14 Kasım 2012

MUZLU RULO PASTA


Bugün sizi yine çok eskilerden gelen tanıdık bir lezzetle buluşturuyorum..Hemen hemen hepimizin ilk öğrendiği ve yıllarcada severek hiç bıkmadan yaptığı, çok tanıdık bir lezzet... MUZLU RULO PASTA..Ve bu rulo pastanın en pratik ve leziz tarifi..Oldukça pratik,malzemeleri her evde kolayca bulunabilen malzemeler..


Haydi hemen mutfağa,bu lezzetli ve pratik pastayla süpriz yapmaya..


MALZEMELER
Keki
3 iri boy yumurta
3 tepeleme yemek kaşığı şeker
3 tepeleme yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1,5 çay kaşığı kabartmatozu
1 fiske tuz
Kreması
500 ml.süt
2 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
2,5 yemek kaşığı şeker
2 paket vanilya
1 paket kremşanti
2 adet muz
YAPILIŞI
  1. Öncelikle kekimizi hazırlıyalım.Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın.3 yumurtanın sarısını şeker ve vanilyayla iyice krema haline gelene kadar çırpın.Un  ve kabartmatozunu  ayrı bir kaba eleyin.3 yumurta beyazını bir fiske tuzla kar haline getirin..
  2. İyice krema haline gelen yumurta sarılarına elediğiniz unu kaşık kaşık ekleyin ve çırpın.Sonrada kar haline gelen yumurta aklarını 3 seferde ekleyin ve söndürmeden karıştırın.
  3. Fırın tepsinizi yağlı kağıtla kaplayın ve hazırladığınız kek hamurunu içine dökün,kaşıkla dikkatlice yayın.Hamur ince ve az gibi görünebilir ama,korkmayın yeterli gelecektir..
  4. Sonrada önceden ısıtılmış,175 derece fırında 15- 20 dakika kadar pişirin.Pişip pişmediğini kürdan testiyle yapın,çok çabuk pişecektir..Kekiniz pişerken mutfaktan ayrılamayın çok çabuk pişecektir..
  5. Pişince fırından çıkarın,bir kaç dakika bekleyin,kekin üzerine biraz pudra şekeri serpin,sonrada üzerine bir yağlı kağıt daha kapatın  ve sonrada keki yavaşça kırmadan kağıtla beraber gevşek bir rulo yapın.Üzerine hafif nemli bir bez örtün ve dinlendirin.Bir kenara koyun soğusun.
  6. Kreması içinde 2 yumurta sarısı,şeker,un,nişasta ve sütü iyice karıştırın ve kısık ateşte iyice pişirin.Pişen kremanızı mixerle çırparak soğutun,çırparken içine vanilyaları ekleyin.Soğuyan kremanıza 1 paket toz kremşantiyi ve 1 kahve fincanı kadar daha süt ekleyin ve iyice tekrar çırpın.
  7. Kremanızda hazır olunca ,ılıyan kekinizi yavaşca açın.Açarken dikkat edin,kağıt keke bazen çok yapışabiliyor,o zaman kağıdı nemli bir bezle hafifce ıslatın,kolayca ayrılacaktır.Hazırladığınız kremayı içine dikkatlice yayın.Kekin bir ucuna muzlarınızı soyup , dikkatlice uzunlamasına yerleştirin,sonrada yavaşca kağıdından ayırarak rulo yapın.
  8. Sardığınız rulo pastanızı dikkatlice servis tabağına alın,üzerine muz dilimleri koyun,en üzerinede pudra şekeri ve kakao serpin.
  9. Daha sonrada buzdolabında bir saat kadar soğutun ve ikram edin.
AFİYET OLSUN...



39 yorum:

  1. ya ama olmazki bu saatte rulo pasta gördüm...
    ben şimdi nerden alcam :)))
    ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa gurmecim kusura bakma,borcum olsun..teşekkür ederim..sevgiler..

      Sil
  2. Tam yatacakken Rulo Pasta ekranda göründü.
    Nasıl canım çekti; rüyama muzlu rulolar gelecek. N'olcak şimdi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hadi hemen yukarı gell,daha bitmedi...

      Sil
  3. eline sağlık nurşen hanımcım çocukluğumun en güzel pastası sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla benimde çocukluğumun pastası,zaten sırf kendim yemek için yaptım..uzun zamandır aklımdaydı..

      Sil
  4. evet evet bu tariflere gece yatmadan bakmamak lazım, iki çikolataya sebeb oldu bu rulo pasta...ellerine sağlık, harika olmuş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,yakın olsakta hepberaber yiyebilseydik keşke..

      Sil
  5. nefis görünüyor,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  6. enfess görünüyor nurşen ablacığım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeynepcim teşekkür ederim..sevgiler..

      Sil
  7. ellerine sağlık şimdi olsa yerim sabah sabah bile hayır demem asla :)
    süper görünüyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,bende hayır diyemedim..Sabah kahvaltımı bir dilim rulo pastayla yapıyorum..sevgiler..

      Sil
  8. Pastan ve sunumun çok hoş olmuş ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Haticecim...sevgiler..

      Sil
  9. tabağımı uzattım bir dilim istiyorum :D

    YanıtlaSil
  10. keki yumusak olan bir rulo pasta tarifi riyordum bende, geçen yaptim ir fransiz tariften çok ert oldu :( seninki yumusak gorunuyor canim ellerine saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keki çok yumuşak gönül rahatlığıyla yapabilirsin,lezzetli ve yumuşak bir kek oluyor..teşekkür ederim..

      Sil
  11. Bu gün tam da bu pastayı çok seven bir arkaaşıma gideceğim öğlen yemek arasında, dün farkedememişim yayınınızı, yapar, götürürdüm ona sürpriz olurdu. Ellerinize sağlık, o kadar severdik ki biz bu pastayı, liseden her çıkışta bir pastane vardı devamlı rulo muzlu pasta alır yerdik o arkadaşımla, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke yapsaydınız,çok güzel ve hafif bir pasta olmuştu..Benimde canım çok istiyordu,kendim için yaptım bu sefer..eski lezzetler süper..Teşekkür ederim..

      Sil
  12. Ama bu görüntü beni cezbetti. Gözlerimi ekrandan alamıyorum.Tutuklu kaldım. Ellerine sağlık. Tek kelimeyle muhteşem olmuş.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel yorumuna...sevgiler..

      Sil
  13. Sevgili Nurşen, yaş pasta hiç sevmem ve yemem. Ama bu muzlu rulo pasta olunca akan sular duruyor. Yarısını yiyebilirim. Çok seviyorum. Çocukluğum aklıma geliyor. Bugün çıkıp bir yerlerde yemem lazım kesin :)
    Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende hemen hemen hepsini yedim zaten,arkadaşım....Çocukluğumuzun lezzeti..teşekkürler..sevgiler..

      Sil
  14. nurcum ellerine sağlık mmm aldım kuzum:)))
    yeni yılın sağlık huzur getirsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim...Hepimize...sevgiler..

      Sil
  15. Oyyy oyyy nasılda severim Nurşen'cim ellerine sağlık nefis olmuş sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Deryacım..sevgiler..

      Sil
  16. Ellerine sağlık. Nefis görünüyor.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  17. yok canlar öyle diil ıslatın keki ıslatmadan lastik gibi oluyor ben başka yere bakmadan hemen yaptığım için çöpe attım ama sonra baktığım siteden öğrendim ki keki bir gün önceden yapıp içine kremayı koymadan önce ılık şekerli yada ılık reçelli suyla ıslatmak gerekiyormuş malzemeniz boşa gitmesin afiyet olsun hanımlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muzlu rulo pastanın hamuru zaten çok yumuşaktır,birde şekerli suyla ıslatırsanız sararken parçalanır..Keki fırında çok pişirmezseniz lastik gibi olmaz..sevgiler..

      Sil
  18. Everything is very open with a clear description
    of the challenges. It was really informative. Your site is very helpful.
    Many thanks for sharing!

    my blog ... Fotografo emocional de boda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you for your comment..you are wellcome to my blog..see you soon..

      Sil
  19. Highly descriptive blog, I liked that bit. Will there be a part 2?


    Here is my blog post :: how to buy more followers on twitter for free

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you very much..I didnt understand what you mean for the part 2??

      Sil
  20. Hello there, I found your web site by way of Google at the same time as searching for a related matter, your site got here up, it seems to be good.
    I have bookmarked it in my google bookmarks.
    Hi there, simply became alert to your weblog through
    Google, and located that it is truly informative.

    I am gonna be careful for brussels. I'll be grateful in the event you continue this in future. Numerous people will be benefited from your writing. Cheers!

    Feel free to visit my web site; buy followers on instagram

    YanıtlaSil