ZEBRA KEK

Muhteşem görünüşlü,leziz zebra kek..Hani bazı kekler vardır,yerken tam bir klasik kek tadı alırsınız..İşte zebra kek böyle bir lezzet.İçinin görüntüsüyle , lezzetiyle sizi ve misafirlerinizi büyüleyecek..Kekinizi yaparken ki kolaylığına ve sonucuna bayılacaksınız...Haydi doğru mutfağa...Denemeden bilemezsiniz..



               Kekimizin pişmeden önceki hali...        Üzerini bir kürdan yardımıyla şekillendirdim..



MALZEMELER
4 yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
3 su bardağı un
2 tane vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
3 tatlı kaşığı kakao +1/2 kahve fincanı süt
80 gr.bitter çikolata(nestle)
YAPILIŞI
  1. Yumurtaları şekerle iyice çırpın,çırparken içine vanilyaları ekleyin.
  2. Çırpılmış yumurtalara,sırayla çırparak yağ,süt ve elediğiniz un ve karbonatı ekleyin.
  3. Daha sonra kek karışımınızı ikiye ayırın.Birini sade bırakın.Diğerine erimiş çikolata,kakao ve 1/2 kahve fincanı sütü ekleyin.
  4. 28 cm.lik kelepçeli kalıbı margarinle yağlayın ve sonra bir kepçe beyaz kek hamuru,üzerine tam ortadan başlıyarak çikolatalı kek hamuru,sonra tekrar ortasına beyaz kek hamuru koyun.Her katı koyduktan sonra 5-6 saniye bekleyin,biraz yayılsın.Böyle böyle bütün kek hamurlarını üst üste dökerek bitirin.
  5. Kek hamurunuz bitince bir kürdan yardımıyla,içten dışa doğru çizgiler halinde şeritler çizin..Ve  kekinizi şekillendirin.
  6. Daha sonra 175 derece ısıtılmış fırında bir saat kadar pişirin.Kekinizin pişip pişmediğini kürdan yardımıyla kontrol edin.
  7. Kekinizi soğuyunca keskin bir bıçakla dilimleyin..İçi zebra şeklinde nefis bir kek..
*****Kek malzemelerinizin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin..Su bardağınız küçük boy bir su bardağı olmalıdır..
AFİYET OLSUN..SEVGİLER..


28 yorum:

  1. Canım Zebra kek oğlumun favorisidir bizde çok sık pişer.Bu hafta nasipse yapıp oğlumun birliği
    ne Erzurum'a yollıycam ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay canımm.,inan içim bir tuaf oldu...Hayırlısıyla gelmeyi nasip etsin Allahım..Bilirim asker annesi olmayı,benim oğlumda geçen sene 1 sene asteğmenlik yaptı..Asker annesi olmayan anlamaz..Allahım hepsini korusun..hemen yapta yolla bari annesi...arkadaşlarıyla yesinler..sevgilerimle..

      Sil
  2. ellerine sağlık nefis olmuş bayıldım . . .

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık...görüntüsüylede harika....tadı malum zaten...nefis görünüyor.....sevgiler canım...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet süper bir sufleydi..Yiyen herkes bayıldı..teşşekkür ederim sevgiler..

      Sil
  4. ellerinize sağlık enfesssss gözüküyor olsada yesek:((( en kısa zamanda bu keki denemek istiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,gerçekten nefis bir kek oldu..tavsiye edilirrr..

      Sil
  5. Bu keki hep denemek istemiştim.
    Harika olmuş ellerine sağlık.
    İstanbul'da da çalışıyorsun çalışkan arkadaşım!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pırılcım Esmoşumun istekleri doğrultusunda biraz çalıştık..Çok keyifli bir kekti..hem tapması ,hemde yemesi..sevgiler..

      Sil
  6. HEP DENEMEYİ İSTEYİP HİÇ YAPMADIĞIM BİR TARİF
    PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER
    HAYIRLI AKŞAMLAR
    BU ARADA KEK ENFES GÖZÜKÜYOR

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaparken çok eğlenceli,sonuç mükemmel..hemen denemelisiniz..teşekkürler..sevgiler..

      Sil
  7. çok güzel görünüyor afiyet şifa olsun..

    YanıtlaSil
  8. Thank you for commenting on my B-day post!
    Compliments for your lovely dishes!
    XOXO

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you Nina ..You are wellcome..

      Sil
  9. Bellissimo, una vera golosità!!! Complimenti, un abbraccio

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thanksfor your compliments Paola...

      Sil
  10. nurşen ablacım kekiniz sanat eseri gibi olmuş, yemeye kıyamam, sizi tebrik ediyorum tariflerinizin hepsi birbirinden güzel, sayenizde tarif aramaktan kurtuldum, emeğiinize sağlık, teşekkür ederiz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nurselcim güzel yorumun için çok teşekkür ederim..Yaptıklarımı sizlerle paylaşmak bana mutluluk veriyor,beğenmenize çok mutlu oluyorum..sevgiler..

      Sil
  11. canım benim zebralı değil volkan pastası olmuş.
    ellerine sağlık her şeyin mükemmel maşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet,süper kabardı..devasa bir zebra kek oldu..sevgiler..

      Sil
  12. tarif gzel baktığım tüm zebra kek tariflerinden farklı olarak bitter koymuşsunuz kekinizin tadı şahane olur bir tüyoda benden beyaz kısmınada beyaz çukulatayı benmari erit koy arkadaşlarınız neden senin zebra kekinin daha lezzetli olduğunu dünyada anlayamazlar:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok lezzetli ve şık bir kek oldu..Çikolata farkı bir lezzet veriyor keklere..Tavsiyenizi değerlendireceğim..sevgiler..

      Sil
  13. Merhaba..İadeyi ziyarete geldim.Bu kekten ben de yapıp koymuştum..Görünüş süper..Ellerinize sağlık..Güzel paylaşımlar için hep birlikte yola devam:))Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. TEŞEKKÜR EDERİM,HOŞGELDİNİZ..Bazı kekler geleneksel oldu bloglarda..Hepberaber güzel paylaşımlara..Sevgiler..

      Sil
  14. Merhaba,
    Ellerinize sağlı çok güzel görünüyor...Bir sorum olacak: Yumurta sayısı normalde benim klasik kek için kullandığımdan fazla.Merak ettiğim acaba yumurta kokusu yoğun hissediliyor mu? Portakal kabuğu rendesi ilave etsek nasıl olur?Teşekkürler...
    CEREN

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Cerencim..Yumurtayı istersen 4 tane koyabilirsin.Benim yumurtalarım ufaktı..Hiç yumurta kokmuyor,merak etme..Tabikide portakal rendesi koyabilirsin..Yumurtayı vanilyayla çok iyi çırparsan ,hiç kokmaz..Sevgiler..

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic