Mantarlı Soğanlı Kiş[TART]

Mantarla,soğanı birleştirdik..Mis gibi sütlü lorla harmanladık..Kremayla süsledik..Çıtır ,leziz hamurun üzerine yerleştirdik...Ortaya , daha fırındayken kokusuyla ,iştahımızı kabartan lezzetti bol kişimiz çıktı..İster iftarda,ister sahurda,yada akşam 5 çayına.....Mantar sevenler,hemen deneyin,pişman olmıyacaksınız..Kimse bir dilimiyle yetinmeyecek..

Tartınızı misafirlerinize sıcak veya hafif ılıkken ikram edin..Tadına doyamıyacaklar..


MALZEMELER

TART HAMURU
100 gr.yumuşak tereyağ
3 yemek kaşığı soğuk süt
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un (2 su bardağı kadar)

İÇ HARCI
1 kavanoz mantar
1,5 tane doğranmış büyük boy soğan
250 gr.lor peyniri
1 çay kaşığı karabiber
200 ml.krema
2 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar
YAPILIŞI
  1. Tereyağ,süt,şeker,tuz ve unla yumuşak,pürüzsüz bir tart hamuru yoğurun.
  2. Hamurunuzu buzdolabında 1 saat dinlendirin.
  3. Soğanınızı küçük küçük doğrayın.Mantarlarınızı yıkayın ve halkalar halinde doğrayın,çok küçük olanları tüm bırakın..Harcın içinde tüm tüm kalsınlar..Daha şık bir görüntü oluyor..
  4. 1 yemek kaşığı sıvı yağa önce soğanlarınızı koyun,kavrulsunlar..Hafif kavrulunca mantarları ekleyin ve biraz beraber kavrulsunlar..Hafif soğuyunca lor peynirini ve karabiberi ekleyin,karıştırın..Tadına bakarak arzuya göre birazda tuz ekleyin..
  5. 2 yumurta sarısını iyice çırpın , kremayla ve kalan 1 kaşık sıvı yağla karıştırın..
  6. Dinlenen hamuru tart kalıbınızın boyuna göre merdaneyle 2 cm.kalınlığında açın,tart kalıbına yerleştir..Çatalla hafice delin.Sonra üzerine yağlı kağıt ve kuru bakliyat  koyarak,10 dakika ön pişirim yapın..
  7. Ön pişirim yaptığınız tart hamuru hafif soğuyunca lorlu harcı içine yerleştirin ve hazırladığınız kremalı sosu üzerine kaşık kaşık dökün..
  8. 175 derece fırında 45 dakika kadar pişirin,son 10 dakika rendelenmiş kaşar peyniri üzerine serpin..Peynir kızarınca tartınız pişmiş,demektir..
****Ben Çay Sütün lorunu kullanıyorum..Tavsiye ederim mis gibi süt lezzeti var..Arzuya göre taze mantarda kullanabilirsiniz ama taze mantarın sulanma riski var..Kavanozda salamura olanlar daha pratik oluyor..
AFİYET OLSUN..SEVGİLER..

16 yorum:

  1. Nefis olmuş çok güzel görünüyor ellerine sağlık afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handancım teşekkür ederim...sevgiler..

      Sil
  2. mantara da kişe de bayılırım,nefis görünüyor ellerine sağlık ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman buyurun hemen ikram edelim..Teşekkürler sevgiler..

      Sil
  3. Nursen, this looks absolutely delicious! You really impress me with your recipes.

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel görünüyor hep yapmak istemişimdir böyle bir kiş ,ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence bunu deneyin çok lezzetli oluyor...teşekkür ederim..

      Sil
  5. Nurşen ablacım bu nasıl bişi olmuş off off..bu tarifini en kısa zamanda denemem lazım :)ellerine sağlık nefis görünüyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevilcim bencede denemelisin..lezzeti süper..sevgiler..

      Sil
  6. Bayılıyorum tuzlu tartlara..Ellerine sağlık Nurşen ablacım,sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimde çay sofrasında favorimdir,tuzlu tartlar..teşekkürler Simgecim..sevgiler..

      Sil
  7. Nurşen'cim harika olmuş.Ellerine sağlık.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Kekikcim..iyi bayramlar..

      Sil
  8. Kiş hiç denemediğim bir tarif ama merak edmiyor da değilim :) Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Leylacım benim çay sofralarımda her zaman en az bir çeşit kiş olur..lezzetleri süperdir..denemeni tavsiye ederim..teşekkürler,sevgiler..

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic