı,erimiş margarini,tuz ve yumurta akını ekleyip yoğuralım..Yumuşak bir hamur olacak..Ununuz biraz az gelirse kaşıkla bir kaç kaşık ekleyin..Benim ölçüme tam 2 bardak yetti..Unutmayın hamurumuz yumuşak olacak,mayalanbilmesi için.
  3. Yoğurduğunuz hamurun üzerini örtün ,sıcak bir ortamda yarım saat mayalansın..
  4. Bu arada soğanı,domatesi ve yeşil biberi çok küçük küçük doğrayın.Doğradığınız soğanı tuz,kırmızıbiber  ve karabiberle iyice ovun..İçine salçayı ve kıymayıda ekleyin ve tekrar yoğurun.En son domates yoğurt,sıvıyağ  ve biberi ekleyin..
  5. Mayalanan hamuru ben 12 ye böldüm..Daha küçük arzu ederseniz 16 ya bölebilirsiniz..Böldüğünüz hamurları bezeler haline getirin..Teker teker merdaneyle 4 -5 cm.lik ovaller halinde açın..Kaşıkla hazırladığınız içten bolca her tarafına gelecek şekilde yayın.Daha sonra uzun taraflarından 3 er cm.üzerine doğru kapatın,işi ucu birleşetirerek kıvırın,pide haline getirin... 
  6. Hazırladığınız pidelerin kenarlarını 1 tatlı kaşığı sıvıyağ koyduğunuz yumurta sarısını sürün ve 160 derece hafif ılık fırında pişirin..Pidelerinizin üzeri iyice kızarınca pişmiş demektir..
  7. Tepsiyi yağlı kağıtla kaplarsanız ,daha iyi bir sonuç elde edersiniz..
AFİYET OLSUN.SEVGİLER..






31 yorum:

  1. Nefis olmuş ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. ama bu saatte bu bana yapılmaz ki :(
    olsada yesem şimdi

    eline sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla kalsa seve seve yollardım..ama ilk 10 dakikada bitti..teşekkürler sevgiler

      Sil
  3. Nefis nefis bizde de 10 dakikada biter.Ellerine sağlık.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler kekikcim..fırından çıkmasıyla bitmesi bir oldu zaten..sevgiler

      Sil
  4. Bunlar Samsun Pidesi gibi olmuş. Ellerine sağlık.
    Sahur saatine de tam uydu Nurşencim!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Pırılcım..çok nefis olmuşlardı..

      Sil
  5. harika görünüyor,acıktım mı ne?:)ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  6. This looks incredible! In fact, a recipe I will add to my folder of blogger recipes to try. WOW!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thanks Ellen..really it was incredible..try and please write me back..

      Sil
  7. Harika görünüyorlar, ellerinize sağlık. Pideyi evde yapmayı ben de çok seviyorum. Afiyetler olsun.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,çok keyifli bir pideydi..çok övgü aldı..sevgiler..

      Sil
  8. Pideler harika olmus :) Mutlaka tarifinizi deneyecegim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Julia...tavsiye ederim..bizim evde çok beğenildi..

      Sil
  9. Nasıl güzel görünüyorlar, annemle bayıldık ellerinize sağlık sizede iyi bayramlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim..Gerçekten çok güzel olmuşlardı..sizlerede iyi bayramlar..sevgiler.

      Sil
  10. Hi Nursen! Thank you so much for sharing your recipe on our Blog Hope Recipe Swap today. I truly love this recipe :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. You are wellcome Ellen..Ilove fridays and your blog hope recipe swap..thanks for inviting..

      Sil
  11. WOWZA, I am adding this to my To-Do List!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. I am happy to like the recipe..You will like this turkish delight..you are wellcome..

      Sil
  12. Fantastica ricetta!!!! Bravissima, ciao

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thanks Poala...It is like pizza..you are wellcome..

      Sil
  13. Pidelerinizi Big Green Egg ile mükemmel lezzette pişirebilirsiniz. http://www.facebook.com/BigGreenEggTR

    YanıtlaSil
  14. arkadaşlar ben denedim çok cici oluyorlar ama içe göre hsmur yarı yarıya az geliyor. tavsiyem hamur malzemelerini iki katı yapın ve sonra 12 beze yapın.

    YanıtlaSil
  15. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  16. CANIM HEADER IN ÇOK İÇ AÇICI
    PİDELER İSE İŞTAH AÇICI
    ELLERİNE SAĞLIK CANIM

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,çok lezzetli oluyor..Tavsiye ederim..

      Sil