FIRINDA KIYMALI KARNIBAHAR



En güzel kış sebzelerimizden karnıbahar hafif ve lezzetli bir tarifle karşınızda..Hem besleyici,hemde çok pratik bir tarif.Karnıbahar yemeyen çocuklarınıza,bu tarifle karnıbaharı sevdirebilirsiniz..
Yanına bir pilav ve yeşillik yeter..Bol besleyici ,hafif ve kolay bir sebze yemeği..
 
MALZEMELER
 
1 orta boy karnıbahar
250 gr.yağsız kıyma
2 orta boy soğan
4 diş sarmısak
3 adet domates
4 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağ
YAPILIŞI
  1. Öncelikle kıymamızı tenceremize koyalım,suyunu çektirene kadar iyice kavuralım.Kavrulunca içine yemeklik doğranmış soğanlarımızı,sarmısaklarımızı ve 2 yemek kaşığı tereyağ veya margarinimizi ekleyip hep beraber kavuralım.Kıymamıza daha sonra salçalarımızı ekliyelim ve pişirmeye devam edelim.Sonrada biberleri,domatesleri ve baharatlarımızı koyalım.1  veya 2 çay bardağıda sıcak su ekliyelim.Arzuya göre kıymalı sosa piştikten sonra doğranmış maydanozda ekliyebilirsiniz..
  2. İyice piştikten sonra altını kapatalım.Hafif sulu kıvamda bir kıymalı sos olacak.
  3. Şimdi karnıbaharlarımızı hazırlayalım.Karnıbaharlarımızı çiçeklerine ayırıp,hafif tuzlu kaynayan suda 5 dakika kadar haşlıyalım.Çok haşlamayın ,diri kalacaklar.Sonrada soğuk suda yıkayıp ,süzülmeye bırakalım.
  4. Daha sonrada arzuya göre kızartma tenceresinde kızartalım.Kızartmadanda olur,ama hafif kızarınca daha lezzetli oluyor.Kızarınca kağıt havlunun üzerinde yağını alalım.
  5. Malzemelerimiz hazır.Isıya dayanıklı bir kabın içine (borcam)karnıbaharlarımızı dizelim,üzerine kıymalı harcı yayalım.En üzerinide aliminyum folyoyla kapatalım.190 derece ısınmış fırında 45 dakika kadar pişirelim.
  6. Yemeğimizi kızartmadan yaparsanız,tam diet bir yemek oluyor..
AFİYET OLSUN..SEVGİLER.

24 yorum:

  1. ellerine sağlık canım sebzeye bayılırım muhteşem görünüyor :) birde haddimi aşmış mı olur bilmiyorum ama daha önce bloğuma yazmıştım cevap olarak gördün mü bilmiyorum.örneğin bir blogtaki yorumunu görüp sayfana gelmek istiyorum ulaşamıyorum bunu bilerek mi böyle yaptın? yani sana ulaşmak isteyenler izleyici olmak isteyenler ulaşamaz söylemek istedim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım..Rice ederim,bahsettiğin olay nasıl oldu bilmiyorum..Nasıl çözeceğimide bulamadım bir türlü,bu yüzdende izleyici kaybediyorum..Sen acaba biliyormusun nasıl düzeltebileceğimi..Uyarı için çok merci...sevgiler..

      Sil
  2. ooo çok güzel görünüyor
    karnıbahara da bayılırım
    ellerine sağlık ablacığım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeynepcim,bende karnıbahara bayılıyorum.Çok insan sevmez ama bence birde böyle denesinler,çok lezzetli ve besleyici..sevgiler..

      Sil
  3. Karnabahar sezonunu da açtık. Ellerine sağlık. Çok sağlıklı bir tarif. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ,karnıbaharlı tarifler zamanı geldi..Teşekkür ederim Kekikcim..

      Sil
  4. çok severim

    eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  5. Canım hayırlı cumalar bizim evdede çok sevilir sık pişiririm ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deryacım sanda hayırlı Cumalar..Biz de çok severek yiyoruz..

      Sil
  6. Canım,
    ellerine sağlık. Bu tarifle belki bizim evdekilere de yedirebilirim. Görüntü nefis.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,bence çok sevecekler..Böyle piştimi ,çok daha lezzetli oluyor..sevgiler.

      Sil
  7. Tarif hemen kopyalandı. Tam bana göre bir tarif. Ben kızartmadan yapma hakkımı kullanacağım :))
    Ellerine sağlık.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok seveceğini tahmin ediyorum,çok lezzetli oluyor..teşekkürler,sevgiler..

      Sil
  8. HİÇ BU KADAR GÜZEL GÖRÜNEN KARNIBAHAR GÖRMEMİŞTİM
    ELLERİN DERT GÖRMESİN

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lezzetide görüntüsü kadar güzel oldu..Tavsiye ederim..teşekkürler..

      Sil
  9. Karnibahar cok yaparim ama kiymali hic denememistim. harika gorunuyor. Tarif icin cooook tesekkur ederim canim... Ellerine saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman bence hemen denemelisin,Juliacım..Çok lezzetli hafif ve doyurucu bir yemek oluyor..sevgiler.

      Sil
  10. karnıbaharı cok sevıyorum ama kokusundan biraz rahatsız oluyorum o yuzden ocakta yemegını pişiremiyorum hep fırına atıyorum nursen ablacım.. bu kıymalı tarıfıde cok begendım..birdahaki karnıbahar yemegim senin tarifinle yapılıcak ..ellerine sağlık ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevilcim böyle hiç kokmuyor,gönül rahatlığıyla yapabilirsin canım..teşekkürler..

      Sil
  11. Nursen ablacim tarifini denedim...Cok guzel oldu... Tekrar ellerine saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Juliacım beğenmenize saevindim,afiyetler olsun canım...sevgiler

      Sil
  12. merhaba. blogunuzu yeni keşfettim çok güzell...
    karnıbaharı çok severimmm bu tarifi hiç bilmiyorumm birdahakine bunu deneyeceğim :)
    bana da beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ,hoşgeldiniz bloguma..Tabiki ziyaretinize gelirim..Sevgiler..

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic