Balkabaklı Yılbaşı Kupları

Bu aralar kuplara takmış durumdayım..Devamlı yeni bir kup deniyorum,sanırım güzel oldukça ve beğenildikçe de denemeye devam ediyorum..Son denemem yeni yıl davetim için,bence yeni yıla en çok yakışan meyva olan balkabağıyla oldu.Ortaya yine süper bir lezzet çıktı..Tam bir yılbaşı lezzeti oldu..Yapımı oldukça pratik...Deneyin,sizde yeni yılı bu nefis lezzetle karşılayın...



MALZEMELER
1 kilo süt
1 çay bardağı krema
1,5 kahve fincanı mısır nişastası
1 dolu yemek kaşığı un
1 paket vanilya
2 kahve fincanı şeker
3 ortaboy dilim balkabağı
2 çay bardağı şeker
KROKANI
3 yemek kaşığı şeker
1 çay baradğı ceviz
ÜZERİ İÇİN
4 yemek kaşığı şeker
100 ml.krema
1 yemek kaşığı tereyağ
3 yaprak milföy hamuru
YAPILIŞI
  • Kabakları soyun,bir tencereye koyun ,üzerine 2 çay bardağı şekeri dökün ve kısık ateşete iyice pişirin..Pişince suyunu süzün ve çatalla ezin..
  • Krokan için şekeri ve cevizi bir tavaya alın,karıştıra karıştıra eritin ve eriyip karamel rengini alınca altını kapatıp,aliminyum folyonun üzerine dökün ,soğutun.Daha sonrada iri parçalar halinde havanda dövün.
  • Mısır nişastası,un,şeker ,vanilya ve sütle pürüzsüz bir krema pişirin..Pişen kremanıza süt kremanızı ekleyip iyice çırpın..
  • 3 yemek kaşığı şekeri bir tavaya alın ,eritin,eriyip karamel rengi alınca ,tereyağını ve kremayı ekleyin.Katılaşacaktır korkmayın,kısık ateşte eriyene kadar tekrar karıştırın ve eriyince altını kapatıp bir kaseye koyun.Ara ara karıştırarak soğutun.
  • Milföyleri yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine koyun ve iyice kızarana kadar pişirin.İyice çıtır çıtır olunca ,fırından çıkarın ve elinizle ufalayın.
  • Bütün aşamalar hazır olunca,kuplarınızı hazırlayabilirsiniz..Önce kup bardaklarınıza 2 veya 3 tatlı kaşığı kabaktan koyun,üzerine 2 tatlı kaşığı krokan,üzerine muhallebi,üzerine 2 tatlı kaşığı karamel ve en üstünede ufalanmış milföylerden koyup ,buzdolabında soğutun.
  • Kuplarınızı bir gün önceden hazırlayabilirsiniz,sadece milföyleri ve karameli aynı gün pişirin ve servis edeceğiniz zaman üzerine koyun.
  • AFİYET OLSUN..MUTLU YILLAR...

12 yorum:

  1. Evet canım ya kup show nefis bence hiç mahsuru yok ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deryacım teşekkür ederim,o zamn devam ediyorum kup denemelerime..:)))

      Sil
  2. Kup deyip de geçme ne çok emek sarfetmişsin. Sonuç mükemmel. Ellerine sağlık. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Kekikcim,aslında çok zormuş gibi görünüyor,sadece anlatması ve aşamaları uzun..sonrası 5 dakika..Lezzet için bütün zorluklara katlanıyoruz..sevgiler..

      Sil
  3. çok özenilmiş belli :) görüntü süper tadı da öyledir eminim milföyde ayrı yakışmıştır ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Damlacım,milföy muhallebiye çok yakışıyor,bir karamelle birleşince muhteşem bir lezzet..

      Sil
  4. bu yılbaşı telaşını anlamadım müslümaman değilseniz kutlamanızı doğal karşılarım ama müslümansanız onların noeli neden sizi bu kadar detaya itti? ne diye kutluyorsunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayşecim merhaba,elhamdülillah müslümanız ailecek..Bu bir noel kutlaması ve hazırlığı değil.Sadece yeniyılın gelişini kutluyoruz..Arkadaşların buluştuğu bir gün ve sadece yılbaşına yakın diye öyle bir konsept yaptık ve güzel bir gün geçirdik..Herkes evinde yılbaşına özel hazırlıklar yapıyor,özel lezzetler pişiriyor..Benimkiside sadece bundan ibaret..sevgiler...mutlu yıllar..

      Sil
  5. Ellerine sağlık kuzum bende katılıyorum sana ben dede aynı haller var evdekiler yakında mutfaktan çıkaracaklar beni şaka canım yapan işleyen hiç yapma denirmi bende sana diyorum ellerine sağlık yap nurum bizde yemeye gelelim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,ben hep yapim,sizde gelin yiyin..Ne güzel olur,beklerim başımın üstünde yeriniz var..sevgiler..

      Sil
  6. Yılbaşı için kanbak aldım ama gelecek olan misafirim ceviz yiyemiyor maalesef :( Cevizsiz kabak da eksik olur, ben en iyisi bunu yılbaşından sonra deneyeyim :) Ellerine sağlık Nurşencim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cevizsiz kabak olmaz,bence elmalısını yapmıştım onu dene oda süper oldu.Misafirlerim çok beğenmişti...teşekkür ederim,sevgiler canım..

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic