Kışlık Domates Konservesi

Kış hazırlıkları bütün hızıyla başladı...Kışın hormonsuz ve lezzetli domatesler yiyebilmek için bizde şimdiki güzelim hormonsuz,,kıpkırmızı ve lezzetli yaz domatesleri çeşitli yöntemlerle daha sonra kullanmak için depoluyoruz.İşte yaptığımız domates konserveleride bunlardan biri..Pratik ,lezzetli ,kullanımı kolay ve tabiki de çok sağlıklı..Hazır domatesler bu kadar güzelken,önümüzdeki kış için sizde kolları sıvayın ,yapımı pratik,saklaması kolay,yemesi güzel bu konservelerden sizde hazırlayın...



Hazırladığımız bu sosları,kışın pratik bir şekilde çorbalarda,makarnalarda ve yemeklerde kullanın..

Domatesleriniz kaynamaya başlayınca üzerinde biriken köpükleri bir kaşık yardımıyla toplayın.!!! 
MALZEMELER

6 kilo Bursa domatesi
2.5 çorba kaşığı iri tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağ
6 kesme şeker
4 adet 1 kiloluk cam kavanoz
YAPILIŞI
  1. Domatesleri iyice yıkayın,büyük bir tencereye rendeleyin.(yarısını rendeleyerek,yarısınıda doğrayarak hazırladım.)
  2. Rendelediğiniz domateslerin içine 3 yemek kaşığı tuz ve şekeri ekleyip 20 dakika kadar kaynatın.Kaynadıktan sonra  içine 2 yemek kaşığı da zeytinyağ ilave edin.
  3. Domates sosunuz kaynarken üzerinde biriken köpükleri kevgirle toplayın.
  4. Domates sosunu hazırlamadan önce kavanozlarınızı iyice yıkayın kurutun ve kapaklarını kaynatın.Sonrada onları iyice kurutun.Kavanozlar yeni olmasada,kapakların yeni olması şart,yoksa konserveleriniz bozulur..[Bu konservemizin püf noktalarından biri]
  5. Sosunuzu 25 dakika kaynattıktan sonra daha sıcakken kavanozların ağızında hiç boşluk kalmıyacak şekilde doldurun ve kaynatıp iyice kuruladığınız kapakla hemen sıkıca kapatıp ,ters çevirin.
  6. Kavanozların hepsi böyle doldurun,6 kilo domates 4 tane 1 kiloluk kavanoza tam geliyor.Doldurup ters çevirdiğiniz ve tepsiye dizdiğiniz kavanozları,mutfağınızda güneş görmeyen bir yere koyun,üzerlerine bir havlu kapatın,ışık almasın.Soğuyana kadar ters çevirmeyin.
  7. İyice soğuduktan sonra ters çevirip,kullanana kadar güneş görmeyen kuru bir yerde muhafaza edin.Kavanozu açtıktan sonrada buzdolabında muhafaza edin..
****Bursa domatesleri konserveler için çok uygun..Zamanı çabuk geçer,bitmeden yapın..
AFİYET OLSUN..SEVGİLER..


13 yorum:

  1. yaz domatesi gibi var mı?bende bir posta yaptım ikinci postayı da yarın yapacağım inşallah,ellerine sağlık afiyetle yiyin ....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,sizede kolay gelsin..sevgiler..

      Sil
  2. bende yaparım her yaz birazda biberle kaynattım mı olur menemenlik ohh kışın tadına doyulmaz ellerinize sağlık:)) Cuma pazarından alacağım domatesçikleri cumartesi Pınar işbaşında:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ,biberlide yapacağım Pınarcım...Sana şimdilik kolay gelsin..sevgiler..

      Sil
  3. ohhh mis gibi yaz domatesi
    afiyetle yersiniz inşallah
    ellerine sağlık canım
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.

      Sil
  4. kışın ne güzel geliyor bu hazırlananlar ..bende birkaç kavanoz yaptım ama daha yapmam lazım yetmiyor sonra ..ben rendeleyerek yapmıyorum domateslerı rondodan gecırıyorum Nurşen ablacım sonra biraz suyunu süzdürüyorum ..süzülen suları buzdolabı poşetleriyle dondurucuya kaldırıyorum onları çorbalarda kullanıyorum..kalan pelte kısımlarınıda kaynatıp kavanoza koyuyorumm..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ellerine sağlık :)afiyetle yemek nasip olsun inşallah ..

      Sil
    2. Sevilcim hepimize inşallah,keyifli kışlar..İnşallah şu kötü günlerde geçer..Güzel günlerde nasip olur..Ben Bursa domatesi kullanıyorum,onlar çok etli ve rengi çok güzel..Çok sulanmıyorlar..Tavsiye ederim.SEVGİLER..

      Sil
  5. tavsıyenı degerlendırıcem Nurşen ablacım..sevgıler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdiden ellerine sağlık Sevilcim..sevgiler.

      Sil
  6. Nurşen abla sen harikasın, yaptığın herşeyi yapasım geliyo. Emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim...Domatesi muhakkak yapmalısın..Kışın işine çok yarayacak..

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic