9 Eylül 2012

SEBZELİ BİFTEK SARMA

Bazen canımız özel ama pratik bir yemek yapmak ister..İşte size bir fırsat.....Çok leziz ve şık bir öneri..Sebzeli Biftek Sarma..Hemen bugün bifteklerinizi alın,dinlendirin yarın muhteşem bir yemek hazırlayın..





MALZEMELER
 
12  adet ince dövülmüş biftek
3 adet havuç
2 adet biber
1 adet kabak
4 tane yeşil biber
6 diş sarmısak
5 adet domates
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
12 adet kürdan
BİFTEKLERİ MARİNE ETMEK İÇİN
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı karabiber
deniz tuzu
YAPILIŞI
  1. Bifteklerinizi bir gün önceden süt,sıvı yağ ve karabiberle marine edip buzdolabında bekletin..Sadece beklettiğiniz kabın ağızını iyice kapatın etleriniz hava almasın..
  2. Ertesi gün havuçlarınızı ,kabaklarınızı ve biberlerinizin hepsini jülyen şeklinde doğrayın.
  3. Tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağı koyun,hafif ısınınca 3 diş doğranmış sarmısağı koyun ve üzerine havuçları ilave edip,kavurun..Havuçlar hafif yumuşayınca kabaklarınızı ve  biberlerinizi ekleyin ve beraber kavurun..Sonrada biraz karabiber ve soya sosunu ilave edin..Sebzeler soya sosunu çekince altını kapatın..Yalnız bu işlemi yüksek ısıda yapınki sebzeler ölmesin..
  4. Sebzeler soğuyunca dolapta beklettiğiniz biftekleri çıkarın,her birinin içine yeteri kadar sebzelerinizden koyup ,biftekleri rulo yapın ve bir kürdanla tutturun..
  5. Sarma işleminiz bitince sebzeleri kavurduğunuz tavayı yıkamadan içine tereyağı ekleyin,ısınıncada sardığınız biftekleri içine koyup ,arkalı önlü kızartın..
  6. Sosu içinde ufak boy bir soğanı ,domatesleri ve kalan sarmısakları rendeleyin,1 yemek kaşığı sıvıyağ ekliyerek kavurun,kavrulurken içine salçanızı,tuz,karabiber,kırmızıbiber ve şekerinizi ekleyin..En sonda 1 kahve fincanı sıcak su ekliyerek sosunuzu bitirin.
  7. Kızarmış bifteklerinizin kürdanlarını yavaşca çıkarıp,bir fırın kabına dizin.Üzerine domates sosunuzu dökün,ağzını folyoyla kapatın ve 190 derece ısıtılmış fırında 1 saate yakın pişirin.
  8. Daha sonra fırın patatates ,pilav yada makarnayla ikram edin..Ben bu yemeğin yanında pesto soslu makarna ikram ettim..
  9. Etlerinizi bir gün önceden marine ederseniz hem daha yumuşak ,hemde daha lezzetli olur..
Afiyet olsun..sevgiler.



16 yorum:

  1. ben bayılıyorum bu nefis tarife bende arasıra yapıyorum içine bezelyede ekliyorum yine nefis görünüyor ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pınarcım bezelyede çok yakışır..Bir dahaki sefere onuda ekleyeceğim,canım..teşekkür ederim..

      Sil
  2. belli ki çok lezzetli olmuş, ellerine sağlık, ben de denemek istedim şimdi, ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bencede deneyin,çok keyifli ve lezzetli bir yemekti..sevgiler..

      Sil
  3. Ellerine sağlık Nurşencim.
    Senin hızına yetişemiyoruz.
    Ne zaman geldin, ne zaman pişirdin arkadaşım?
    Süper!!! Çok lezzetli olmuştur.!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Pırılcım..Tatile gitmeden pişirmiştim,ama yayınlıyamamıştım..Bugüne kısmetmiş..sevgiler..

      Sil
  4. Ellerine sağlık.Pesto soslu makarnayla da daha bir güzel olmuştur. İyi haftalar. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Kekikcim..Pesto soslu makarnayla çok güzel bir ikili oldular..Sanada iyi haftalar..

      Sil
  5. elelrinize sağlık. hepside birbirindne güzel. nefis tarifler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoigeldiniz..Teşekkür ederim..sevgiler..

      Sil
  6. ellerine sağlık nurcum maşallah arkadaşıma
    soslar konserveler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim..Bu ara hepimiz çok çalışıyoruz..ama çok keyifli..sevgiler..

      Sil
  7. canım çok leziz görünüyor ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  8. Fırında kalma süresi çok uzun değil mi? Kurumuyor mu et?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi pişmesi için ,bu süre yetiyor.Domates sosun içinde olduğu ve üzeri kapalı olduğu için kurumuyor..Tabi yinede kontrollü pişirmeniz gerekli,çünkü her fırının pişirme süresi değişiyor.

      Sil