FAVA


Girit ve Ege yöresinin en güzel mezesidir fava..
Soğuk veya ılık olarak ikram edebilirsiniz..Ben favamı dereotuyla ve kırmızı soğanla lezzetlendirdim..Süper bir lezzet oldu..Bence bir de böyle deneyin,çok seveceksiniz..





MALZEMELER
1,5 su bardağı kuru bakla
3 su bardağı su( haşlamak için)
1 adet soğan
2 diş sarmısak
1 kırmızı soğan +2 yemek kaşığı sıvıyağ
1,5 limon suyu
1 kahve fincanı zeytinyağ
2 çay kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
1/2 demet dereotu
YAPILIŞI
  • Kuru baklayı bir gece önceden bir kaç damla limon sıkılmış suda ıslayın.
  • Ertesi gün iyice yıkayın ve 3 su bardağı su,tüm soğan ve 2 diş sarmısakla beraber iyice haşlayın.Ellediniz mi eriyecek kıvama gelecek.Suyu az gelebilir,suyunu çok çekerse biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.Çok sulu da olmayacak,susuz da..Koyuca bir çorba kıvamında.
  • Kuru baklalarınız iyice ezilene kadar pişince,içine koyduğunuz soğanı çıkartın,sarmışaklar kalsın,şeker,tuz,limon suyunun ve zeytinyağının yarısını da ekleyip,el blendırıyla iyice  ezin.Daha sonra da dereotunu içine incecik kıyarak ekleyin ve karıştırın..
  • Kırmızı soğanları küçük küçük çintin ve 2 yemek kaşığı sıvıyağda soteleyin,çok ezilmesin. (Bu sosu, favaları ikram edeceğiniz zaman hazırlayın.)
  • Hazırladığınız favayı isterseniz tek tek kalıpları yağlayıp koyun,isterseniz de tek büyük bir kaba koyun.5 -6 saat buzdolabında soğuttuktan sonra da servis tabağınıza ters çevirin.Üzerine hazırladığınız kırmızı soğanları koyun,onun üzerinede kalan limon suyuyla zeytinyağını karıştırıp,dökün.Daha sonra servis edin.

  • AFİYET OLSUN..SEVGİLER.



16 yorum:

  1. nurşen ablacığım fava ile aram pek iyi değildir ama sunumu görüntüsü çok şık.ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Zeynepcim benimde hiç aram yoktur ama,kırmızı soğan, dereotu ve bol limon sosuyla süper oldu..Birde böyle dene..

    YanıtlaSil
  3. Canım o masaya ve muhteşem menüye misafir olmak varmış:)))Ellerine,emeğine
    sağlık tadanlara afiyet olsun.Fava vazgeçilmezimdir hepsi harika sımsıcak
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deryacım inşallah sizleride misafir ederim,teşekkürler..sevgiler..

      Sil
  4. Çok güzel ama bakla ne demek canım anlamadım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Leylacım bakla sebze,kuru baklada baklanın kurutulmuş taneleri..Büyük marketlerde satılıyor..

      Sil
  5. Şu baklayı sevemedim gitti. Ama siz sunuma verdiğiniz şıklıkla denenesi hale getirmişsiniz. Deneyeceğim.Ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. NEVİNCİM BENCEDE DENEMELİSİN,GERÇEKTEN BÖYLE NEFİS OLDU..

      Sil
  6. çok severim canım favayı eline koluna sağlık enfes görünüyor...

    YanıtlaSil
  7. Nurşen bunların hepsini yediniz mi :) Oooooo, maşallah.

    YanıtlaSil
  8. Bayılırım favaya. Ellerine sağlık.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  9. Wow, looks fantastic!!! Great idea, Nursen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thanks Fedora,you are wellcome to my blog..

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic