Domatesli Süs Biberi Turşusu

Mis gibi yaz domatesleriyle ,minicik süs biberlerini birleştirdik..Sarmısakla süsledik..Elma sirkesiyle tatlandırdık..Kavanozlara koyduk ve ortaya rengarenk bir turşu çıktı..İster ekmeğinizi batırın yiyin,ister yemeğinizin yanına salata niyetine..Bu turşuyu çok seveceksiniz...Şiddetle tavsiye edilir...


MALZEMELER
1 kilo sarı süs biberi
3 kilo domates
1 su bardağı elma sirkesi
1,5 yemek kaşığı iri tuz
15 diş sarmısak
1 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı zeytinyağ
YAPILIŞI
  1. Süs biberlerini yıkayın,iyice kurulayın. 
  2. Domateslerin kabuklarını soyun,rendeleyin.
  3. Sarmısakları soyun,doğrayın.
  4. Kavanozlarınızı yıkayın ,kurutun,kapaklarını kaynatın,kurulayın.
  5.  Genişce bir karıştırma kabının içine rendelenmiş domatesleri,biberleri,elma sirkesini,şekeri,tuzu ve doğranmış sarmısakları koyun karıştırın.
  6. Daha sonra hazırladığınız bu karışımını 1 kiloluk kavanozlara paylaştırın.Ağzında 2 parmak eksik yer kalsın.Üzerine 2 tatlı kaşığı zeytinyağ koyun ve kaynamış kapaklarla sıkıca kapatın ve ters çevirin..Arzu ederseniz kalan boşluğa taze doğranmamış maydanoz koyabilirsiniz.Ben koymuyorum.
  7. Kavanozları gölgede 2- 3 gün bekletin.Ara ara ters çevirin.Daha sonra buzdolabında muhafaza edin.Turşumuzu 1 kiloluk kavanozlarda hazırlıyoruz ,çünkü açılınca çabuk bitsin diye..İçinde domates olduğu için çabuk asitleniyor..
  8. Bu turşuyu yemeklerinizin yanında salata niyetine veya kahvaltı sofranızda keyifle ikram edebilirsiniz..Çok seveceksiniz..
AFİYET OLSUN..SEVGİLER..

22 yorum:

  1. off nasıl canım çelti. Biberler acıysa tam benlik. Bu haftasonu bende domates yapıcam. iyi biber bulursam bunu da deniycem mutlaka. elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evett biberlerimiz acı..Nefis oldu...tavsiyede edilir..sevgiler.

      Sil
  2. ahh buna bayılırım ben ..ellerine sağlık Nurşen ablacım ..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende bayılıyorum ama çok ekmek yediriyor..yaa.

      Sil
  3. offf nefis olurr.
    çok yapmak istiyorum aslında ama hiç turşu yapmadım cesaret edemiyorum
    ellerinize kollarınıza sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok kolay aslında bence deneyin azda olsa..Özelliklede bu turşu çok keyifli..teşekkürler.

      Sil
  4. ayyy gerçekten canım çekti yarın kışlık domates yapacaktım hemen bunuda yapmalıyım ellerinize sağlık:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bencede yap canım,çok seveceksiniz...Küçük kavanoz unutma yalnız..teşekkürler..

      Sil
  5. malzemelerimi aldım sizden özenip hemen başlıyorum yapmaya.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kolay gelsin Pınarcım..Şimdiden afiyet olsun..

      Sil
  6. Ben de yaptım bitirdim. Seninkiler de çok güzel görünüyor.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ellerine sağlık Kekikcim..Afiyetle yiyiyelim inşallah..sevgiler..

      Sil
  7. Nursencigim,harikasin...bugun kurufasulye ve pilav eşliğinde biber turşusu ikram ettim aileme.sayende bolca övgü aldım.cok lezzetli bir tarif teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gamzecim esas sizler harikasınız,ellerine sağlık..Böyle güzel ve içten yorumlar alınca çok seviniyorum.Teşekkür ederim,sevgiler..

      Sil
  8. Sitenizin girmediğim sayfası kalmadı, herşey orjinal ve mutlaka yapılması gereken şeyler. Bu turşuyada bayıldım, en kısa zamanda mutlaka yapacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumunuz için teşekkür ederim.Tavsiye ederim,çok lezzetli ve orjinal bir turşu..

      Sil
  9. ELİNE SAĞLIK BALIM NEFİS DOMATES ALDIM BENİ BEKLİYOR
    BİBERDE ALDIM TURŞU KUR DİYOR:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman hemen domatesli turşu kurma zamanı,şimdiden ellerine sağlık..Bayılıyorum,kış hazırlıklarına..ve o hazırlık heycanına..sevgilerimle..

      Sil
  10. Nurşencim kışlık domateslerim sayende hazır :) Canına , yüreğine sağlık. Sevgiler, Didem Sumer

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Didemcim keyifle ,sağlıkla yemek naip olsun,ellerine sağlık canım.sevgilerimle..

      Sil
  11. Mrb..ben tarifinizi denedim cokta guzel gozukuyolar:)kac gune hazir olur bu tursular :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 15 gun sonra yiyebilirsiniz,ama buzdolabinda muhafaza edin.ellerinze saglik.

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic