Karamelize Soğanlı Mercimekli Pilav

Çıtır çıtır kramelize soğanlı,nefis bir pilav...Mercimekli pilav sevenler, haydi doğru mutfağa...Bugün akşama, lezzetine doyamıyacağınız leziz bir mercimekli bulgur pilavı pişiriyoruz..

MALZEMELER
2 su bardağı iri bulgur
1 su bardağı yeşil mercimek
4 su bardağı sıcak su
4 tane soğan
2 yemek kaşığı tereyağ
tuz
kimyon
2 yemek kaşığı zeytinyağ
YAPILIŞI
  • Mercimekleri 2 bardak suda hafif diri kalacak şekilde haşlayın.1 kaşık tereyağ,1 kaşık zeytinyağı pilav tencerenize koyun.Hafif ısınınca bulgurunuzu içine atın hafif kavrulsun,kavrulurken haşlayıp süzdüğünüz mercimekleride ekleyin.2 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı kimyonuda ekleyin..4 bardak sıcak suyuda ekleyin,kısık ateşte pişmeye bırakın..Pilavınız pişerken soğanlarınızı ikiye bölüp ,ince ince halkalar halinde doğrayın ve geriye kalan 1 kaşık tereyağ,1 kaşıkta zeytinyağda karamelize olana kadar kavurun..Pilavınız pişince karamelize olan soğanları pişen pilavınızın üzerine yağıyla beraber dökün karıştırın..Daha sonra biraz dinlendikten sonra servis edin..
AFİYET OLSUN..SEVGİLER..

4 yorum:

  1. canım eline sağlık mercimekli halini çok severim ama soğanlı hiç denememiştim. çok yakıştığına eminim kesinlikle denicem sevgilerle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arzucum kasinlikle denemeni tavsiye ederi..Bir daha soğansız yapmıyacaksın eminim...teşekkür ederim sevgilerimle..

      Sil
  2. What a healthy way of cooking lentils. It sure makes the protein complete with the bulgar. I love it!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you Ellen..This is again a traditional meal..ı think you and your husband will love this very much..

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic