EBRULİ TARTÖLETLER

Beyaz çikolatayla,fıstıklı bitter çikolatayı  karıştırdık...Leziz tartöletlerin içine yerleştirdik..Ortaya yemeye doyamıyacağınız şık bir lezzet çıktı...Çikolata sevenler buraya,bu nefis tartlar tam size göre...

 
MALZEMELER
Tart Hamuru
150 gr.tereyağ veya margarin
2 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı soğuk süt
2 yemek kaşığı soğuk su
1 paket vanilya
aldığı kadar un
İÇ HARCI
2 paket krema
2,5 paket beyaz çikolata
2 paket bitter fıstıklı çikolata
2 yemek kaşığı tereyağ
YAPILIŞI
  1. Tart hamutuları için, küpler halinde kesilmiş soğuk tereyağ,pudra şekeri,vanilya,süt ,soğuk su ve unla yumuşak bir hamur yoğuralım..Hamurumuzu dolaba koyup bir saat kadar dinlendirelim..
  2. Dinlenen hamuru küçük tartölet kalıplarımıza yerleştirelim ,hamurlarımızın üzerinede çatalla minik delikler açalım ve 175 derece ısıtılmış fırında pişirelim..Eğer küçük kalıplarınız yoksa,tek bir büyük tart kalıbındada yapabilirsiniz..Ama o zaman hamuru yerleştirip delince, üzerine göre bir yağlı kağıt ve bakliyatlarla pişirmeniz gerekiyor..Yoksa hamurunuz ortaya toplanır..
  3. Pişen hamurlarımızı kalıptan çıkarıp,bir tepsiye dizelim.
  4. Hamurlarımız pişerken önce 1 paket kremayı bir soslukta ısıtalım,dikkat edin kaynamıyacak..Isınınca ocaktan alalım.Isınan kremaya bitter çikolatayı ve tereyağın 1 kaşığını ilave edip,iyice eriyinceye kadar karıştıralım..Ve buzdolabına hafif koyulaşması için koyalım,ara ara buzdolabında karıştıralım..tam donmamamsı için.Diğer kremayıda başka bir soslukta beyaz çikolata ve tereyağla hazırlayıp ,buzdolabına koyalım..Onuda arada karıştıralım..Buzdolabında 15 dakikada hafif koyulaşır.
  5. Kremalarınız ve tartölet hamurlarınız hazır olunca birleştirebiliriz..Kalıplara önce bir kaşık siyah çikolatadan,sonra tam onun üzerine beyaz çikolatadan bir kaşık ,sonra tekrar yarım kaşık,siyah,sonra yarım kaşık beyaz koyun ve kürdanla kendinize göre ebrulandırın..Bütün tartöletlerinizi böyle hazırlayın ve donması için buzdolabına koyun.Yaklaşık 4 saat kadar buzdolabında bekletin ve sonrada ikram edin.
  6. Bu tariften 28 tane küçük tartölet çıktı..Ben bitter çikolataları fıstıklı kulladım,yerken tartlara fıstıklar daha güzel bir lezzet verdi..Beyaz çikolatayı siyahtan yarım tane fazla kullanıyoruz, çünkü beyaz çikolatanın  yoğunluğu daha az..
AFİYET OLSUN..SEVGİLER..
     

16 yorum:

  1. Ben bennnnnnnnnn canım ellerine sağlık tartoletler
    nefis sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deryacım hadi gel beraber yiyelimm..arkadaşım..teşekkürler..

      Sil
  2. Tatlı krizlerine birebir.
    Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam tatlı krizine göre oldu,bol çikolatalı..teşekkür ederim..

      Sil
  3. Canım çok şık olmuşlar şöyle mis gibi kokan dumanı üzerinde bir kahveyle bir kaç tane hüpletesim geldi tartöletlerinden. Ellerine sağlıkkk......

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla kahvenin yanınada çok yakıştı Arzucum..hemen sanada yolluyorum..teşekkürler..

      Sil
  4. Onunla bunu, şununla fıstıklıyı karıştırdın, beni de dağıttın. Şu an monitörü yalıyorum gece gece, haberin olsun. Acilen çikolata bulmam lazım, ya da senin blogu dişliyceemm, n'aaptın sen yaa :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eliftcim yalayacak kadar lezzetli oldu valla..Yakın olsak hemen yollardım arkadaşım..

      Sil
  5. nefis görünüyorlar ellerine saglik:)

    YanıtlaSil
  6. nefis nefisss.bayıldım.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Kızlarımı da aldım geldim. Üçümüz de çikolatayı çok severiz. Harika olmuş. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz...TEŞEKKÜR EDERİM,İNŞALLAH BİR GÜN İKRAM ETMEK NASİP OLUR..SEVGİLER.

      Sil
  8. nurşen ablacım bu ne güzel bir görüntü tadı eminim görüntüsündende güzeldir.ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevilcim teşekkürler,lezzetinide seveceğine eminim..sevgiler..

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic